Photo Gallery, Τοπικά

Κοινή πρόταση των χερσαίων Δήμων της Μαγνησίας

Σύμπραξη των δήμων της Μαγνησίας για κοινή τουριστική πολιτική προωθεί ο δήμος Βόλου. Χθες στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων των περιφερειακών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας και αποφασίστηκε να κατατεθεί κοινή πρόταση στο πρόγραμμα leader για αξιοποίηση κονδυλίων, που θα επιτρέψουν «επιθετική» τουριστική πολιτική και τη δημιουργία υποδομών.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι θα καταθέσουν και την κοινή πρόταση

στο πρόγραμμα Leader περιοχής παρέμβασης της χερσαίας Μαγνησίας.

Στην ενημερωτική σύσκεψη παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό site του Δήμου Βόλου και η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή ήταν να συνεργαστούν όλοι οι δήμοι για την τουριστική προβολή της περιοχής και να αποκομίσουν οφέλη από την προσέλκυση τουριστών σε στοχευμένες αγορές.

Αιχμή της εξωστρέφειας της Μαγνησίας θα αποτελέσει το λιμάνι όπου επιβάλλεται να αποκτήσει υποδομές, αλλά και το αεροδρόμιο που λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».

Στους δημάρχους παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό site του δήμου Βόλου και αποφασίστηκε να ενισχυθεί με τις τουριστικές πληροφορίες από όλους τους δήμους.

Στόχος να δημιουργηθεί ενιαία πύλη προβολής της Μαγνησίας.

Σε πρώτη φάση, από το πρόγραμμα leader, θα αξιοποιηθούν κονδύλια της τάξης των 80.000 ευρώ για την προβολή της χερσαίας Μαγνησίας, ενώ θα κατατεθεί μία κοινή πρόταση για δράσεις όπως η ενοποίηση και υποστήριξη της τουριστικής παρουσίας της περιοχής στο διαδίκτυο, ηλεκτρονική διαφήμιση όλων των δήμων, η συμμετοχή από κοινού σε εκθέσεις του εξωτερικού, οι δημόσιες σχέσεις και άνοιγμα νέων αγορών, φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων και η δημιουργία ενός ενιαίου τουριστικού οδηγού.

Οι τουριστικές επιτροπές των δήμων θα συνεργαστούν για την κατάθεση της κοινής πρότασης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το