Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κοσμοσυρροή στις παραλίες του Πηλίου

Ένας Δεκαπενταύγουστος λίγο διαφορετικός από τους προηγούμενους…

 


 

Ι.Χ. γλίστρησε σε γκρεμό 10 μέτρων στο δρόμο Χορευτό-Παρίσαινα – «Άγιο» είχε ο ηλικιωμένος οδηγός του – Ι.Χ. χτύπησε σταθμευμένα στη σειρά αυτοκίνητα στη Μηλίνα

 

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε σε όλες τις δημοφιλείς παραλίες του Πηλίου το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Πολλοί οι επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και κάτοικοι της Μαγνησίας, δεν άφησαν την ευκαιρία να χαθεί. Απόλαυσαν τη θάλασσα, τη φύση και τις ομορφιές της περιοχής. Αυξημένη ήταν η κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού, με την Τροχαία να προσπαθεί να έχει την εποπτεία και κυρίως τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα δύσκολα σημεία, όπως την Αγριά. Η κίνηση, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Τροχαίας, ήταν ωστόσο μειωμένη κατά 10%-15% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το φετινό Δεκαπενταύγουστο ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων στο 95%, η μειωμένη κατανάλωση στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, η αύξηση της κίνησης στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα γρήγορου και φθηνού φαγητού. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το στοιχείο ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών –παραθεριστών διέμεινε σε σκηνές σε ελεύθερη κατασκήνωση σε παραλίες του Νοτίου και Ανατολικού Πηλίου. Οι περισσότερες σκηνές παρατηρήθηκαν στο Νότιο Πήλιο, καθώς η Δημοτική Αρχή έδειξε ανοχή, σε αντίθεση με το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, που ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας για την απομάκρυνση κατασκηνωτών.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε σε όλες τις γνωστές και προβεβλημένες παραλίες του Πηλίου. Ασφυκτικά γεμάτες ήταν οι παραλίες στο Χορευτό, Αγίους Σαράντα, Αη -Γιάννη, Παπά Νερό, Χόρτο, Μαραθιά, Ξυνόβρυση, στην περιοχή «Μελανί». Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν όσοι τις επισκέφθηκαν ήταν η έλλειψη χώρου στάθμευσης. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Γιάννης Κονδυλογιάννης, η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν «μποτιλιαρίσματα» και καθυστερήσεις καθώς γίνονταν σταδιακά. Ούτε και κατά την επιστροφή, το απόγευμα έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας. Μεγαλύτερη ήταν η κίνηση προς το Νότιο Πήλιο. Η επιστροφή από τις παραλίες συνεχιζόταν και μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας. Σε όλες τις κεντρικές και «δύσκολες» διασταυρώσεις υπήρχαν τροχονόμοι για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Πολλές όμως ήταν και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, που συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Σε πολλές περιοχές υπήρχαν εκδηλώσεις και πανηγύρια. Σε αρκετές περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

Δεν έλειψαν και τα ατυχήματα

«Άγιο» είχε ηλικιωμένος οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του, στην προσπάθειά του να το βγάλει από το χώρο στάθμευσης, ξέφυγε από το δρόμο και γλίστρησε σε γκρεμό 10 περίπου μέτρων. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου στο δρόμο Χορευτό-Παρίσαινα. Το αυτοκίνητο, για καλή τύχη του οδηγού, σταμάτησε σε συστάδα δέντρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφτε στην παραλία, όπου βρίσκονταν δεκάδες κατασκηνωτές και λουόμενοι. Στο Χορευτό «λαχτάρισαν» στην κυριολεξία. Λουόμενοι έσπευσαν να βοήθησαν τον ηλικιωμένο οδηγό, τον ανέσυρα με σκοινιά και φρόντισαν για τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Διαπιστώθηκε ότι είχε επιπόλαια θλαστικά τραύματα, η τρομάρα όμως που πήρε ήταν σοβαρότερη.

Στη Μηλίνα ένας νεαρός τραυματίστηκε ελαφρά όταν παρασύρθηκε από δίκυκλο. Ενώ νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τη Δευτέρα, άγνωστος οδηγός κτύπησε σταθμευμένα στη σειρά οχήματα (κοντά στο χώρο της εκκλησίας) προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές.

Αρκετά ήταν όμως και τα ατυχήματα υλικών ζημιών που σημειώθηκαν σε αστικές περιοχές και κλήθηκε η Τροχαία Βόλου. Το τριήμερο όμως στιγματίστηκε από το χαμό του 26χρονου Δημ. Ιωαννίδη, από το Βελεστίνο, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο δρόμο «καρμανιόλα» Βόλου -Φαρσάλων, στο τμήμα Νέας Αγχιάλου-Καντήραγα. Στον ανθρώπινο παράγοντα προσδιορίζει την αιτία του δυστυχήματος η Τροχαία Βόλου, όπως φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης.

 

Γεμάτα ξενοδοχεία,

μισοάδειες ταβέρνες

Σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας το τριήμερο καταγράφηκαν υψηλές πληρότητες στις ενοικιάσεις δωματίων στα ξενοδοχεία. Οι τιμές, όπως αναφέρθηκε, μειώθηκαν σε πολλά ξενοδοχεία, οι διανυκτερεύσεις όμως σε γενικές γραμμές ήταν λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά δωμάτια ξενοδοχείων άδειασαν από χθες Τρίτη.

Σημαντική είναι η μείωση που καταγράφεται στην κατανάλωση, κυρίως σε εστιατόρια και ταβέρνες. Ενώ οι παραλίες ήταν κατάμεστες, οι κοντινές σε αυτές ταβέρνες ήταν μισοάδειες. Οι περισσότεροι φαίνεται να προτίμησαν το γρήγορο και φθηνό φαγητό ή αγορές από το μάρκετ και μαγείρεμα στο σπίτι.

Κίνηση εμφάνισαν την Παρασκευή και το Σάββατο τα μπαράκια και οι καφετέριες.

 

 

4.000 ταξιδιώτες για τις Σποράδες

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, κρατήθηκε η κίνηση με τα πλοία για τις Σποράδες. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή ταξίδεψαν για τα νησιά 4.000 επιβάτες. Αυξημένη ήταν η κίνηση της επιστροφής το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών φαίνεται να συνεχίζει τις διακοπές του στα νησιά. Αυξημένη ήταν πάντως και χθες το πρωί η κίνηση προς τις Σποράδες. Το πρωινό δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος» απέπλευσε από το Βόλο με 800 επιβάτες.

Το τριήμερο η Σκιάθος «βούλιαξε», ενώ αυξημένες ήταν οι πληρότητες σε Σκόπελο και Αλόννησο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα – Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης των δύο…

1 Ιουλίου 2024

Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους – Δείτε βίντεο

Οργή προκαλούν οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα του Facbook την ώρα που μαινόταν…

1 Ιουλίου 2024

Καιρός: Κοπάζουν σήμερα οι άνεμοι – Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σήμερα οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς στα…

1 Ιουλίου 2024

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Βάλε στο καλάθι σου προϊόντα σε XXL…

1 Ιουλίου 2024

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για ισχυρούς ανέμους

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ότι τη Δευτέρα 01-07-2024 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.…

1 Ιουλίου 2024

Νιγηρία: Μητέρα καμικάζι ανατινάχθηκε μαζί με το μωρό της – 18 νεκροί σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, σε σειρά επιθέσεων βομβιστριών-καμικάζι…

30 Ιουνίου 2024