Τοπικά

«Κόντρα» για πρώην κάμπινγκ Μηλίνας

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφιών μετατράπηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου η συζήτηση για το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην Κοινοτικού κάμπινγκ της Μηλίνας, ενώ ένταση επικράτησε και για το θέμα της απένταξης από χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στα Καλά Νερά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εκποίηση δημοτικών οικοπέδων σε άστεγους- άπορους, ωστόσο όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κων. Παπαμαρκάκης «η απόφαση δύσκολα θα υλοποιηθεί καθώς η γραφειοκρατική διαδικασία είναι τεράστια και πολύπλοκη».

«Σκοτεινή ιστορία» χαρακτήρισε το θέμα του πρώην κοινοτικού κάμπινγκ της Μηλίνας ο κ. Παπαμαρκάκης, τονίζοντας πως «όταν αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Σηπιάδας, το υπουργείο έθεσε όρους με τους οποίους «φωτογράφιζε» συγκεκριμένους ανθρώπους για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων στο χώρο του». Στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και πρώην δημάρχου Σηπιάδας κ. Στ. Βακούλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βακούλας εγκατέλειψε το ΣΔΙΤ. Όταν αναλάβαμε εμείς, μάθαμε ότι σε λίγους μήνες λήγει η προθεσμία για την αξιοποίησή του και ζητήσαμε παράταση από το υπουργείο, προκειμένου να μην επιστραφεί το οικόπεδο στο Δημόσιο και χαθούν 250.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την αγορά του και να συνεχίσουμε το ΣΔΙΤ. Τώρα πρέπει να πληρωθεί η α’ φάση του έργου που αφορά στη σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτης. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Βακούλας να μην έχει κάνει τίποτα για το θέμα από το 2009 και τώρα να μας εγκαλεί».

Από την πλευρά του ο κ. Βακούλας επισήμανε πως «η Δημοτική Αρχή άφησε υπονοούμενα σε βάρος του για το θέμα του κάμπινγκ. Τους καταγγέλλω ότι αν χαθεί το οικόπεδο, τότε ο Δήμος θα χάσει τις 250.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την αγορά του».

«Κόντρα» υπήρξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου και για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου Καλών Νερών, μετά την απένταξή του πρόσφατα από χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βακούλας ανέφερε πως «το συγκεκριμένο έργο δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, καθώς τα Καλά Νερά έχουν πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων. Δεν έχει γίνει καμία μελέτη για το έργο, αλλά αντιθέτως το θέμα βρίσκεται στη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των 17 φακέλων που έχουν καταθέσει ενδιαφερόμενες εταιρείες για να αναλάβουν τη σύνταξή της. Μακάρι η Δημοτική Αρχή να τα καταφέρει, αλλά θεωρώ ότι ήταν αστοχία της να μιλά για Βιολογικό Καθαρισμό από Μαλάκι μέχρι Άφησο».

Απαντώντας στα προαναφερόμενα «πυρά» ο κ. Παπαμαρκάκης τόνισε πως «ο κ. Βακούλας κάνει λάθος, καθώς το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ για την προστασία του Παγασητικού».

Να αναφερθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε πρόσφατα με απόφασή της στην απένταξη του έργου εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών, συνολικού προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει την ακύρωση της προαναφερόμενης απόφασης και την άμεση επανένταξη του έργου.

Όπως προαναφέρθηκε, στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εκποίηση δημοτικών οικοπέδων σε άστεγους και άπορους. Ο κ. Παπαμαρκάκης επισήμανε πως «οι δικαιούχοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι και σε κάθε περίπτωση με το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει πρόβλημα, αφού η γραφειοκρατική διαδικασία είναι τεράστια και πολύπλοκη».

Ο κ. Βακούλας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το δήμαρχο κ. Νικ. Φορτούνα για «ψηφοθηρία», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάνει φτηνή πολιτική, παραχωρώντας όπως και προεκλογικά οικόπεδα. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη και συχνή ενημέρωση του Δ.Σ.» προσέθεσε ο ίδιος.

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα έλαβε απόφαση για τη συλλογή υπογραφών στο Δήμο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, οι οποίες θα αποσταλούν αρμοδίως, ενώ εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για την καθιέρωση του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δήμο για το 2014.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το