Photo Gallery, Τοπικά

Κλειστή λόγω καταλήψεων παραμένει η ΔΕΥΑΜΒ

Στο στόχαστρο η Δημοτική Αρχή Βόλου για «ιδιωτικοποιήσεις» τομέων στη ΔΕΥΑΜΒ

Κλειστή λόγω κατάληψης η ΔΕΥΑΜΒ και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις στάσεις εργασίας, μπροστά στο ενδεχόμενο να ζητηθούν καταστάσεις διαθεσιμοτήτων.

Η δημοτική αρχή μπορεί να έχει δεσμευτεί ότι δεν θα στείλει καταστάσεις προσωπικού και δεν θα υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις για κανέναν φορέα, ωστόσο οι εργαζόμενοι μπροστά στο ενδεχόμενο να ζητηθούν ονόματα υπαλλήλων, κινητοποιούνται και κλείνουν την Επιχείρηση. Ταυτόχρονα, στη χθεσινή γενική συνέλευση δήλωσαν δικαιωμένοι για τους αγώνες τους και ανακοινώθηκε ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, για τον οποίο υπήρξαν συγκρούσεις με τη δημοτική αρχή, επιστράφηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά ζητείται κατάργηση οργανικών θέσεων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει απολύσεις.

Από τις γενικές συνελεύσεις δεν λείπουν και οι καταγγελίες εναντίον εργαζομένων που λαμβάνουν παράνομα επιδόματα, τα οποία αγγίζουν μηνιαίως τα 600 ευρώ.

Παράλληλα κατηγορούν τη δημοτική αρχή, για σταδιακό ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες, όπως συνέβη χθες στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση καταγγέλθηκε η δημοτική αρχή για το γεγονός ότι αποφάσισε να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία την καταμέτρηση των υδρομέτρων και οι έξι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, που μέχρι σήμερα απασχολούνται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, να μεταφερθούν σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Το οξύμωρο ωστόσο είναι ότι ακόμη και από τους συνδικαλιστές υπάρχει παραδοχή ότι οι έξι υπάλληλοι παρέχουν ελλειμματική υπηρεσία.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση απαιτήθηκε επίσης να υπάρξουν νέες οργανικές θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στις δημοτικές ενότητες, θέσεις που ωστόσο θα καλύψουν οι έξι υδρομετρητές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Μαρία Καρακώστα αντέδρασε ακόμη και στις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και οι οποίες αφορούσαν στην πληρωμή των λογαριασμών από τράπεζες και την επίδοση των λογαριασμών της Επιχείρησης από τα ΕΛΤΑ. Εκτίμησε ότι πρόκειται για δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε κατάργηση μόνιμων θέσεων εργασίας από τομείς που διαχειρίζεται ακόμη η ίδια η επιχείρηση.

Διευθυντές και οι υπάλληλοι Δ.Ε.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Τιλελής ανέφερε ότι απορρίφθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ζήτησε επιπλέον στοιχεία για την έγκρισή του. Μεταξύ άλλων ζητείται να τοποθετηθεί το προσωπικό σε θέσεις και να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων υπαλλήλων από όλες τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Παίρνουν όλοι ανθυγιεινό επίδομα…

Στο μεταξύ, στις τάξεις των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ επικρατεί «κλίμα» για τα επιδόματα και για μισθούς που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι γραφείων.

Στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται γίνονται καταγγελίες για «αλχημείες» στις μισθοδοσίες και εργαζόμενοι καταφέρονται εναντίον προϊσταμένων γραφείων που λαμβάνουν μέχρι και 600 ευρώ παραπάνω το μήνα στο μισθό τους, χωρίς να το δικαιούνται.

Στις γενικές συνελεύσεις καταγγέλλεται ότι 18 άτομα λαμβάνουν μισθούς που δεν δικαιούνται με τις ευλογίες της διοίκησης η οποία δεν παρακράτησε -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ούτε τα επιδόματα ισολογισμού που δόθηκαν παράνομα σε 25 άτομα αλλά τα δικαιούνταν μόνο δύο.

Επίσης στις γενικές συνελεύσεις συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι επίδομα ανθυγιεινής εργασίας λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι χωρίς να εργάζονται γι’ αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το