Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Κόκκινος συναγερμός για κλεμμένη μοτοσικλέτα στην ΕΛ.ΑΣ.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κινήσεις υπόπτων με κλεμμένη μοτοσικλέτα έξω από ένα απομονωμένο αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων φέρεται να είναι -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- ένας από τους βασικούς λόγους που ενεργοποίησαν τον «κόκκινο συναγερμό» ο οποίος έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού στόχου.

 Προ 20 ημερών είχαν γίνει οι αναφορές για τις κινήσεις των ατόμων, όμως εξετάζονται υπό νέο πρίσμα μετά τις απειλητικές αναφορές για αστυνομικούς της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις. Το τρίτο σημείο που φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ. είναι η ανεύρεση του θαμμένου οπλισμού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κοντά στο Κατσιμίδι.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το εύρημα αυτό είχε εντοπισθεί προ διμήνου, ύστερα από αναφορές ιδιωτών επίσης για κινήσεις υπόπτων και οι οποίες είχαν οδηγήσει στην ανακάλυψη των τεσσάρων καλάσνικοφ, των δέκα χειροβομβίδων και των εκατοντάδων σφαιρών. Ακολούθησε μία περίοδος συλλογής στοιχείων και διακριτικής παρακολούθησης των θαμμένων όπλων.
Η δημοσιοποίηση της «ανακάλυψης » του οπλισμού μόλις προ τριών ημερών φαίνεται να ανήκει σε τακτική των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες μίλησαν για την υποτιθέμενη «παρατηρητικότητα ενός κυνηγού». Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ τα όπλα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη επίθεση.
Πλέον οι αξιωματικοί των Αρχών Ασφαλείας εκτιμούν ότι υπάρχει μία εντυπωσιακή κινητικότητα στον χώρο του εγχωρίου αντάρτικου πόλης με τον κίνδυνο να υπάρχουν αλλεπάλληλες ένοπλες επιθέσεις από διάφορες οργανώσεις.
Μέτρα όπως του 2009
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει διάχυτος φόβος στην ΕΛ.ΑΣ. για «μαζικό» χτύπημα ενόπλων κατά αστυνομικής υπηρεσίας ή περιπολούντων αστυνομικών. Γι’ αυτό έχουν ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την «απομόνωση» των κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. και για επιφυλακή όλων των αστυνομικών· μέτρα αντίστοιχα αυτών το 2009, όταν είχαν υπάρξει αλλεπάλληλες τέτοιου είδους ενέργειες.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζουν ότι για οργανώσεις όπως ο Επαναστατικός Αγώνας, η «Σέχτα» και άλλες το 50% τουλάχιστον της στόχευσής τους αφορούσε την Αστυνομία.
Αναφορές για συγκροτημένη παρακολούθηση
Ένα από τα δείγματα «προεργασίας» για κτύπημα εναντίον αστυνομικών είναι οι αναφορές από φρουρούς «περιφερειακού» αστυνομικού τμήματος στη βόρειο Αττική ότι υπήρχαν συγκροτημένη παρακολούθησή τους και συνεχείς μετακινήσεις ατόμων με κλεμμένη μοτοσικλέτα ή πιθανόν και με άλλα οχήματα.
Τώρα αυτές οι αναφορές επανεξετάζονται μετά την προκήρυξη για την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο αλλά και πληροφορίες που έχει συλλέξει και από άλλες πηγές η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Το αμπαλάζ ταιριάζει σε ένοπλη βία
Όσον αφορά τον οπλισμό που βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη επεσήμαναν ότι «ο τρόπος αμπαλάζ αλλά και το γεγονός ότι ήσαν καλά γρασαρισμένα δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε κάποια σπασμωδική κίνηση ποινικών αλλά σε αντάρτες πόλης που όπως έχει αποδειχθεί και άλλες φορές επιδεικνύουν τέτοιου είδους επιμέλεια. Επιπλέον το πλαστικό βαρέλι ήταν πολύ προσεκτικά θαμμένο».
Και σε αυτήν την περίπτωση εκφράζεται ο φόβος ότι η δύναμη πυρός των τεσσάρων καλάσνικοφ και των δέκα χειροβομβίδων μπορεί να χρησιμοποιείτο σε επίθεση μεγάλου βεληνεκούς. Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι για να μη ληφθεί το ρίσκο ενοικίασης σπιτιών-γιάφκες ίσως ορισμένοι αντάρτες πόλης προχωρούν πλέον σε απόκρυψη του οπλισμού τους σε υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί μάλιστα και να εκπαιδευθούν.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το