Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς

Επαφές και συζητήσεις για τα ναυπηγεία και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλείσει» το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων

ΑΘΗΝΑ 30.-

Σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς είχε σήμερα (χθες)  ο κ. Γ. Παπανδρέου, για την Παιδεία, την Ανάπτυξη και την Οικονομία. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη για τα ναυπηγεία με τους κκ. Ευ. Βενιζέλο, Π. Μπεγλίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Παμπούκη., ενώ θα υπάρξει και άλλη σύσκεψη για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν άμεσα και ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου είναι εξασφαλισμένη. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι έχει «κλείσει» το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων, αλλά αυτή  την ώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και το τοπίο δεν είναι καθαρό.

Ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενδέχεται να επαναπροσδιορίσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης καθώς ενδέχεται να αναβληθεί πέραν του Πολιτικού Συμβουλίου  και η αυριανή (σημερινή) συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Οικονομίας, όπου ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημέρωνε τους βουλευτές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.  Πιθανόν η συνεδρίαση αυτή να αντικατασταθεί με τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΟΣΟΚ  ή ακόμα μπορεί να πραγματοποιηθούν και οι δύο συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις που είχε κάνει  ο κ. Δ. Δρούτσας  στη ΝΕΤ, ότι πρέπει να αλλάξει η εικόνα του βουλευτή ως καθεστώς. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε να υπάρχει ένα διάλειμμα έπειτα από δύο θητείες και έπειτα να επανεκλέγεται ο βουλευτής, τα μέλη της κυβέρνησης να αποποιούνται του βουλευτικού αξιώματος, οι βουλευτές να μην έχουν αυτοκίνητο και να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα τους στη Βουλή.

Αποστάσεις από τον κ. Δρούτσα κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής. «Οι βουλευτές πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω λοιπόν ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί, δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση, το να είμαστε ισοπεδωτικοί μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα», δήλωσε.

Πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος επισήμανε ότι ο «κ. Δρούτσας είναι υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη πολιτική που κάνουμε. Καλό θα έκανε λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα και καλά κάνουν στους ψηφοφόρους τους. Και καλό θα είναι κάποιοι που δεν έχουν μπει σε όλη αυτή την διαδικασία ενώ είναι υπουργοί να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας ήρεμα και χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην πιο επικίνδυνη και πιο κρίσιμη στιγμή και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας ομάδα και για τη χώρα», είπε.

Διακριτικά επικριτική ήταν και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, «κατά την άποψή μου το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής, του ρόλου του βουλευτή, δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου – Photo

Τη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο…

3 Ιουλίου 2024

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Σε δύο ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις για τον μήνα Αύγουστο, με τους πρώτους δικαιούχους…

3 Ιουλίου 2024

Διακοπή νερού την Πέμπτη σε συνοικίες της Φυτόκου

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Πέμπτη 4/7/2024 από τις 08:00 έως τις 13:00 θα…

3 Ιουλίου 2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο…

3 Ιουλίου 2024

Ίδρυση εσπερινού Γυμνασίου κι ΕΠΑΛ στην Αλόννησο

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και κατόπιν της αγαστής…

3 Ιουλίου 2024

Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων Για περιβαλλοντικές δράσεις και κατασκευή κατοικιών για πλημμυροπαθείς

Σε ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο με σαφές περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και κοινωνικής ευθύνης με την…

3 Ιουλίου 2024