Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κοινωνικό ιατρείο στο Δήμο Αλμυρού

Για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους δημότες

Στην οργάνωση και λειτουργία κοινωνικού ιατρείου με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες που αδυνατούν να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με τους ιδιώτες γιατρούς της περιοχής. Το παραπάνω αποφασίστηκε στη χθεσινή ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνδράμουν την πρωτοβουλία τουλάχιστον 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Για τη στέγαση του κοινωνικού ιατρείου θα εξεταστεί η προοπτική να γίνει αυτό είτε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού είτε σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο χώρο του ΚΔΑΠ Δήμου Αλμυρού. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Η χθεσινή συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο για την περιοχή του Δήμου Αλμυρού. Επόμενο βήμα, όπως συμφωνήθηκε μετά από σχετική πρόταση των παρευρισκόμενων γιατρών, είναι να γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων δημοτών ώστε να σχεδιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δομή και η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη σύσταση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Δήμος Αλμυρού, όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών και με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό τις παροχές στις υπηρεσίες υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση κοινωνικού ιατρείου.

Για την υλοποίηση του παραπάνω ιδιαίτερα σοβαρού και επιστημονικά απαιτητικού εγχειρήματος, είναι απαραίτητη η βοήθεια επιστημόνων- εθελοντών, προκειμένου όλοι μαζί να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου μας, το οποίο θα προσφέρει πραγματικά μια μεγάλη ανάσα στους συμπολίτες μας που αδυνατούν να τύχουν ιατρικής περίθαλψης και γνωμάτευσης.

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.

Καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν το κοινωνικό ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και ζητούμε την ηθική ενίσχυση και συμμετοχή όλων όσοι μπορούν να συνδράμουν στην επιτυχία του εγχειρήματος. Στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, που σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχουν μείνει ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να τύχουν υγειονομικής περίθαλψης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και γιατρός κ. Φ. Χατζηδημητρίου επισήμανε πως «στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι συμπολίτες, τους οποίους πρέπει και οφείλουμε να βοηθήσουμε. Βαρύτητα θα δοθεί σε ειδικότητες γιατρών που λείπουν από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπως ΩΡΛ, οφθαλμίατρο και γαστρεντερολόγο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνδημότες ζητούν να υπάρξει κάποια παρέμβαση από το Δήμο ώστε να μπορούν να εξεταστούν από τις προαναφερόμενες ειδικότητες των γιατρών και προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύσταση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου. Η συμμετοχή των γιατρών από την περιοχή του Αλμυρού στη συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και σίγουρα είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στη σωστή λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου» προσέθεσε ο ίδιος.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού ολοκληρωθεί από το Δήμο Αλμυρού η καταγραφή των ανασφάλιστων δημοτών, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους γιατρούς για να οριστικοποιηθεί τόσο ο χώρος που θα στεγαστεί όσο και η δομή του.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024