Photo Gallery, Τοπικά

Κοντά στην υπογραφή της νέας σύμβασης στην ΑΓΕΤ

ΛΕΖΑΝΤΑ

Με 173 ψήφους υπέρ, 50 κατά και μία άκυρη η πρόταση της εταιρίας εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Βόλου ψήφισαν υπέρ της πρότασης της εταιρίας
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Βόλου ψήφισαν υπέρ της πρότασης της εταιρίας

Υπέρ της πρότασης της εταιρίας για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Όλυμπος» της ΑΓΕΤ στο Βόλο, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε όλες τις βάρδιες.

Με 173 ψήφους υπέρ, 50 κατά και μία άκυρη η πρόταση της εταιρίας εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους, ενώ ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα και στην ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο του Μηλακίου. Έτσι αναμένεται να υπογραφεί η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην ΑΓΕΤ.

Βάσει της τελικής πρότασης διακόπτεται η χορήγηση μόνον του επιδόματος τακτικότητας, που είναι 90 ευρώ το μήνα, στους 600 περίπου εργατοϋπαλλήλους της εταιρίας στο Μηλάκι και το Βόλο.  

Η εταιρεία στην τελική της πρόταση επαναφέρει τα επιδόματα εκτάκτων ειδικών συνθηκών εργασίας, που αφορούν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων (και είχε αναστείλει την καταβολή τους από το Φεβρουάριο), ενώ μειώνει στο 15% το σχολικό επίδομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και σε ποσοστό 20% τις διατακτικές Χριστουγέννων και Πάσχα (από 820 ευρώ θα διαμορφωθούν στα 600 ευρώ για κάθε εργαζόμενο).

Η εταιρεία πάντως θα ανατείλει από 1ης Απριλίου το επίδομα τακτικότητας (ένα ημερομίσθιο το μήνα για κάθε εργαζόμενο, που είναι συνεπής στους χρόνους προσέλευσης στην εργασία του).

Τέλος, μειώνεται στις 140.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ), το ποσό που θα δοθεί στα Σωματεία Εργαζομένων ανά την Ελλάδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ στο Βόλο κ. Β. Κουκλουμπέρης δήλωσε χθες ότι οι εργαζόμενοι και η εργοδοτική πλευρά βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην υπογραφή της νέας σύμβασης.

Οι οικοδόμοι

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει το συνδικάτο οικοδόμων Μαγνησίας την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου με τα εξής θέματα: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2012, οικονομικός προϋπολογισμός του 2013, έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ και εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το