Photo Gallery, Πολιτισμός

Κωμωδία με σύγχρονες αγωνίες

Από την πρεμιέρα του «Ξενοδοχείου των Δύο Κόσμων

Με πρωτόγνωρη επιτυχία για τα δεδομένα της πόλης του Βόλου ξεκίνησαν την Τετάρτη 28/12 οι παραστάσεις του έργου «Ξενοδοχείο των Δύο Κόσμων» του Ερίκ Εμμάνουελ Σμιτ. Με τον ίδιο ενθουσιασμό, υποδέχθηκαν οι Βολιώτες την παράσταση, όπως και το κοινό των ευρωπαϊκών πρωτευουσών όπου έχει ανέβει το έργο, έχοντας «σπάσει» στην κυριολεξία τα ταμεία των θεάτρων.

Ως «πρωτοχρονιάτικο θεατρικό δώρο» χαρακτήρισαν την παράσταση του Βόλου οι ενθουσιασμένοι θεατές, οι οποίοι γέμισαν τα καμαρίνια για να συγχαρούν τους συντελεστές.

Το πρωτότυπο έργο με τις ιδιαίτερες ερμηνείες των ηθοποιών παρακολούθησαν 150 θεατές μέσα σε μία σιγή που αποδείκνυε ότι η παράσταση «κέρδισε» το κοινό χωρίς καμία αμφιβολία.

Το έργο πραγματεύεται τις μεταφυσικές ανησυχίες και αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από την ιστορία μίας ομάδας ετερόκλητων μεταξύ τους χαρακτήρων,  που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο περιμένοντας να αποφασιστεί το μέλλον τους.

Ένας βιομήχανος, ένας νεαρός δημοσιογράφος, μία παραδουλεύτρα, ένα μέντιουμ, μία όμορφη νεαρή, περνούν τις στιγμές της αγωνίας τους μαζί, μοιράζονται τους προβληματισμούς και το φόβο τους, αισιοδοξούν, αγανακτούν, αναρωτιούνται, ελπίζουν και ερωτεύονται. Με αφορμή έναν έρωτα που θα γεννηθεί μέσα σ’ αυτό το ιδιότυπο «ξενοδοχείο», θα ανατραπούν οι κανόνες του παιχνιδιού και ακόμη και η αυστηρή Γιατρός S θα παραβεί τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του χώρου. Οι συνεχείς ανατροπές στις ιστορίες των ενοίκων κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο παρακολουθώντας τους ήρωες, συνειδητοποιεί σε κάποια στιγμή «αβάσταχτα» αληθινές ομοιότητές του μαζί τους.

Τι κοινό μπορεί να έχουν μία γυναίκα που οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής της ήταν αυτές που πέρασε ως ασθενής σε ένα νοσοκομείο, ένας πρόεδρος πολυεθνικών εταιρειών με δύναμη και εξουσία, ένας επιτυχημένος και γοητευτικός αθλητικός συντάκτης, ένα μέντιουμ με θλιβερό παρελθόν, μία όμορφη νεαρή γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας; Είναι άνθρωποι με παρελθόν και μέλλον, άνθρωποι που μπροστά στο τέλος είναι ίσοι, άνθρωποι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το δώρο της ζωής. Το αν θα καταφέρουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, δεν εξαρτάται πλέον από τους ίδιους, αλλά από την ίδια τη ζωή.

Οι συντελεστές της παράστασης.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ασημακόπουλου – Θεοδώρας Φραγκογιάννη, Σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, Σκηνικά – Κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, Μουσική Επιμέλεια Τζαννέτου Παπαγεωργίου και Φωτισμούς Κώστα Α. Τατάκου.

Παίζουν: Γιώργος Σίσκος, Νίκη Τουλουπάκη, Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Μαργαρίτη Χαϊντούτη, Χάρης Παντελιδάκης, Σύνθια Μπατσή, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Περδίκη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για την περίοδο των εορτών έχει ως εξής:

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, 9,00 μ.μ., Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, 9,00 μ.μ.,

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, 9,00 μ.μ, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, 9,00 μ.μ.,

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, 8,00 μ.μ.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 από το Ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» καθημερινά 11-1 το πρωί και κατά τις ημέρες των παραστάσεων κάθε απόγευμα από τις 7.00 έως τις 9.00 από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου συνεχίζει την ίδια κοινωνική – πολιτιστική πολιτική και για το συγκεκριμένο έργο. Τα εισιτήρια διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή προκειμένου να έχει τη δυνατότητα η συντριπτική πλειοψηφία του θεατρόφιλου κοινού να παρακολουθήσει την παράσταση.

Επίσης διατίθενται και εισιτήρια σε ειδικούς φακέλους, τα οποία μπορούν να προσφερθούν ως δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα και φίλους για την περίοδο των εορτών. Τα εισιτήρια μπορούν να συνοδεύονται και με το πρόγραμμα της παράστασης, το οποίο θα διατίθεται επίσης από το ταμείο πώλησης των εισιτηρίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το