Photo Gallery, Αθλητισμός

Κοντά σε λύση ή νέος εμπαιγμός;

Πολιτεία και ΕΠΟ φέρεται να επεξεργάζονται σχέδιο για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Β. 

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγωνιά για την αγαπημένη του ομάδα

Πολιτεία και ΕΠΟ φέρεται να επεξεργάζονται ένα συμβιβαστικό σχέδιο για την τοποθέτηση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στη Β’ Εθνική, το οποίο ενδεχομένως θα ικανοποιήσει τόσο τη Super League, όσο και τη Football League. Αυτό περιλαμβάνει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία τεσσάρων ομάδων και τον υποβιβασμό από αυτή μόνο δύο. Κατά πόσο ισχύει αυτό το σενάριο ή αν απλά αποτελεί «στάχτη στα μάτια» των τριών ομάδων που βρίσκονται στον «αέρα» θα φανεί πολύ σύντομα. Ο Χρήστος Λαζαρίδης δοκιμάστηκε στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Με αγωνία οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν την αποκατάσταση της ομάδας τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μία αποκατάσταση μερική και όχι ολική, αφού η ζημιά που υπέστη πέρυσι το καλοκαίρι είναι ανεπανόρθωτη. Μάλιστα η Πολιτεία και η ΕΠΟ δεν συζήτησαν καν την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στη Σούπερ Λιγκ, δηλαδή εκεί που ανήκαν αγωνιστικά, αλλά την τοποθέτησή τους στη Β’ Εθνική.

Όμως και πάλι δεν έδειξαν την απαραίτητη πυγμή για να επιβάλλουν τη θέλησή τους με συνέπεια το ζήτημα να εκκρεμεί και τρεις ιστορικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Β., η Καβάλα και ο Ηρακλής να βρίσκονται στο «αέρα». Έτσι, φτάσαμε σε σημείο η μεν Super League να μη δέχεται αύξηση των ομάδων της (αν και ο πρόεδρός της Γιάννης Μώραλης άφησε ανοιχτό ένα …παραθυράκι με δηλώσεις του), αλλά παράλληλα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας για τα μέλη της που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φορολογική τους ενημερότητα, ενώ η Football League εκβιάζει καθαρά ζητώντας την άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία για να κάνει δεκτούς στη Β’ Εθνική τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου, την Καβάλα και τον «Γηραιό».

Όσο για την Πολιτεία, λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά κάτι που φάνηκε στην περίπτωση του Άρη, που πήρε προκαταβολικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον ΟΠΑΠ και απέκτησε φορολογική ενημερότητα. Βέβαια ο Άρης ας μην ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα στην οποία αναδείχθηκε ως μπασκετμπολίστας και προπονητής ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει στην κυβέρνηση αντίστοιχο άνθρωπο και έτσι συνεχίζει να ταλαιπωρείται.

Όσο για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ για να δικαιολογήσει την πρόωρη χρηματοδότηση του Άρη, μάλλον δεν πείθει. Ούτε λίγο, ούτε πολύ τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία άνωθεν εντολή για να εισπράξει ο Άρης τώρα 344.400 ευρώ που έπρεπε να του καταβληθούν την 1/9 και άλλα 175.000 ευρώ που θα έπαιρνε την 1/11. Επίσης ότι στο παρελθόν έκανε δεκτά παρόμοια αιτήματα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και ότι έκανε δεκτό και αντίστοιχο του Ολυμπιακού Πειραιώς. Άραγε και οι λεγόμενες «μικρές» ομάδες έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τον ΟΠΑΠ;

Στο μεταξύ, σε ένα χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας SoccerPlus αναφέρεται ότι Πολιτεία και ΕΠΟ επεξεργάζονται ένα σχέδιο, ώστε να αποκατασταθούν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής και παράλληλα να ικανοποιηθούν τόσο οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, όσο και της Β’ Εθνικής. Πρόκειται για μία συμβιβαστική λύση που περιλαμβάνει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ τεσσάρων ομάδων και των υποβιβασμό από αυτή δύο ομάδων.

