Photo Gallery, Αθλητισμός

Κρίσιμοι αγώνες για Ρήγα και Α.Ε. Διμηνίου

Η αγωνία για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΘ έχει φτάσει στο κατακόρυφο με τους Ρήγα Φεραίο και Α.Ε. Διμηνίου να έχουν απομείνει ως οι μόνοι διεκδικητές του. Οι Βελεστινιώτες έχουν ένα βαθμό παραπάνω, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί και ιδιαίτερα από τη στιγμή που στη σημερινή 29η και προτελευταία αγωνιστική, τόσο αυτοί όσο και οι Διμηνιώτες θα έχουν δύσκολο έργο. Ο μεν Ρήγας θα υποδεχθεί τον πάντα υπολογίσιμο Θησέα, η δε Α.Ε. Διμηνίου θα αναμετρηθεί με τον δυνατό Μαγνησιακό στο γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στον Ξηριά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Όλα μπορούν να συμβούν στην 29η ημέρα της Α’ τοπικής. Από το να αναδειχθεί πρόωρα πρωταθλητής ο Ρήγας Φεραίος μέχρι να τον ξεπεράσει στη βαθμολογία η Α.Ε. Διμηνίου και να γίνει αυτή το απόλυτο φαβορί για να «κόψει το νήμα» του πρωταθλήματος.

Ο Ρήγας έχει ένα βαθμό παραπάνω (62 έναντι 61) και αν κερδίσει το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Θησέα και παράλληλα ηττηθεί η Α.Ε. Διμηνίου από τον Μαγνησιακό τότε θα ξεφύγει τέσσερις βαθμούς, δηλαδή θα έχει αποκτήσει μία διαφορά που δεν θα καλύπτεται την τελευταία αγωνιστική. Όμως σε περίπτωση που οι Βελεστινιώτες «στραβοπατήσουν» και η ΑΕΔ περάσει νικηφόρα από το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος τότε το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς η ομάδα του Διμηνίου θα περάσει μπροστά στη βαθμολογία και μόνο αν αυτοκτονήσει στη συνέχεια θα απολέσει τον τίτλο.

Πάντως και οι δύο δεν θα έχουν εύκολη αποστολή αν και ο Ρήγας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ωστόσο, θα έχει και το άγχος να κρατήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία τη στιγμή που ο αντίπαλός του Θησέας θα παίξει ελεύθερα και χωρίς καμία πίεση. Πάντως, οι Αγριώτες θα παίξουν και για να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους Λευτέρη Δενελάβα, που αυτή τη στιγμή προηγείται στον πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας με 30 τέρματα στο ενεργητικό του. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τραυματίας Βογιατζής και επιστρέφει από τιμωρία ο Ρηγίνος, ενώ οι αντίπαλοί τους θα παραταχθούν με πλήρη σύνθεση.

Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος στον Ξηριά, ο Μαγνησιακός θα φιλοξενήσει την Α.Ε. Διμηνίου που «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς για να μείνει «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου. Φυσικά και εδώ ισχύει ότι και στον αγώνα του Βελεστίνου. Η Α.Ε. Διμηνίου λογικά θα έχει το άγχος και ο Μαγνησιακός θα παίξει με άνεση μια και δεν έχει να χάσει τίποτα. Μάλιστα πριν δύο αγωνιστικές είχε κάνει τη «ζημιά» στον Ρήγα νικώντας τον μέσα στο «σπίτι» του και μένει να δούμε αν θα κάνει κάτι αντίστοιχο και σήμερα. Από πλευράς Μαγνησιακού αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ζιάκα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ από την ΑΕΔ θα απουσιάσουν σίγουρα οι τραυματίες Αραμπατζής και Φαρασόπουλος.

Επίσης σήμερα θα διεξαχθούν και τα παιχνίδια Πρωτεσίλαος-Αγία Παρασκευή, Α.Ε. 2002-Ηρακλής Β., Απόλλων Καν.-Σαρακηνός, Αίας Σούρπης-Άνθιμος Γαζής, ενώ αύριο η Σκιάθος θα φιλοξενήσει τη Δήμητρα. Επίσης ο Εθνικός παίρνει στα «χαρτιά» τον αγώνα με την Α.Ε. Φερών.

