Photo Gallery, Τοπικά

Κρίση στην Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Η νέα πρόεδρος της ΕΑΕΜ κ. Θέκλα Καμμένου

Με νέα διοίκηση είναι από την Παρασκευή η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ), ωστόσο το κλίμα στο φορέα δεν είναι καλό και ουσιαστικά υπάρχει διχασμός. Η νέα πρόεδρος κ. Θέκλα Καμμένου εξελέγη με έξι ψήφους, έναντι πέντε λευκών ψηφοδελτίων (11μελής διοίκηση) και μάλιστα οι πέντε έχουν διαμηνύσει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι δεν θα συμμετέχουν στις όποιες διαδικασίες της εταιρείας, πριν αυτή δεν ξεκαθαρίσει πώς θα προχωρήσει από εδώ και μπρος.

Η διοίκηση της ΕΑΕΜ συνεδρίασε την Παρασκευή ύστερα από τρεις αναβολές(!) λόγω έλλειψης απαρτίας και εξέλεξε τη νέα πρόεδρο κ. Καμμένου και το νέο γραμματέα στη θέση της κ. Καμμένου, τον κ. Βασ. Ζαχείλα, επίσης με ψήφους έξι θετικές και πέντε λευκές. Όπως είναι γνωστό από την προεδρία της Αναπτυξιακής είχε αποπεμφθεί με πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αρ. Μπασδάνη, ο κ. Απ. Αθανασός, που διετέλεσε πρόεδρός της για μερικούς μήνες. Η αποπομπή του κ. Αθανασού είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής. Αντιπρόεδροι της ΕΑΕΜ παραμένουν οι κ.κ. Κ. Λεβέντης, Γ. Ζαφείρης, Ι. Μπισακός, Τρ. Πλαστάρας, Μαρία Τυρολόγου και Βασ. Λαδόπουλος. Ταμίας παραμένει η κ. Δωροθέα Καναβιτσά, αναπληρωτής γραμματέας ο κ. Μπασδάνης και αναπληρωτής ταμίας ο κ. Γ. Μπαρμπάκος.

Επιστολή

Πέντε μέλη της διοίκησης της ΕΑΕΜ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Λεβέντης, Ζαφείρης, Λαδόπουλος, Μπισακός και Τυρολόγου έχουν δηλώσει με επιστολή τους, πως θα απέχουν από κάθε διαδικασία, όπως και έπραξαν στην ψηφοφορία της Παρασκευής με τα πέντε λευκά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν. Οι πέντε αναφέρουν σε επιστολή τους τα εξής: «Μετά τα τελευταία γεγονότα και ειδικότερα των δύο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και όσων ειπώθηκαν εκεί, καθώς και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ. Νιζάμη, σας ενημερώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Μ., πριν ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η Διοικητική Επιτροπή και το κυρίαρχο όργανο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το διοικητικό συμβούλιο, με ποιον τρόπο θέλουν να λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι υπογράφοντες την παρούσα επιστολή, αλλά προφανώς και αλλά μέλη του Δ.Σ., δεν θα ήθελαν να απολογούνται στις δικαστικές αρχές, για συνέχιση των πρακτικών του παρελθόντος, που οδήγησαν την εταιρεία σ’ αυτό το τέλμα, οριοθετώντας ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή που δεν θα θέλαμε να υπερβούμε και αυτή δεν είναι παρά η τήρηση του σκοπού της εταιρείας με διαφάνεια και με στόχο την στήριξη της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών μας στην άσχημη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Από τον περασμένο Ιούνιο και την ανάληψη των καθηκόντων μας ως μέλη του Δ.Σ. εργαστήκαμε για μια νέα πνοή στην Αναπτυξιακή Εταιρεία, με βασικό γνώμονα την αναπτυξιακή της τροχιά, την εξασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού στον ουσιαστικό ρόλο τους στην Ε.Α.Ε.Μ. για τη στήριξη των μελών του Επιμελητηρίου μας.

Δεν είμαστε διατιθέμενοι να είμαστε χειροκροτητές, για να εξασφαλίσουμε την εύνοια της διοίκησης, ενώ δεν διαπραγματευόμαστε καρέκλες με ανταλλάγματα. Κάνουμε γνωστό σε όλους τους συναδέλφους, τόσο στο Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Μ. όσο και του Επιμελητηρίου, ότι θα πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι τη νομιμότητα των πράξεων και των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων μας, που υπηρετούμε. Επιπροσθέτως σας κάνουμε γνωστό τα παρακάτω: α. Αν δεν λυθεί το θέμα του προσωπικού της, που ναι μεν είναι στη μισθοδοτική κατάσταση της Ε.Α.Ε.Μ., αλλά όχι με ξεκάθαρη σχέση έργου και δράσεών της και β. αν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το μελλοντικό επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας και τη λήψη απόφασης για το ρόλο της εταιρείας στο μέλλον, δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε λήψεις αποφάσεων της Εταιρείας».

Ο Κ. Λεβέντης

Από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος της Εταιρείας και προεδρεύων μέχρι την ανάδειξη της κ. Καμμένου ως προέδρου, κ. Κ. Λεβέντης, με επιστολή του από τις 19 Οκτωβρίου είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΜ: «Ως προεδρεύων της Ε.Α.Ε.Μ. είχα την ευκαιρία την 8/10/2012 να σας εκθέσω την άσχημη οικονομική κατάσταση, που έχει περιέλθει η Ε.Α.Ε.Μ., εξαιτίας των συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ Ε.Α.Ε.Μ. και Επιμελητηρίου, του τρόπου υλοποίησης αυτών και το κυριότερο, του τρόπου εκταμίευσης των πόρων προς την Εταιρία. Στη θετική μου ψήφο, επί του ανωτέρω θέματος στο Δ.Σ., σας είχα τονίσει την προϋπόθεση, αλλά συγχρόνως και την αναγκαιότητα, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο η Εταιρεία και σας είχα ενημερώσει για την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με μοναδικό θέμα την Ε.Α.Ε.Μ. και τη μελλοντική της πορεία. Μέχρι σήμερα 19/10/2012 δεν υπάρχει καμιά πρόσκληση, ενώ πληροφορήθηκα ότι προωθήσατε την απόφαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, αγνοώντας τις παρατηρήσεις μας και ειδικότερα αγνοώντας τις παρατηρήσεις του νομικού συμβούλου και κατ’ επέκταση αγνοώντας τις άμεσες δράσεις και συνέργειες που πρέπει να εξασφαλίσουμε από κοινού. Ελπίζω να αντιληφτείτε άμεσα, ότι αυτές οι μονομερείς πρωτοβουλίες σας δυναμιτίζουν αφενός την ομαλή λειτουργία της Ε.Α.Ε.Μ. και κατ’ επέκταση του Επιμελητηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου για τη β’ τροποποίηση του προϋπολογισμού 2012, προκειμένου να ενισχυθούν δράσεις της ΕΑΕΜ, είχε ληφθεί με 13 ψήφους υπέρ, τρεις θετικές υπό προϋποθέσεις, δύο κατά και 9 «παρών». Όπως τονίζει ο κ. Λεβέντης, όρος για τις τρεις θετικές ψήφους ήταν «να τεκμηριωθεί η απόφαση με συγκεκριμένες δράσεις, όπως η νομοθεσία ορίζει (σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου κ. Νιζάμη)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το