Το δημοσίευμα είναι το εξής: «Η πρόταση που μπορεί να δώσει λύση υπό προϋποθέσεις στο θέμα του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας -δηλαδή την τοποθέτησή τους Football League- συζητείται ήδη από τους συναρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, Super League, Football League, υφυπουργείο Αθλητισμού).

Η πρόταση αυτή είναι την επόμενη χρονιά να ανέβουν από την Football League στην Super League τέσσερις ομάδες και να υποβιβαστούν από τη Super League δύο ομάδες. Με αυτό τον τρόπο οι ομάδες της Super League θα γίνουν 18 και θα ικανοποιηθεί έστω και εν μέρει το αίτημα της «μικρής λίγκας», η οποία ζήτησε να ανέβουν πέντε και να πέσουν τρεις.

Επίσης, αυτή η πρόταση αναμένεται να βρει θετική ανταπόκριση και στην Super League, από την οποία θα πέσουν μόνο δύο ομάδες και όχι τρεις.

Για να περάσει αυτή η πρόταση υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

Α) Να καλυφθούν, μέσω ΟΠΑΠ, τα χρήματα των δύο επιπλέον ομάδων που θα μπουν στη Super League, αφού η Nova δεν πρόκειται να αυξήσει το ποσό που ήδη δίνει για 18 ομάδες.

Β) Να δεχθούν την πρόταση όλες οι ομάδες της Football League. Διότι στη Γ.Σ. της προηγούμενης Παρασκευής, υπήρξαν κάποιοι που δεν συμφωνούσαν ούτε με την πρόταση να ανέβουν πέντε και να υποβιβαστούν τρεις.

Γ) Να ενισχυθούν οικονομικά οι ομάδες της Football League από τη Super League και την Πολιτεία».

Κατά πόσο τα παραπάνω είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Αν δηλαδή έχει βάση το σχέδιο αυτό ή απλά δημοσιοποιήθηκε σκοπίμως προκειμένου να εφησυχάσει τους παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή και να «φρενάρει» τις όποιες κινήσεις έχουν στα …σκαριά για να μπλοκάρουν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Δοκιμάστηκε ο Λαζαρίδης

Με διπλή προπόνηση στο γήπεδο της Πορταριάς συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου. Το πρωί το βάρος έπεσε και πάλι στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ενώ το απόγευμα έγιναν και ασκήσεις με μπάλα. Φυσικά απών ήταν ο Δημήτρης Κόμνος που όπως γράψαμε χθες βρίσκεται στην Ισπανία και μετέχει σε προπονήσεις της Β’ ομάδας της Μπαρτσελόνα, ως νικητής διαγωνισμού που έγινε τον Ιούνιο στην Αθήνα από χορηγό εταιρεία των «μπλαουγκράνα».

Αντίθετα, το «παρών» έδωσε ο δεξιός οπισθοφύλακας Χρήστος Λαζαρίδης που δοκιμάστηκε από την τεχνική ηγεσία. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή ο μόνος «καθαρόαιμος» ακραίος αμυντικός για τη δεξιά πλευρά είναι ο Βαγγέλης Στουρνάρας και σίγουρα χρειάζεται και άλλος ένας παίκτης για τη θέση αυτή.

Ο Λαζαρίδης είναι 28 ετών και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στους Πανιώνιο, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Πιερικό, Εθνικό Κατερίνης, Καστοριά, ενώ πέρυσι ξεκίνησε στον Τηλυκράτη Λευκάδας (τρεις συμμετοχές) και τον Ιανουάριο μεταπήδησε στον Βατανιακό (12 συμμετοχές).

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ, αφού στη συγκεκριμένη θέση χρειάζεται να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, ενώ ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Γιαννόπουλος ψάχνει και για έναν ακόμη επιθετικό εγνωσμένης αξίας (πιθανόν ξένο), που θα κάνει τη διαφορά.

Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται και σε αναζήτηση αντιπάλων για φιλικά παιχνίδια. Ο Γιώργος Βαζάκας επιθυμεί ορισμένα δυνατά τεστ που θα βοηθήσουν την ομάδα να «δέσει», αφού μην ξεχνάμε ότι «χτίζεται» από μηδενική βάση. Οι παίκτες τώρα αρχίζουν να γνωρίζονται μεταξύ τους και σίγουρα θέλουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αρχίσουν να αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το