Photo Gallery, Αθλητισμός

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον Ολυμπιακό Β.

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μέσα στην εβδομάδα η ΕΠΟ είναι πιθανό να τον κατατάξει σε επαγγελματική κατηγορία και για το λόγο αυτό οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου  η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Εξάλλου, αυτό δεν είναι μόνο ηθικά σωστό, αλλά και νόμιμο, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ουδέποτε υποβιβάστηκε με απόφαση αθλητικής Αρχής. Η όλη του περιπέτεια, που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, οφείλεται στην στάση της Πολιτείας και του τότε υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πριν 10 μήνες μία ομάδα μοντέλο, όπως ήταν τότε ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε με απόφαση της Πολιτείας. Και αυτό για να ικανοποιηθεί ο τότε υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, που είχε δυσαρεστηθεί σφόδρα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που εν μέρει δικαίωνε τους «ερυθρόλευκους» διατηρώντας τους στην Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών. 

Ο κ. Γερουλάνος δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε υποβιβασμούς ομάδων για το φερόμενο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Πολιτεία έχει το «εργαλείο» να επιβάλει τα «θέλω» της, κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα με την κρατική Επιτροπή επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που δεν χορήγησε πιστοποιητικό σε Ολυμπιακό και Καβάλα.

Έτσι, αυτές οι δύο ομάδες, που ήταν και οι καλύτερες της περιφέρειας, «πλήρωσαν» για όλα τα δεινά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μια και η πολυδιαφημιζόμενη «κάθαρση» του χώρου ξεκίνησε και τελείωσε με την διάλυσή τους. Ουσιαστικά αυτό ήταν όλο το «έργο» που έκαναν στον ελληνικό αθλητισμό, τόσο ο κ. Γερουλάνος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες κ.κ. Νικητιάδης και Μπιτσαξής, που επίσης αποτελούν παρελθόν από το χώρο του αθλητισμού.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός παλεύει για να βρει το δίκιο του και τουλάχιστον με την πρόσφατη έγκριση του νέου του μετοχολογίου από την Ε.Ε.Α. εξασφάλισε την επιστροφή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως ο δρόμος για την τοποθέτησή του εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που το περασμένο καλοκαίρι ανέχθηκε να παραβιαστεί το αυτοδιοίκητό της στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού και της Καβάλας για να μην πάει κόντρα στις επιταγές της Πολιτείας, διότι υπήρχε ο φόβος του κοψίματος της κρατικής επιχορήγησης.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είχε δηλώσει ότι οι δύο ομάδες ηθικά έχουν δίκιο και ότι πρέπει να αποκατασταθούν.

Όμως δεν δεσμεύτηκε σε ποια κατηγορία θα λάβουν μέρος τη σεζόν 2012-13 μια και υπάρχει και ο σκόπελος της Σούπερ Λιγκ. Τα μέλη του συνεταιρισμού είναι άγνωστο αν θα συμφωνήσουν σε αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας για να «χωρέσουν» ο Ολυμπιακός και η Καβάλα. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, έστω και άτυπα, στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά αν η ΕΠΟ είναι θετική στο αίτημα των ΠΑΕ του Βόλου και της Καβάλας, τότε είναι πιθανό και η Σούπερ Λιγκ να μη φέρει αντίρρηση.

Εξάλλου, δικαιοσύνη θα αποδοθεί μόνο αν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ διότι ουδέποτε υποβιβάστηκαν με απόφαση αθλητικής Αρχής. Αν, λοιπόν, η ΕΠΟ τις κατατάξει στη Β’ ή ακόμη χειρότερα στη Γ’ Εθνική τότε θα έχει διαπράξει μία ακόμη μεγάλη αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού και της Καβάλας.

Αύριο η συνέντευξη Τύπου

του Αχ. Μπέου

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος θα παραχωρήσει αύριο Δευτέρα συνέντευξη Τύπου και λογικά θα αναφερθεί τόσο στη δική του προσωπική περιπέτεια, όσο και στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου, του οποίου ηγήθηκε για μία τριετία, πριν η Πολιτεία αποφασίσει την διάλυση της ομάδας με το πρόσχημα της «κάθαρσης» του ποδοσφαίρου.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου και θα αρχίσει στις 6.45 το απόγευμα, ενώ αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως εξάλλου όλες οι συνεντεύξεις του πρώην παράγοντα του ποδοσφαίρου, που πλέον θέλει να αποκαταστήσει το όνομά του.

Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Μπέου αναγράφονται τα εξής: «Ο Αχιλλέας Μπέος καλεί όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.45 στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου, σε μία συνέντευξη ιδιαίτερα αποκαλυπτική που θα φωτίσει όλες τις πλευρές της πολύκροτης στημένης υπόθεσης».

Τουρνουά ακαδημιών

ποδοσφαίρου στο Βόλο

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε συνεργασία με τον Πρωτέα Ευόσμου, συνδιοργανώνουν τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου για τις κατηγορίες τζούνιορ, προπαίδων, παιδικό και εφηβικό, στα γήπεδα του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του Διμηνίου. Το τουρνουά θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου με τους αγώνες κατάταξης για τους νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων.

Η συμμετοχή των ομάδων του Ολυμπιακού, είναι αφιερωμένη στο Νίκο Τσιλοπάνο, που πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή. Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αποφάσισε εξάλλου, να διοργανώσει στο προσεχές μέλλον τουρνουά ακαδημιών με την επωνυμία «Νίκος Τσιλοπάνος».

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 25/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 Μακεδονικός-Αίας Λαμίας (εφηβικό), 10.15 Αίολος Αλιβερίου-Ολυμπιακός Β. 2 (παιδικό), 11.30 Ολυμπιακός Β.-Ακαδ. Πλίτση (εφηβικό), 17.00 Αίας Λαμίας-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό), 18.15 Πρωτέας-Γ.Σ. Αλμυρού (παιδικό), 19.30 Ακαδ. Πλίτση-Μακεδονικός (εφηβικό).

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: Πρωτέας-Θησέας (προπαιδικό), 10.15 Αριστοτέλειος-Ολυμπιακός Β. (προπαιδικό), 11.30 Ολυμπιακός Β. 1-Γ.Σ. Αλμυρού (παιδικό), 17.00 Νίκη Μιχαήλ-Θησέας (προπαιδικό), 18.15 Αριστοτέλειος-Άθλος Αλμυρού (προπαιδικό), 19.30 Νίκη Μιχαήλ-Ολυμπιακός Β. 2 (παιδικό).

Γηπ. Διμηνίου: 09.30 Ολυμπιακός Β.-Άθλος Αλμυρού (τζούνιορ), 10.30 Ακαδ. Πλίτση-Αίολος Αλιβερίου (τζούνιορ), 17.30 Πρωτέας-Ολυμπιακός Β. (τζούνιορ), 19.00 Ακαδ. Πλίτση-Θησέας (τζούνιορ).

 

Τρίτη 26/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 Πρωτέας-Νίκη Μιχαήλ (προπαιδικό), 10.15 Άθλος Αλμυρού-Ολυμπιακός Β. (προπαιδικό), 11.30 Πρωτέας-Ολυμπιακός Β. 1 (παιδικό), 17.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (παιδικό), 18.15 Μακεδονικός-Ολυμπιακός Β. (εφηβικό), 19.30 Ακαδ. Πλίτση-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό).

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: 09.00 Ολυμπιακός Β.-Αίας Λαμίας (εφηβικό), 10.15 Αίολος Αλιβερίου-Νίκη Μιχαήλ (παιδικό), 11.30 Μακεδονικός-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό), 17.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (προπαιδικό), 18.15 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (προπαιδικό), 19.30 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (παιδικό).

Γηπ. Διμηνίου: 09.30 Πρωτέας-Άθλος Αλμυρού (τζούνιορ), 10.30 Θησέας-Αίολος Αλιβερίου (τζούνιορ), 18.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (τζούνιορ), 19.00 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (τζούνιορ).

 

Τετάρτη 27/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός τζούνιορ), 10.15 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός προπαιδικό), 11.30 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός παιδικό)

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: 10.15 Αίας Λαμίας-Ακαδ. Πλίτση (εφηβικό), 11.30 Ολυμπιακός Β.-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το