Photo Gallery, Αθλητισμός

Κρίσιμη δικαστική μάχη

Δίνει σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου

 

 

 

 

Μια πολύ σημαντική εβδομάδα ξεκινά σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά τον δικαστικό αγώνα που κάνει η ΠΑΕ για δικαίωση, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην της χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Σήμερα στις 11 το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το βολιώτικο συγκρότημα κατά της Σούπερ Λιγκ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται να δώσει άλλη μια δικαστική μάχη, αυτή τη φορά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μοναδική ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας (η προθεσμία που είχε δώσει η ΕΠΟ στις ομάδες έληξε το περασμένο Σάββατο), καθώς το βολιώτικο συγκρότημα υποστηρίζει πως δεν υπάρχει απόφαση από την ΕΠΟ για υποβιβασμό στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ και η Σούπερ Λιγκ δεν έχει ακόμη διαγράψει τον Ολυμπιακό Βόλου από μέλος του συνεταιρισμού.

Η Λίγκα συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα και μεταξύ των θεμάτων που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη είναι και η διαγραφή μελών και αντικατάστασή τους. Η Σούπερ Λιγκ πρόκειται να διαγράψει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και να τους αντικαταστήσει – πιθανότατα – με τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία από τη Λίγκα. Κι αυτό γιατί μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου θα έπρεπε να συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για να αποφασίσει αν θα δεχθεί ή όχι τον Ολυμπιακό Βόλου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Στην περίπτωση που η απόφαση ήταν αρνητική για το βολιώτικο συγκρότημα – το πιο πιθανό – ο Ολυμπιακός Βόλου στη συνέχεια θα κατέθετε έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία και θα έπαιρνε την οριστική απόφαση.

Όλη αυτή η διαδικασία αποφεύχθηκε για ένα πολύ σημαντικό λόγο. Αν η υπόθεση έφτανε στην Επιτροπή Εφέσεων τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ΕΠΟ να βγάλει αρνητική απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου. Κι αυτό γιατί η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα καταργούσε το αυτοδιοίκητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκάστοτε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η μοναδική αρχή που αποφασίζει για την αδειοδότηση των ομάδων και στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου η ΕΠΟ έχει χορηγήσει άδεια στο βολιώτικο συγκρότημα από τον περασμένο Απρίλιο (έχει ισχύ για ένα χρόνο).

Αν η ΕΠΟ δέχεται από μία κρατική επιτροπή, όπως είναι η ΕΕΑ, να παρεμβαίνει ωμά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτό δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό Βόλου να προσφύγει στη ΦΙΦΑ με ότι αυτό συνεπάγεται, όσον αφορά τις κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήδη, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν στα χέρια τους διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν την παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου (στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου) και ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει ο δικαστικός αγώνας στην Ελλάδα, θα κινηθούν και στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

 

Εξετάζονται τα

ασφαλιστικά μέτρα

του Ολυμπιακός Β.

Σήμερα, στις 11 το πρωί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου θα εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η  ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν να μην διαγραφούν από τη Σούπερ Λιγκ και να μην αντικατασταθούν από καμία άλλη ομάδα, μέχρις ότου βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο και την προσεχή Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η απόφαση θα βγει ύστερα από 15-20 μέρες.

Θα είναι πολύ σημαντικό για το βολιώτικο συγκρότημα να κερδίσει σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα. Κι αυτό γιατί η ΠΑΕ θα παραμείνει «ζωντανή» στον αγώνα που κάνει να μην διαγραφεί από τη Σούπερ Λιγκ. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα συνεχίσει να διεξάγεται μετ’ εμποδίων, τουλάχιστον με μία ομάδα λιγότερη, για αρκετές ακόμη αγωνιστικές.

Τα πράγματα μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, στην περίπτωση που δικαιωθεί η ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ η οικονομική αποζημίωση που θα ζητήσει ο Ολυμπιακός Βόλου από τη Σούπερ Λιγκ θα είναι μεγάλη, από τη στιγμή που με υπαιτιότητα της Λίγκας υπήρξε η διάλυση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να στραφεί νομικά κατά της Σούπερ Λιγκ χωρίς να πλήττεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η Λίγκα είναι ένας ιδιωτικός συνεταιρισμός.

Στο μεταξύ, σήμερα το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα έχει στα χέρια του στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ (είχε ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να της ορίσει το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Άρη).

Μόλις οι δικηγόροι του Ολυμπιακού μελετήσουν το σκεπτικό, στη συνέχει θα καταθέσουν προσφυγή στο CAS, με τον δικαστικό αγώνα του βολιώτικου συγκροτήματος να μεταφέρεται εκτός Ελλάδος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το