Κατηγορίες: Αθλητισμός

Κρατά μόνο τη νίκη ο Ολυμπιακός Β.

Όταν στην κακή του μέρα ο Ολυμπιακός Βόλου σημειώνει τρία γκολ εκτός έδρας και φτάνει στη νίκη με 3-0 απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα της κατηγορίας, όπως είναι ο Αστέρας Μαγούλας, τότε δικαιούται να υποστηρίζει πως θα είναι φέτος το… αφεντικό της Football League στο Νότιο όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μέτρια παρουσία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και χρειάστηκε και ο παράγοντας τύχη για να φτάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποβολή του Αλμίρ στο 57’. Ο Ολυμπιακός έτσι έκανε το «δύο στα δύο» και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο οποίος επηρέασε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, ενώ αξίζει να τονίσουμε πως χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με αίτημά της προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε ζητήσει την αναβολή του παιχνιδιού, από τη στιγμή που το Σάββατο στο στάδιο της Ελευσίνας είχε γίνει το παιχνίδι του Πανελευσινιακού με τον Ατσαλένιο και δεν είχαν παρέλθει 48 ώρες, όπως ορίζει ο ΚΑΠ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ  αναφέρονταν τα εξής:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με επιστολή της στη Football League κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα Αστέρας Μαγούλας – Ολυμπιακός Βόλου.

Ο λόγος του αιτήματος αυτού είναι ο αντικανονικός ορισμός του αγώνα στο Εθνικό στάδιο Ελευσίνας χωρίς να έχουν παρέλθει 48 ώρες από την τέλεση της αναμέτρησης Πανελευσινιακός – Ασταλένιος που διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ αλλά και τους διεθνείς κανονισμούς απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνα αν δεν παρέλθουν 48 ώρες από τη διεξαγωγή του προηγούμενου.

Συν τις άλλοις, λόγω τις διεξαγωγής του αγώνα Πανελευσινιακός – Ατσαλένιος το απόγευμα του Σαββάτου, ο αγωνιστικός χώρος του Εθνικού Σταδίου Ελευσίνας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Είναι αδύνατον να διεξάγονται επαγγελματικοί αγώνες σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να προστατεύει το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά των ομάδων».

Τελικά το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά και ο Ολυμπιακός με τέρματα των Καπετάνου στο 4’, του Δεινόπαπα στο 69’ και του Γκούρμα στο 87’ πήρε τη νίκη με 3-0.

 

Τα πλάνα του Βαζάκα

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Γκίτκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Καρράς, Κωστούλας, Μελίσσης και Κατσιαρός. Οι Ρόκας και Ολίσε αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ. Στη δεξιά πτέρυγα έπαιξε ο Μπρέσκα, ο Ακόστα στην αριστερή, με τον Καπετάνο να αγωνίζεται ως επιθετικός χαφ, πίσω από τον προωθημένο Γκούρμα.

 

Γκολ από τα αποδυτήρια

για τον Ολυμπιακό

Πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι πάντως σε μια ομάδα που δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Γκίτκου. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, είχαν την τύχη να ανοίξουν πολύ γρήγορα το σκορ από μια στημένη φάση στο 4ο λεπτό. Ο Καπετάνος εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ, η μπάλα χτύπησε και στο αριστερό δοκάρι του Κασμερίδη και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο 15λεπτο οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, όμως η παρουσία τους ήταν μέτρια και το σπουδαιότερο δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν φάσεις στην επίθεση. Οι δύο ακραίοι, Μπρέσκα και Ακόστα, βρέθηκαν σε κακή μέρα και δεν μπορούσαν να βγάλουν την ομάδα μπροστά, με αποτέλεσμα να μην φανεί στο πρώτο μέρος και ο Γκούρμα.

Οι γηπεδούχοι στο 9’ είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Δημητριάδη, όταν ο παίκτης του Αστέρα πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή και ο Κατσιαρός με σωτήρια προβολή αποσόβησε την ισοφάριση.

Μετά το 15’ έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρο στον Αστέρα, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, με εξαίρεση κάποιες μικροευκαιρίες που έχασαν. Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα συνέχιζαν να κάνουν λάθη στο χώρο του κέντρου και να προβληματίζουν με την απόδοσή τους.

Στο 17’ ο Δημητριάδης με τακουνάκι βρήκε τον Καπουράνη, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γκίτκο, σούταρε ωστόσο, η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.  Στο 21’ σουτ του Μαρτίνεθ από ευνοϊκή θέση πέρασε άουτ.

Είναι χαρακτηριστικό, πως πέρα από το γκολ, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε να επιδείξει ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο.

