Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κυκλοφοριακές αλλαγές στον κόμβο Λαρίσης-Αθηνών

Από αύριο και για ένα δεκαήμερο μέχρι την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού έργου

 

 

 

Σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή αύριο στον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών, στο Βόλο,  για την κατασκευή του τελικού τμήματος του έργου «Αποφόρτιση Χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή – εκβολή αυτών στη θάλασσα».

 

 

 

Οι εργασίες θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν και να αποδοθούν σύντομα σε λειτουργία οι οδικές αρτηρίες Γρ. Λαμπράκη, Αθηνών και Λαρίσης, στο ύψος της γέφυρας Κραυσίδωνα, όπου αναγκαστικά θα προκληθεί κυκλοφοριακή αναστάτωση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκτελεστούν σε δύο φάσεις.

Στην αρχική, πρώτη φάση, στο τμήμα εξόδου από την οδό Γρ. Λαμπράκη προς Λαρίσης, εκεί που αρχίζει το γήπεδο Μαγνησιακού, με υδρομπαριέρες και σημάνσεις ο κατασκευαστής του έργου θα κλείσει το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, με συνέπεια το σύνολο της κίνησης να εξυπηρετείται από μία λωρίδα κυκλοφορίας, τη δεξιά.

Οι μπαριέρες και τα σιδηρόφρακτα θα κλείνουν και το κενό μεταξύ των δύο νησίδων, δηλαδή το άκρο της Λαμπράκη με την αρχή της Λαρίσης με συνέπεια να αποκλείεται η αριστερή στροφή από Λαμπράκη προς Αθηνών, όπως και η μικρότερης κίνησης αριστερή στροφή από Λαρίσης προς Αλαμάνας.

Τα διερχόμενα οχήματα προς τη Λαρίσης, θα συνεχίζουν κανονικά την πορεία στη Λαρίσης, μπροστά από τη ΔΕΗ κ.λπ., ενώ όσοι θέλουν να στρίψουν αριστερά στην Αθηνών, που θα είναι κλειστή, θα συνεχίζουν στη Λαρίσης, θα στρίβουν αριστερά από το φανάρι στη Νεαπόλεως κι από εκεί θα βγαίνουν στην Αθηνών από Φιλ. Εταιρίας κ.α.

Όσα οχήματα εισέρχονται στο Βόλο από τη Λαρίσης, στη διασταύρωση με Αθηνών, θα ακολουθούν υποχρεωτική πορεία δεξιά στην Αθηνών και στα πρώτα φανάρια της Σέκερη, που θα διαθέτουν τριπλάσιο χρόνο στο «πράσινο», θα στρίβουν αριστερά, για να περάσουν μπροστά από το Πανεπιστήμιο και τα ΚΤΕΛ και να βρεθούν στη Λαμπράκη, μετά από μια ημικυκλική σχεδόν παράκαμψη.

Η Αλαμάνας από τη νέα λοξή γέφυρα της οδού Νεαπόλεως μέχρι τη γεφύρωση του μεγάλου κόμβου, θα είναι κλειστή.

Στη δεύτερη φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι εργασίες θα γίνονται στο τμήμα του οδοστρώματος της Λαμπράκη προς την Αλαμάνας και σε σύγκριση με την πρώτη φάση, η διαφορά αφορά μόνο την κίνηση εξόδου από Λαμπράκη προς Λαρίσης.

Τα οχήματα που θα κινούνται στη Λαμπράκη προς Λαρίσης, αναγκαστικά θα κινούνται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, παρά τη νησίδα, καθώς η δεξιά λωρίδα, παράλληλη των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα κλείσει με υδρομπαριέρες και σιδερόφρακτα. Η νησίδα μέχρι σχεδόν το φανάρι που δείχνει κίνηση αριστερά προς Αθηνών θα καθαιρεθεί και τα οχήματα θα εισέρχονται στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας στο οποίο όμως δεν θα κινούνται οχήματα από αντίθετη κατεύθυνση.

Με πορεία στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος εισόδου της Λαμπράκη, στο ύψος περίπου της Ζάχου, τα οχήματα θα ακολουθούν ημικυκλική δεξιά πορεία και πριν τη νησίδα της Λαρίσης, θα επανεισέρχονται κανονικά στο ρεύμα εξόδου της Λαρίσης προς Νεαπόλεως κ.λπ.

Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της α’ φάσης, θα υλοποιηθούν και στη β’ φάση.

Για την εκτόνωση της κυκλοφορίας, ο ανάδοχος του έργου σε συνεργασία με το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου και την Τροχαία Βόλου, θα τοποθετήσουν τις προσεχείς ημέρες ενημερωτικές πινακίδες με εναλλακτικές διαδρομές όπως για παράδειγμα στη Λαμπράκη, στο ύψος του Δημαρχείου θα ενημερώνονται οι οδηγοί ότι μπορούν να ακολουθήσουν πορεία και προς Παπαδιαμάντη ή Αλαμάνας, αντίστοιχα στη Δημητριάδος θα γίνεται ενημέρωση για εναλλακτική κίνηση μέσω 2ας Νοεμβρίου κ.λπ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραυματίστηκε ηλικιωμένος στην παραλία του Βόλου

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΜΑΕ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γενικού Λυκείου Αγριάς προς τον Σεβασμιώτατο

Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγριάς, κ.Αναστασία Κουμούτση, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος…

20 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΟΦ: Ανακαλείται προϊόν «Keto» για απώλεια βάρους

Στην απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος «7-Keto DHEA Metabolite» προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χαρ. Ζάχος για τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχος σχετικά με τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

CineDoc Volos – Προβολή Ντοκιμαντέρ ”Οι Αζήτητοι” στο ”Αχίλλειον”

Για την Πρεμιέρα της κινηματογραφικής περιόδου 2024-2025 το CineDoc Βόλου παρουσιάζει το καινούριο και βραβευμένο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Εντεταλμένοι Κληρικοί στα σχολεία της επαρχίας μας – Ευχέλαιο για τους Εκπαιδευτικούς στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Δεκάδες Κληρικοί ορίστηκαν από την Ιερά μας Μητρόπολη, ως εντεταλμένοι στα σχολεία της περιοχής μας,…

20 Σεπτεμβρίου 2024