Photo Gallery, Αθλητισμός

Κορυφαίες πολίστριες στη Νέα Ιωνία

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης θα έχουν οι Βολιώτες φίλαθλοι, αφού στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή οι αγώνες για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ. Παρούσα θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 και δευτεραθλήτρια Ευρώπης για το 2012 ελληνική Εθνική ομάδα που θα κοντραριστεί σε δύο γύρους με τα συγκροτήματα της Ρωσίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας. Στα τελικά θα προκριθούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Νέων Ανδρών, μία ακόμη σπουδαία αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει ο Βόλος. Πρόκειται για τους αγώνες του προκριματικού γύρου της ευρωπαϊκής ζώνης για το Γουόρλντ Λιγκ στο γυναικείο πόλο. Διοργανωτές είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (Διεύθυνση Αθλητισμού).

Με ανανεωμένο πρόσωπο σε σχέση με τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης η ελληνική ομάδα θα κοντραριστεί με παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως τη Ρωσία και την Ολλανδία, ενώ ο όμιλος συμπληρώνεται από την Βρετανία. Θα γίνουν μαζί και οι δύο γύροι (σύνολο έξι αγωνιστικές) και οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Χανγκτσού της Κίνας από τις 29/5 έως τις 3/6.

Από την 13άδα που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και στο Προολυμπιακό της Τεργέστης ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης κάλεσε μόνο επτά παίκτριες. Πρόκειται για την κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011, την Αλεξάνδρα Ασημάκη, καθώς και τις Κούβδου, Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Μανωλιουδάκη, Ψούνη και Αβραμίδου. Εκτός έμειναν οι Λιόση, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά και Μελιδώνη. Μάλιστα οι δύο τελευταίες έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από την Εθνική ομάδα, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο τους σε αυτή.

Στους αγώνες της Νέας Ιωνίας ουσιαστικά θα πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» με την Εθνική γυναικών νεότερες σε ηλικία κοπέλες όπως οι Κότσια, Μπενέκου, Μπίσμπα και οι αδελφές Χαραλαμπίδου και Πλευρίτου, που αποτελούσαν τη βάση της Εθνικής Νεανίδων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής που από χθες βρίσκεται στο Βόλο για να λάβει μέρος στα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ είναι οι: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Χριστίνα Κότσια, Μαρία-Ηλέκτρα Ψούνη, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Άλκηστη Μπενέκου, Κέλυ Μπίσμπα.

Η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί και αυτοσκοπό, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (www.koe.org.gr) o τεχνικός Γιώργος Μορφέσης: «Σ’ αυτή την διοργάνωση πρωταρχικός σκοπός δεν είναι τα αποτελέσματα που θα φέρουμε, αλλά οπωσδήποτε να τσεκάρουμε τα νέα παιδιά που έχουν έλθει στην ομάδα, ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για την επόμενη ημέρα αυτής της ομάδας».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ορισμένες σημαντικές επιτυχίες στο Γουόρλντ Λιγκ των γυναικών, μετρώντας και τρία μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό στο Κίρισι το 2005 και δύο χάλκινα σε Μόντρεαλ το 2007 και Σαν Ντιέγκο το 2010.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

Πέμπτη 10/5

18.30 Ρωσία-Βρετανία

20.15 Ελλάδα-Ολλανδία

Παρασκευή 11/5

10.30 Ρωσία-Ολλανδία

12.15 Ελλάδα-Βρετανία

18.30 Ολλανδία-Βρετανία

20.15 Ελλάδα-Ρωσία

Σάββατο 12/5

10.30 Ρωσία-Βρετανία

12.15 Ελλάδα-Ολλανδία

18.30 Ρωσία-Ολλανδία

20.15 Ελλάδα-Βρετανία

Κυριακή 13/5

10.30 Ολλανδία-Βρετανία

12.15 Ελλάδα-Ρωσία

* Τους αγώνες θα διευθύνουν οι κ.κ. Ανδρέας Μιράλης (Ελλάδα), Μπράιαν Λίτλτζον (Βρετανία), Έρβιν Σάπερς (Ολλανδία) και Αρκάντι Βαριβόντσκι (Ρωσία). 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το