Photo Gallery, Αθλητισμός

Κρίσιμο παιχνίδι για Εθνική

Αντιμετωπίζει στις 4 μ.μ. το Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2012

 

 

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι δίνει σήμερα στις 4 μ.μ. η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, για τα προκριματικά του EURO 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από χθες στο Ισραήλ, με τους διεθνείς να αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία, ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάριζε πως στόχος της Εθνικής Ελλάδας στο παιχνίδι με το Ισραήλ είναι η νίκη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς ξεκαθάρισε πως δικαιολογίες δεν υπάρχουν, στήριξε τους παίκτες του και τόνισε: «Το ματς είναι σημαντικό και για το Ισραήλ και για εμάς. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Δεν θα πω τι σκεφτόμαστε για το πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τη νίκη. Δεν θεωρώ πως έχουμε καμία δικαιολογία εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ξέρουμε τις καιρικές συνθήκες στο Ισραήλ. Θα ήταν μια πολύ φθηνή δικαιολογία για μένα, αν λέγαμε πως μας φταίει το ένα ή το άλλο πριν το παιχνίδι. Ξέρω πως ο αντίπαλος είναι δυνατός. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα και πολλές παραστάσεις στο εξωτερικό, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε μεγάλη πίστη σε ομάδα και ποδοσφαιριστές, οπότε θα βάλουμε τις δικές μας ικανότητες στο γήπεδο και αν το κάνουμε σωστά θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε για το αν οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα και απάντησε:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια, άλλωστε αυτό είναι ένα από τα όπλα μας. Για το Ισραήλ αυτό είναι ματς ζωής ή θανάτου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτούς αν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης. Έχουν ένα ματς παραπάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρόκρισης και θα ψάξουν με οποιονδήποτε τρόπο τη νίκη. Θα προσπαθήσουν να επιτεθούν από την αρχή και θα πιέζουν συνεχώς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε και να σκοράρουμε και όταν δεν την έχουμε, να αμυνθούμε για να μην δεχτούμε γκολ. Είναι καιρός να μιλήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί απ’ έξω μπορούμε να πούμε 500.000 θεωρίες, αλλά μέσα στο γήπεδο θα φανούν όλα. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, ξέρουμε πως θα παίξουμε και είμαι σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την ημερομηνία και την ώρα του αγώνα, αποκάλυψε:

«Εμείς ζητήσαμε να παίξουμε Σάββατο, αλλά δεν δέχθηκαν οι Ισραηλινοί, ενώ προτείναμε και για Πέμπτη αλλά είπαν όχι οι Κροάτες».

Για το αν η Ελλάδα γίνεται φαβορί του ομίλου σε περίπτωση νίκης, τόνισε:

«Αυτή είναι ερώτηση για μετά το ματς. Είδαμε τα ματς πέρσι του Ολυμπιακού και φέτος του Παναθηναϊκού που θεωρούνταν φαβορί και είδαμε τι έγινε. Μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Μετά το ματς θα μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα για την πορεία μας».

Για την ενδεκάδα του αγώνα, είπε: «Ξέρω ποιοι θα αγωνιστούν, τουλάχιστον αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω και εμπιστεύομαι όλους τους ποδοσφαιριστές».

 

Θα παίξει

με αντεπιθέσεις

Στην κόντρα επίθεση θα «χτυπήσει» η Εθνική Ελλάδας το αργό κέντρο της άμυνας του Ισραήλ. Στη διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος δούλεψε στα στημένα και στις αντεπιθέσεις, αφού θεωρεί ότι οι Ισραηλινοί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως αντίπαλος.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως εξαρτάται από την απόδοση των διεθνών μας, οι οποίοι πρέπει να εκμεταλλευτούν του κενούς χώρους που θα βρουν. Ο Πορτογάλος προπονητής προέβαλε χθες στους διεθνείς μέσω βίντεο στιγμιότυπα από το νικηφόρο πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι επικεντρώθηκε στα λάθη που θα πρέπει να αποφύγουν και στα αδύναμα σημεία της αντίπαλης ομάδας.
Όσον αφορά τα πλάνα του Σάντος, σκέφτεται να τοποθετήσει τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Αβραάμ και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Τοροσίδη (δεξιά), Ζαραδούκα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης (αμυντικός μέσος), Καφές (δεξιά), Καραγκούνης (αριστερά) και στην επίθεση οι Σαμαράς (αριστερά), Νίνης (δεξιά) και Σαλπιγγίδης στην κορυφή.

 

Πιλάβιος: Πάμε

για τη νίκη

«Η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά εμείς θέλουμε και πάμε για τη νίκη». Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για το παιχνίδι με το Ισραήλ σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής.

«Ξεκινάμε για τον αγώνα με το Ισραήλ και τη Λετονία. Δύο παιχνίδια πολύ κρίσιμα στην προσπάθειά μας για να περάσουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι παιχνίδια που πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Νομίζω ότι θα πάμε καλά και να επιστρέψουμε πολύ χαρούμενοι», τόνισε – αρχικά – ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνέχισε και στεκούμενος στην ανάγκη συγκέντρωσης όσο τον δυνατόν περισσότερων βαθμών για να μην χρειαστεί η χρήση …κομπιούτερ.

«Το καλύτερο είναι να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να μην πάρουμε τα κομπιουτεράκια. Αυτή την στιγμή κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, αυτό με το Ισραήλ και στη συνέχεια θα δούμε και τα υπόλοιπα ματς», κατέληξε.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το