Photo Gallery, Τοπικά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αγριά, Ν. Αγχίαλο, Διμήνι

Κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αποκτούν η Αγριά, η Νέα Αγχίαλος και το Διμήνι (φωτό)

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κανονιστικές αποφάσεις θα ισχύσουν άμεσα σε Αγριά, Νέα Αγχίαλο και Διμήνι. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις, με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο να τονίζει ότι για πρώτη φορά οι ρυθμίσεις στις συγκεκριμένες περιοχές λαμβάνουν μορφή κανονιστικής απόφασης. Τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής «κινητοποίησε» και η εγκατάσταση τριών παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην οδό Χατζηαργύρη.

Κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αποκτούν η Αγριά, η Ν. Αγχίαλος και το Διμήνι.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο Διμήνι είναι οι εξής:

-Καθορίζεται οδός προτεραιότητας η οδός Δερβενακίων από την οδό Λαρίσης έως το χείμαρρο Ξηριά έναντι όλων των καθέτων πλην Λαρίσης.

-Καθορίζεται οδός προτεραιότητας η οδός Διμηνίου έναντι όλων των καθέτων.

-Καθορίζεται οδός προτεραιότητας η οδός Διμηνίου – Παλιουρίου από την έξοδο του οικισμού του Διμηνίου έως την έξοδο του οικισμού του Παλιουρίου έναντι όλων των καθέτων.

-Καθορίζεται οδός προτεραιότητας η οδός Ιωλκού από τη συμβολή της με το χείμαρρο Ξηριά έως τη συμβολή τής προέκτασης της με την οδό που συνδέει το Σέσκλο με την Εθνική Οδό, έναντι όλων των καθέτων πλην τον παρόχθιο δρόμο Ξηριά, την οδού Διμηνίου, και δρόμου σύνδεσης Σέσκλου με Εθνική Οδό.

-Δημιουργείται νησίδα στη συμβολή των οδών Διμηνίου, Αίσωνος και Πηλέως σε συνδυασμό με οριζόντια διαγράμμιση (ζέμπρα) στην οδό Αίσωνος για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στη Νέα Αγχίαλο

Στο τμήμα που οριοθετείται από την οδό Ελευθερίας (βόρεια), την οδό Αμυρά (δυτικά), την οδό Αγ. Γεωργίου (ανατολικά) και την παραλιακή οδό (νότια) αποφασίζονται οι εξής ρυθμίσεις:

Μετατροπή της οδού Σταυρίδη σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με όριο ταχύτητας δεκαπέντε (15) χλμ. και μονοδρόμησή της από την οδό Διαμαντοπούλου έως την οδό Αγίου Γεωργίου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Τσιτσίνια, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κασνέτη έως την οδό Ελευθερίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Ευλογημένου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Κασνέτη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Χριστάκη στο τμήμα μεταξύ των οδών Κασνέτη και Ελευθερίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Ζλατάνου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σταυρίδη και Ελευθερίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Εμανουηλίδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Σταυρίδη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Παπάγου μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Σταυρίδη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της οδού Αγ. Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σταυρίδη και Ελευθερίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μετατροπή της οδού Κασνέτη στο τμήμα μεταξύ των οδών Διαμαντοπούλου και Ευλογημένου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα δεκαπέντε (15) χιλιόμετρα.

Μετατροπή της οδού Μαλτέζου στο τμήμα μεταξύ του κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κασνέτη έως και τα γραφεία του Κυνηγητικού Συλλόγου (ρέμα), σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα τριάντα (30) χιλιόμετρα.

Καθορισμός προτεραιότητας στην οδό Μαλτέζου μεταξύ των γραφείων του Κυνηγετικού Συλλόγου (ρέμα) και της συμβολής της με την οδό Κασνέτη (κυκλικός κόμβος)

Καθορισμός προτεραιότητας στην οδό Σταυρίδη μεταξύ των οδών Αμυρά και Αγ. Γεωργίου (εκτός Αγ. Γεωργίου).

Καθορισμός προτεραιότητας στην οδό Κασνέτη έναντι της οδού Διαμαντοπούλου.

Καθορισμός προτεραιότητας στην οδό Κασνέτη έναντι της οδού Ευλογημένου.

