Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κορύφωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στα σχολεία

Με παζάρια από διάφορα προϊόντα και άλλες πρωτοβουλίες για τους άπορους

Κορυφώνονται αυτές τις ημέρες στα σχολεία οι πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τη στήριξη των απόρων μέσα από τα παζάρια αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου διοργανώθηκε χθες μπαζάρ με τους μαθητές να εκθέτουν πίτες και γλυκίσματα, ώστε τα έσοδα να διοχετευτούν στη στήριξη των δραστηριοτήτων του σχολείου.

Σήμερα, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιείται η εκδήλωση «Όλοι Μαζί» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου συμμετέχουν δεκάδες σχολεία.

Οι εκδηλώσεις αφορούν τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου. Στη δράση συμμετέχουν τα εξής σχολεία: 8ο, 16ο, 30ο, 2ο, 1ο, 21ο, 4ο, 10ο, 11ο, 13ο, 31ο, 14ο, 19ο, 22ο, 25ο Δημοτικά Βόλου, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο, 9ο, 11ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, 1ο Δημοτικό Αγριάς και Δημοτικό Ιωλκού.

Ενδεικτικά στα 16ο-30ο Δημοτικά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εικονογραφήσουν το παραμύθι της Βολιώτισσας δημιουργού Ράνιας Γάτου, το οποίο έχει ως θέμα του τη βοήθεια στον Άλλο. Ακολουθεί θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Στ’ τάξης του 16ου Δημοτικού με θέμα την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.  .

Η βραβευμένη χορωδία των δύο σχολείων, στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση με γνωστές μελωδίες θα γεμίσει χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Ομάδες μαθητών θα επισκεφτούν παρακείμενα καταστήματα για να συγκεντρώσουν τρόφιμα τόσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Οι δράσεις φιλοξενούνται στο χώρο του Αμφιθεάτρου των 16ου και 30ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας οι μαθητές θα συγκεντρώσουν τρόφιμα που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μάλιστα κάθε τάξη θα μαζεύει διαφορετικά τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα η Α’ τάξη θα συγκεντρώνει ζυμαρικά, η Β’ τάξη όσπρια, η Γ’ τάξη ζάχαρη και μαρμελάδες, η Δ’ τάξη γάλα εβαπορέ, η Ε’ τάξη κονσέρβες και η ΣΤ’ τάξη αλεύρι και ρύζι. Επίσης μέρος των τροφίμων μπορεί να διατεθεί και σε άπορες οικογένειες.

Ακόμη, μπαζάρ διεξάγεται και στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, όπου τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση μαθήτριας Λυκείου που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ακόμη, φιλανθρωπικό παζάρι με χειροτεχνίες μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες και στο 21ο Δημοτικό Βόλου.

Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές ανέλαβαν να μαγειρέψουν σπίτι διάφορες πίτες και γλυκίσματα και τα παρουσίασαν στο σχολείο, ενώ κατασκεύασαν και διάφορες χειροτεχνίες. Στόχος ήταν να συγκεντρώσουν έσοδα, ώστε να συμμετέχουν στις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του σχολείου όλο και περισσότεροι μαθητές που, λόγω οικονομικής δυσκολίας δεν μπορούν να το κάνουν.

Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία, αφού πολλοί μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν και αγόρασαν διάφορα πράγματα.

Παράλληλα στόχος ήταν και η ενίσχυση της βιβλιοθήκης που λειτουργεί στο Γυμνάσιο.

Από την πλευρά της η μαθήτρια Ελίνα Τράτσα τόνισε πως στο σχολείο υλοποιείται πρόγραμμα για την ελιά και στοχεύουμε να επισκεφθούμε την Ιταλία. Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να αντλήσουμε έσοδα για να μειωθεί το κόστος και όλο και περισσότεροι γονείς να μεταβούν στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της η Έλενα Ριζοπούλου ανέφερε πως οι μαθητές και οι γονείς ανταποκρίθηκαν. Έρχονται τα Χριστούγεννα και πρέπει να σκεπτόμαστε και να βοηθάμε τους φτωχούς και τους άπορους.

