Τοπικά

Κουκουλοφόροι λήστεψαν 86χρονο στον Πλάτανο Αλμυρού

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια κουκουλοφόρων ληστών έζησε ένας ακόμη ηλικιωμένος. Το νέο περιστατικό ληστείας σε βάρος μοναχικού ηλικιωμένου ατόμου σημειώθηκε στον Πλάτανο Αλμυρού. Θύμα ένας 86χρονος, ο οποίος κακοποιήθηκε από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του προκειμένου να τους αποκαλύψει το σημείο όπου είχε κρυμμένα χρήματα. Τον ηλικιωμένο έδεσαν με σεντόνι, έψαξαν όλο το σπίτι και τελικά έφυγαν με ένα κινητό και ένα ρολόι χεριού. Τον 86χρονο άφησαν δεμένο πιστάγκωνα, γι’ αυτό και χρειάστηκε πολλή ώρα να καλέσει σε βοήθεια. Αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού μετέβησαν στο σπίτι του, του πήραν κατάθεση και προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ηλικιωμένου παραβιάζοντας παράθυρο. Τον έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο, αιφνιδιάζοντάς τον. Ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τη βία που άσκησαν σε βάρος του οι ληστές.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που διέπραξαν ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, χωρίς στο μεταξύ να έχουν προκύψει αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες οι δύο άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν οικία 86χρονου ημεδαπού, παραβιάζοντας παράθυρο και εισήλθαν στο εσωτερικό της. Αφού εντόπισαν τον ηλικιωμένο, με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του δέσμευσαν τα χέρια και τα πόδια του με σεντόνι. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα ρολόι χειρός. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, τους τελευταίους μήνες έχουν διαπραχθεί άλλες τρεις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, που παραμένουν έως τώρα ανεξιχνίαστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες αστυνομικοί είχαν φτάσει αρκετά κοντά στην εξιχνίαση, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα πολλά στοιχεία που δεν οδηγούν με βεβαιότητα στα συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Δεν αποκλείεται οι ληστείες να έχουν διαπραχθεί από τους ίδιους δράστες. Ίσως λόγω των ερευνών της Αστυνομίας να διέκοψαν τη δράση τους. Μόλις διαπίστωσαν χαλάρωση ενδεχομένως των ερευνών «κτύπησαν» και πάλι.

Ο 86χρονος δεν φαίνεται να είχε χρήματα γι’ αυτό και έφυγαν με ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι.

Τα κτυπήματα πάντως κουκουλοφόρων ληστών στην περιφέρεια, με θύματα ηλικιωμένους, προκαλούν έντονη ανησυχία στους κατοίκους. Αν και καλοκαίρι, μετά τις 10 το βράδυ οι περισσότεροι – ειδικά τα μοναχικά άτομα – κλείνονται στο σπίτι τους.

 

Κουκουλοφόροι λήστεψαν

ηλικιωμένοστη Λάρισα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν απόπειρα ληστείας σε βάρος 74χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες τη στιγμή που ο ηλικιωμένος εξερχόταν από την οικία του, αντιλήφθηκε να κινούνται ύποπτα μέσα στον περιφραγμένο αύλειο χώρο δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σε ερώτηση του ηλικιωμένου σχετικά με την εκεί παρουσία τους, τα άγνωστα άτομα του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο, ενώ κατά τη διαφυγή τους εγκατέλειψαν στο χώρο διαρρηκτικά εργαλεία (μία πένσα και δύο φακούς) και μία ολοπρόσωπη κουκούλα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το