 

Άλλα δύο γκολ στο

τελευταίο 20λεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο πρώτο 15λεπτο, με στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως στο διάστημα αυτό να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία. Στο 53’ σουτ του Κάστρο δεν ανησύχησε τον Γκίτκο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Γιώργος Βαζάκας βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει, έριξε στο 53’ στο παιχνίδι τον Δεινόπαπα στη θέση του Ακόστα, ενώ στο 57’ η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του Ολυμπιακού, μετά την αποβολή του Αλμίρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως μέχρι να γίνει το 2-0 ο Αστέρας ήταν απειλητικός για το τέρμα του Γκίτκου και έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Στο 63’ ο Κωστούλας προ του Μαρτίνεθ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, πριν ο παίκτης του Αστέρα γίνει απειλητικός για το τέρμα του Γκίτκου, ενώ στο ίδιο λεπτό ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε τη δεύτερη αλλαγή στο παιχνίδι, περνώντας στο ματς τον Γιάννη Κατσίκη. Η είσοδος του έμπειρου μεσοεπιθετικού στο παιχνίδι βοήθησε την ομάδα στο χώρο του κέντρου, με τον Κατσίκη να κρατά και να μοιράζει μπάλα και να ηρεμεί το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Παράλληλα, ανέβηκα και ο Γκούρμα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την εικόνα του στο τελευταίο 20λεπτο.

Ωστόσο, μέχρι να γίνει το 2-0 το ματς ήταν ανοιχτό, με τον Γκίτκο να κρατά «όρθιο» τον Ολυμπιακό, όποτε χρειάστηκε, ιδιαίτερα στη φάση του 66’.

Στο 64’, πάντως, ο Γκούρμα απέφυγε τον Κοτίτσα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κασμερίδη, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει σωτήρια.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 66’, ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Στρατάκης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Δημητριάδη, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει σωτήρια, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του.

Και από τη στιγμή που δεν έγινε το 1-1, ο Δεινόπαπας στο 69’ έγραψε το 2-0, για να δώσει τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Γκούρμα έκλεψε τη μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Δεινόπαπα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αφού έκανε δύο προσποιήσεις με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό.

Στο 74’ η κεφαλιά του Στρατομήτρου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κορνελάτου σταμάτησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού, στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός υπερείχε, πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Γκούρμα, ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει μεγαλύτερο σκορ.

Στο 82’ ο Κατσίκης βρήκε τον Γενγκά, με τον Κονγκολέζο να σουτάρει και τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το κάθετο δοκάρι του Κασμερίδη.

Στο 86’ σε σουτ του Δεινόπαπα, η μπάλα κόντραρε στον Πολίτη, άλλαξε πορεία βρήκε το δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, για να γίνει στο 87’ το 3-0. Ο Κατσίκης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Γκούρμα, με τον έμπειρο επιθετικό να μην δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα (έχει σκοράρει και ένα γκολ στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή).

Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια του αγώνα σημειώθηκε στο 89’. Ο Γενγκά πάσαρε στον Δεινόπαπα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα στο σουτ που επιχείρησε.

 

 

Αστέρας Μαγ.-Ολυμπιακός Β. 0-3

 

28. Κασμερίδης

18. Στρατομήτρος

4. Νόνης

(Κορνελάτος 65’

25. Κοτίτσας

6. Πολίτης

27. Τριάντος

2. Κάστρο

19. Μαρτίνεθ

(Γκόγκας 65’)

1. Μπρίτο

10. Δημητριάδης

7. Καπουράνης

(Στρατάκης 65’)

 

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

52. Κωστούλας

4. Μελίσσης

21. Ρόκας

32. Ολίσε

10. Μπρέσκα

(7. Κατσίκης 63’)

17. Ακόστα
(19. Δεινόπαπας 53’)

11. Καπετάνος

(77. Γενγκά 78’)

13. Γκούρμα

 

 

Σκόρερ:4’ Καπετάνος, 69’ Δεινόπαπας, 87’ Γκούρμα

Κίτρινες: Αλμίρ, Δεινόπαπας- Ολίσε

Κόκκινη: 57’ Αλμίρ

Διαιτητής: Κορδολαίμης (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Πολυχρονίδης, Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής)

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιώργος Μαζωνάκης: Έστειλε εξώδικο στην αδερφή του και έβγαλε ανακοίνωση εναντίον της

Με μια ανακοίνωση - φωτιά ο Γιώργος Μαζωνάκης επέλεξε να συνεχίσει την υπόθεση της δικαστικής…

17 Ιουνίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου με το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για τον νομό Μαγνησίας

Με στόχο τη δικτύωση συναντήθηκαν προσωπικό του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών για…

17 Ιουνίου 2024

Πέλλα: Έρευνα μετά την καταγγελία 11χρονης για απόπειρα απαγωγής

Αστυνομικές έρευνες προκάλεσε η καταγγελία μίας 11χρονης στην Πέλλα, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι την…

17 Ιουνίου 2024

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει»: Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Νέα στοιχεία για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα ήρθαν στο…

17 Ιουνίου 2024

Γκράφιτι με τη Μαρία Καβογιάννη στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Μέσα από το χώρο της ζωγραφικής και πιο συγκεκριμένα του graffiti, ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης…

17 Ιουνίου 2024

Σοκ στην Ιταλία: Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος του ομίλου ναυπηγείων «Fincantieri»

Ο στρατηγός Κλάουντιο Γκρατσιάνο, πρόεδρος του ιταλικού κρατικού ομίλου ναυπηγείων Fincantieri αυτοκτόνησε στο σπίτι του…

17 Ιουνίου 2024