Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Χθες το πρωί, έξω από το Δημαρχείο του Βόλου, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του κτιρίου με ανάρτηση πανό ενώ ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου γενική συνέλευση των εργαζομένων

 

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων με καταλήψεις σε Δημαρχεία και διάφορους άλλους χώρους κι υπηρεσίες των Δήμων, προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αν εξαγγελθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία προβλέπουν απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.ά.

Με από απόφαση της Ομοσπονδίας, προκηρύχτηκε χθες στάση εργασίας στους Δήμους από τις 10 – 1 το μεσημέρι ενώ σε όλους τους Δήμους του νομού, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και χθες ενημερώσεις από κλιμάκιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, παρουσία κλιμακίου της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Χθες το πρωί, έξω από το Δημαρχείο του Βόλου, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του κτιρίου με ανάρτηση πανό ενώ ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου γενική συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία και μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ.κ. Τ. Γιαλαμά και Θ. Μπιζά.

Το μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θωμ. Μπιζάς, ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε να ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα από τους Δήμους, επικαλούμενοι τον Καλλικράτη, τις μειώσεις και συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Όπως δήλωσε, «οι πληροφορίες που έχουμε από ΥΠ.ΕΣ. είναι ότι, με το κλείσιμο και συγχώνευση 800 περίπου Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, θα έχουμε μέχρι τέλος χρόνου αρχές του επόμενου, 5.000 απολύσεις μόνο στους ΟΤΑ».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο οι απολύσεις, καθώς αναμένονται και μειώσεις των εισοδημάτων, μείωση του εφάπαξ μέχρι 83%, μείωση των συντάξεων κ.α. «Εμείς λέμε ότι, τα μέτρα θα είναι οδυνηρά αλλά όχι τα τελευταία που θα ληφθούν, όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, αν εξακολουθούν να παραμένουν στην κυβέρνηση. Τα τελευταία μέτρα θα είναι, αν πέσει η κυβέρνηση. Στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών», δήλωσε κι εκτίμησε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι μεγάλη, επισημαίνοντας ότι, από τη στιγμή που θα εξαγγελθούν τα μέτρα, οι Σύλλογοι στους ΟΤΑ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με καταλήψεις σε Δημαρχεία, γκαράζ, χώρους υγειονομικής ταφής, τελικής διάθεσης απορριμμάτων, δημοτικές αστυνομίες κ.ά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του, αφού ζητεί από τους πολίτες την κατανόησή τους, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε, λόγω της στάσης εργασίας, επισημαίνει ότι τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εξαθλίωση χιλιάδες νοικοκυριά και δυσλειτουργία των υπηρεσιών, είναι η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες, κατά 80 εκ. ευρώ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 36 εκ. ευρώ, με ό,τι συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ κλπ), των υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων και των δημοτικών χώρων αναψυχής. Ζητεί δε να μη γίνει καμία απόλυση υπό το μαγικό μανδύα της εφεδρείας, να μην καταργηθούν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δημιουργηθεί κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, να μη μειωθεί η δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου, κ. Διον. Μπάλλας, «τα μέτρα δεν αφορούν μόνο εμάς, καθώς, υπό μορφή ντόμινο, θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο και ο μόνος τρόπος να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων, κοινωνικών φορέων, φοιτητικού και μαθητικού κινήματος», τονίζει ο Σύλλογος.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους απαιτούν να σταματήσει τώρα ο εκβιασμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων και του κοινωνικού συνόλου, πριν σπάσει κάθε συνεκτικός δεσμός και κατακερματιστεί. Ζητούν να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν το χρέος με επιλογή τους, οι φοροφυγάδες, οι αγορές που σκόπιμα δημιουργούν κρίσεις στα κράτη, με μόνο στόχο τη χρεοκοπία.

Δριμεία κριτική, στο προεδρείο του Συλλόγου και στην ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή επισκέψεις κλιμακίων στα νησιά και ενημερώσεις εργαζομένων άσκησε το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο συμβιβασμένο προεδρείο του συλλόγου όπως και της διοίκησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ. «Δεν θέλουν και δεν μπορούν να μπουν μπροστά στην οργανωμένη αντεπίθεσή μας. Συμπαραταχθείτε με το ΠΑΜΕ για να παλέψουμε ενάντια στη συγκυβέρνηση – τρόικα – Ε.Ε. – πλουτοκρατία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το