Για την Β’ κατηγορία θα πραγματοποιηθεί η 28η αγωνιστική. Άρης Μελ. και Πανιώνιος έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο και το ενδιαφέρον μεταφέρεται στη μάχη για την 3η θέση, που ίσως αποδειχθεί και αυτή προνομιούχος, καθώς και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από το πρόγραμμα φαίνεται να ξεχωρίζουν οι αγώνες Ιωλκός-Ακρόπολη και Πηλέας-Πανιώνιος.

Τέλος, για την 25η ημέρα της Γ’ ΕΠΣΘ ο Απόλλων Κροκίου έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος στη 2η θέση, παίζοντας εντός έδρας με τον Αετό και αυτό γιατί ο Τοξότης θα κάνει το ρεπό του.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου, καθώς και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους έχουν ως εξής:

 

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

Γηπ. Πτελεού, 17.00, Πρωτεσίλαος-Αγία Παρασκευή: Τσακούμης, Τσάγγαρης, Δημητράκης.

Γατζέας, 17.00, Α.Ε. 2002-Ηρακλής Β.: Βλάχος, Μπέλου, Τσαμαδιάς.

Καναλίων, 17.00, Απόλλων Καν.-Σαρακηνός: Δημητριάδης, Καλατζής, Αθηναίος (παρ. Κουσκουρίδας).

Βελεστίνου, 17.00, Ρήγας-Θησέας: Παλιούρας, Κόκκαλης, Καπέσιος.

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Μαγνησιακός-Α.Ε. Διμηνίου: Δαλούκας, Πετρόπουλος, Τασιόπουλος (παρ. Κουζάκης).

Σούρπης, 17.00, Αίας Σούρπης-Ανθ. Γαζής: Γκάγκας, Τσιγγινές, Μεταξιώτης.

Εθνικός-Α.Ε. Φερών 3-0 α.α.  

Κυριακή 22/4

Σκιάθου, 13.30, Σκιάθος-Δήμητρα: Θεοχάρης, Σταθούρος, Καρακίτσος.

 

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

ΕΑΚ Βόλου, 17.00, Άρης Μελ-.Αγχίαλος: Τρυφωνίδης, Π. Σακκάς, Νικόπουλος (παρ. Παπακλωνάρης).

Πλατάνου, 17.00, Μυρμιδόνες-Ν.Α. Νίκης: Χαλβατζάκος, Δ. Σακκάς, Κωστόπουλος.

Νεάπολης, 17.00, Δάφνη-Μακρινίτσα: Ματσούκας, Β. Μαγουλιανίτης, Ντάντος (παρ. Παγωνόπουλος).

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Ε.Μ.Α.- Αστέρας Ριζ.: Αθανασίου, Κατσαρός, Αναστασίου.

Στεφανοβικείου, 17.00, Διαγόρας-Ιάσων Α.Μ.: Κουρσοβίτης, Σαρακατσάνος, Παπαχρήστος.

Καζανάκι, 17.00, Ιωλκός-Ακρόπολη: Ρούσης, Γαβριτόπουλος, Μίχος (παρ. Βράκας).

Διμηνίου, 17.00, Πηλέας-Πανιώνιος: Τριάντος, Γιάννης, Γκουγκινούδης (παρ. Ρούσης).

Κυριακή 22/4

Σκοπέλου, 13.30, Σκόπελος-Κένταυρος Αργ.: Μπουργάνης, Τσιάς, Βολιώτης.

 

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

Αγίων Θεοδώρων, 17.00, Ηρακλής Α.Θ.-ΑΠΟΒ: Κουβάτα, Γεωργίου, Γεωργατζής.

Κυριακή 22/4

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Απόλλων Κρ.-Αετός: Χαρβάλας, Παπαδημητρόπουλος, Παπαπορφυρίου.

Αλμυρού, 17.00, Άθλος-Δημητριάς: Γόργορης, Χριστόπουλος, Κ. Μαγουλιανίτης.  

Ρεπό: Τοξότης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το