Στο τμήμα περιμετρικά του αρχαίου λιμανιού της Πυράσου αποφασίζεται η μετατροπή του άνω τμήματος του δρόμου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ανώτατο όριο ταχύτητας τα δεκαπέντε (15) χιλιόμετρα ενώ στο κάτω τμήμα του δρόμου αποφασίζεται η πεζοδρόμησή του. Οι παρεμβάσεις περιορίζονται στο τμήμα που οριοθετείται από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ως ζώνη παραλίας.

Στο τμήμα ανατολικά του Καζανορέμματος (περιοχή Στούπι) αποφασίζονται οι εξής ρυθμίσεις:

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.1) (δυτική παρόχθια οδός Καζανορέματος) μεταξύ της παραλιακής οδού και οδού Ελευθερίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.2) (ανατολική παρόχθια οδός Καζανορέματος) μεταξύ της οδού Ελευθερίας και παραλιακής οδού με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.3) από την παραλιακή οδό έως τη συμβολή της με την οδό Νο.4 με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.4) από τη συμβολή της με την οδό Νο.3 έως την παραλιακή οδό με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.5) από την παραλιακή οδό έως την οδό Νο.7 με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρόμηση της ανώνυμης οδού (οδός Νο.6) από την οδό Νο.7 έως τη συμβολή της με την παραλιακή οδό με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Στην Αγριά

Μονοδρομείται η οδός 28ηςΟκτωβρίου από την οδό Δημοκρατίας έως την οδό Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Ρήγα Φεραίου από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου έως την οδό Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Απ. Λιάμπη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Πορφυρογένη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Παπαποστόλου μεταξύ των οδών Σωτ. Αμβράζη και Δημοκρατίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς της δεύτερη (λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 68/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου).

Μονοδρομείται η οδός Σεϊτανίδου μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Καραγιάννη στο τμήμα μεταξύ των οδών Σωτ. Αμβράζη και Δημοκρατίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Τριανταφύλλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Σωτ. Αμβράζη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Κωσταντά μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ των οδών Δημοκρατίας έως την οδό Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Ελ. Βενιζέλου από την οδό Ρήγα Φεραίου έως την οδό Αναπαύσεως με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Αναπαύσεως από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Δημοκρατίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Φιλιππίδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Δέτση στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Αποστόλου Λιάμπη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Κοραή στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπανδρέου και Αριστοτέλη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Κένταυρου Χείρωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Αριστοτέλη και Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Δώδεκα Αποστόλων στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αριστοτέλη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η ανώνυμου οδός ανατολικά παράλληλα της οδού Δώδεκα Αποστόλων με κατεύθυνση από την οδό Αριστοτέλη έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Μονοδρομείται η οδός Δημ. Παραθύρη στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρατίας και Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Μπασδέκη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανδρέα Παπανδρέου Δημοκρατίας και Mπουζάκη με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Περικλέως Γεωργιάδη στο τμήμα μεταξύ των οδών Μπουζάκη και Δημοκρατίας και με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Μονοδρομείται η οδός Γαρέφη στο τμήμα μεταξύ των οδών Ρ. Φεραίου και 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη.

Παράνομες κεραίες

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων εντός του επόμενου μηνός, για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Χατζηαργύρη 67 στο Βόλο.

Πρόκειται για τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν μέσα στον οικιστικό ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Βόλου, στην καρδιά του κέντρου της πόλης, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, περιστοιχισμένη από πολυκατοικίες, όπου διαμένουν εκατοντάδες οικογένειες και λειτουργούν μαγαζιά, καταστήματα, γραφεία. Στην ίδια περιοχή και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις επίμαχες κεραίες, λειτουργούν κτίρια όπου συγκεντρώνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στην ίδια περιοχή λειτουργούν δεκάδες ιατρεία και γραφεία όπου συχνάζουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Οι κεραίες εγκαταστάθηκαν στην ταράτσα της οικοδομής καμουφλαρισμένες σε καμινάδα.

Η εγκατάσταση και η λειτουργία των κεραιών αυτών γίνεται χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε χθες να ζητήσει τη μη έκδοση απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το