Photo Gallery, Αθλητισμός

«Κυανόλευκο» το Πανθεσσαλικό

Μόνο φίλαθλοι της Νίκης θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι με την ΑΕΛ 

Σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό στάδιο, αφού η Νίκη θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Football League. Στις κερκίδες αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου που θα υποστηρίζουν τη Νίκη μια και η οργανωμένη κάθοδος οπαδών της ΑΕΛ απαγορεύτηκε από την Αστυνομία. Κανονικά συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «κυανολεύκων» με τον Μπόζινταρ Τάντιτς να είναι ο μοναδικός παίκτης που ακολούθησε χαλαρότερο πρόγραμμα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Το ντεμπούτο του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο της Νίκης ήταν πετυχημένο, αφού η ομάδα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι με τον Φωκικό. Το γεγονός αυτό χαροποίησε τους πάντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο, αλλά χρόνος για περισσότερα πανηγύρια δεν υπάρχει από τη στιγμή που ακολουθεί το ματς με την ΑΕΛ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Πρόκειται για ένα κλασικό θεσσαλικό ντέρμπι. Μπορεί σε κάθε παιχνίδι η νίκη να δίνει τρεις βαθμούς, αλλά σε αγώνες με ιδιαιτερότητες όπως αυτός της Κυριακής το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές είναι μεγαλύτερο διότι στη μέση μπαίνει και το γόητρο.

Εξάλλου και για τους φιλάθλους αυτές οι αναμετρήσεις μετρούν περισσότερο και γι’ αυτό και στο Πανθεσσαλικό αναμένεται κοσμοσυρροή, όχι μόνο από τους φιλάθλους της Νίκης, αλλά και γενικότερα Βολιώτες που θέλουν να δουν μία από τις ομάδες της πόλης τους να αντιμετωπίζει την ομάδα της γειτονικής πόλης.

Όμως επειδή σε τέτοιου είδους ματς ελλοχεύει ο κίνδυνος των επεισοδίων η Αστυνομία ήταν αρνητική στο να επιτραπεί στους οπαδούς της ΑΕΛ η οργανωμένη κάθοδός τους στο Βόλο. Έτσι, αν και η διοίκηση των «βυσσινί» είχε ζητήσει 1.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των Λαρισαίων φιλάθλων, τελικά δεν θα πάρει κανένα. 

Οι δύο ΠΑΕ επιθυμούσαν να γίνει το ντέρμπι της Κυριακής παρουσία των φιλάθλων και των δύο ομάδων. Αυτό εκφράστηκε τόσο από τον εκπρόσωπο της Νίκης κ. Πέτρο Τσιτσιμπή, όσο και τον αντίστοιχο της ΑΕΛ κ. Λουκά Σάββα στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη. Ωστόσο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Απόστολος Αλαμάνας είχε διαφορετική άποψη, θεωρώντας το παιχνίδι ως υψηλού κινδύνου.

Έτσι, αποφασίστηκε να μην δοθούν εισιτήρια στους Λαρισαίους φιλάθλους και να απαγορευθεί η οργανωμένη κάθοδός τους στο Βόλο, ενώ αντίστοιχα και η Νίκη δεν θα πάρει εισιτήρια για την αναμέτρηση του β’ γύρου, όταν θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο «AEL FC Arena».

Η μόνη περίπτωση να δουν από κοντά τον αγώνα της Κυριακής φίλαθλοι της ομάδας της Λάρισας θα είναι να μεταβούν με ιδιωτικά μέσα στο Πανθεσσαλικό στάδιο και φυσικά να μη φέρουν μαζί τους διακριτικά της ΑΕΛ (κασκόλ, μπλουζάκια κλπ).

Στο μεταξύ, η προετοιμασία της Νίκης για το ντέρμπι άρχισε χθες με μία προπόνηση στο Πανθεσσαλικό στάδιο υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Στέλιου Μανωλά και του συνεργάτη του Λεωνίδα Μπίλη. Ο μόνος που ακολούθησε πιο ελαφρύ πρόγραμμα ήταν ο Μπόζινταρ Τάντιτς. Ο Σέρβος μέσος αισθάνθηκε μικροενοχλήσεις και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί για προληπτικούς λόγους. 

 

Φιλική νίκη για τη γυναικεία

ομάδα μπάσκετ

Φιλικό αγώνα στο κλειστό γυμναστήριο του Αλμυρού με τον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο έδωσε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Ο προπονητής της Νίκης Σπύρος Στρατίκης θέλησε να δει τις παίκτριές του να αγωνίζονται μιας και αναβλήθηκε το τουρνουά «Αλεξάνδρα Νόλη» που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Νέας. Ιωνίας. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι οι «κυανόλευκες» της Νίκης επικράτησαν με σκορ 29-48 σε έναν αγώνα που χρησιμοποιήθηκαν αρκετές νεαρές παίκτριες και από τις δύο ομάδες. Το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαριστεί τους ανθρώπους του Γ.Σ. Αλμυρού για την άψογη φιλοξενία.

 

Η Νίκη σε

αθλητική ημερίδα

Στην αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο του  ΕΑΚ Βόλου και την οποία διοργάνωσαν η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» με το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου.

Στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετείχε πλήθος μαθητών από τα σχολεία της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ινδάλματά τους Έλληνες Ολυμπιονίκες όπως και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε αρκετά από τα ολυμπιακά αγωνίσματα.

Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου έδωσε το «παρών» στη διοργάνωση με το τμήμα καλαθοσφαίρισης που εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο προπονητή της ακαδημίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βοήθησε εθελοντικά στην τέλεση των αγώνων μπάσκετ.

Η ακαδημία καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ευχαριστεί θερμά την Ποτοεμπορική Βελεστίνου «Πηγή Ολύμπου» και τον κ. Κώστα Σαράντη για την ευγενική προσφορά σε νερά τα οποία μοιράστηκαν στα παιδιά κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το