Η μαθήτρια Μαρία Παπαιωάννου που ετοίμασε κολοκυθόπιτα, τόνισε τη σημασία της μεσογειακής διατροφής.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις καθηγήτριες κ.κ. Μαρία Μπαραμπατζή και Βασιλική Πατσαρούχα. «Στο σχολείο μας υλοποιούνται δύο προγράμματα, το ένα περιβαλλοντικό για την ελιά και το άλλο για το βιβλίο και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, ενώ θα ανεβάσουμε και το θεατρικό έργο του Αριστοφάνη Ιππείς». Εκτός από τους μαθητές, και οι γονείς ήταν συμπαραστάτες στη χθεσινή εκδήλωση.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο παζάρι, είναι οι εξής: Ομάδα μαθητών:

Α’ Τάξη: Πασχαλίδου Κατερίνα, Τσαούση Σήλια, Τραγουδάρα Ευαγγελία, Παρισσιάδη Μαριάννα, Παρασκευάς Γεώργιος, Λιμάνι Μελίνα, Μιχαλάκη Δήμητρα, Μοσχονησιώτης Γιώργος, Μπακρατσά Κατερίνα, Ζαμπέτογλου Ζωή, Καλούτσα Γεωργία, Ντόλα Ελένη, Τσινταράκης Γεώργιος, Πιτσάβα Χριστίνα, Παπαϊωάννου Σωτηρία, Τσουρνάβας Χρυσοβαλάντης.

Β’ Τάξη: Τράτσας Άγγελος, Χούμου Χρύσα, Τσελεπίδου Βάγια, Κραβαρίτη Αικατερίνη, Παρίσση Αικατερίνη, Χαζαρίδη Εύη, Μπουμπούκης Ιωάννης, Κουτσιμπέλλα Στέλλα, Κίσσα Ευαγγελία, Σταθοπούλου Χριστίνα, Σακατζή Όλγα, Βασιλείου Μαρία, Παπαδογιάννη Εύη, Κωστάκη Παναγιώτα, Κιτσάκου Αναστασία, Μπαλατσούκα Βαλέρια, Μανωλή Μαρία, Παπαδοπούλου Μαρία, Πλακιά Φωτεινή, Καρατζούνη Αλίκη, Κρεμμύδα Ευθυμία, Τσινταράκης Μιχάλης, Πανταζή Ελένη, Μιχαλοπούλου Ζηνοβία, Ζωγράφου Αλεξάνδρα, Παπακώστας Γεώργιος, Μελαχροινού Θεσσαλία, Νονόγλου Ανδρέας, Μαλαμάκης Νέστωρας, Παπαϊωάννου Μαρίλια, Δίπλας Γιάννης, Μάντζου Κατερίνα, Μπραχίμη Αλτέα.

Γ’ Τάξη: Γιαννάκου Ειρήνη, Πέτσης Λάμπρος, Σακκάς Δημήτριος, Κωνσταντέλλου Αικατερίνη, Βαλασσά Αικατερίνη, Τράτσα Ελίνα, Κασκινά Μαρία, Μοδέα Ευαγγελία, Βλάχου Μαρία, Βασταρδή Παναγιώτα, Βουζαξάκη Ευσταθία, Κουρκούβελου Μαρία, Ριζοπούλου Ελένη, Πρέτζας Κωνσταντίνος, Πρέτζα Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Γεωργία, Παπαϊωάννου Μαρία, Μαυριανού Παρασκευή, Μπακαλάκη Νάσια, Ζντράβα Νίκος, Κορέντης Βαγγέλης, Κατράνης Αλέξανδρος, Αποστολάκης Θεοχάρης, Αλεξιάδης Αλέξανδρος, Βαγιοπούλου Δήμητρα, Μανθογιάννη Ευαγγελία, Λούπα Σοφία, Τζαμτζή Ζέτα.

Φώτης Σπανός

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρώτες στη Μαγνησία οι Κορασίδες του Ολυμπιακού

Το «δύο στα δυο» έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα η…

13 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε ο Έλληνας TikToker, Tzane

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία με έναν Έλληνα TikToker, με το όνομα Tzane ο οποίος σκοτώθηκε,…

13 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου Στεφανοβικείου στο…

13 Μαρτίου 2024

Σάρωσε τον Ηρακλή Κοζάνης με 71-31 ο Ολυμπιακός

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον…

13 Μαρτίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Θα προσφύγουμε στο CAS

Η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Κυκλοφορούσε με 62 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων…

13 Μαρτίου 2024