Τοπικά

Κλειστή η εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ

Το υψηλό κόστος θέρμανσης και η άρνηση των συλλόγων να συμβάλλουν οικονομικά στη χρήση των αθλητικών δομών, παρότι εισπράττουν εισφορές από τα μέλη τους, οδήγησαν για μια ακόμη χρονιά το Δήμο Βόλου στην απόφαση να κλείσει την εξωτερική πισίνα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Ο Δήμος Βόλου δαπανά κάθε χρόνο για φυσικό αέριο, προκειμένου να θερμαίνονται οι πισίνες του ΕΑΚ και του Κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας περίπου 750.00 ευρώ.

Εκτός από το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού και τον Αθλητικό Σύλλογο «Υδάτινο Κόσμο», κανείς δεν έχει δεχθεί να καταβάλλει αντίτιμο για τη χρήση των δομών, οι οποίες καταστρέφονται και από τις ζημιές που προκαλούν τα μέλη των σωματείων. Τα κολυμβητικά τμήματα της Νίκης, ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, ΝΟΒ-Αργοναύτες και τα τμήματα πόλο αρνούνται κάθε διάλογο με το Δήμο γιατί έχουν την υποστήριξη των μειοψηφιών, που εκτιμούν ότι η χρήση των δομών πρέπει να είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι τα σωματεία εισπράττουν κατά μέσο όρο το μήνα 35 ευρώ από κάθε παιδί και στην πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος για καταβολή αντίτιμου, αρνήθηκαν να καταθέσουν αντιπρόταση.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου θα βαδίσει με κανονισμό χρήσης των εγκαταστάσεων και όποιος σύλλογος δεν συμφωνήσει με το αντίτιμο δεν θα μπορεί να κάνει χρήση. Στην ουσία τα σωματεία θα βρουν τις πόρτες κλειστές, εφόσον δεν αναλαμβάνουν ούτε τις αποκαταστάσεις των σοβαρών ζημιών που προκαλούν.

Σε ό,τι αφορά στην πισίνα του ΕΑΚ ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου κ. Χαλκιάς δήλωσε ότι, για να κρατηθεί το νερό της εξωτερικής πισίνας σε θερμοκρασία 27-28 βαθμούς, απαιτείται μεγάλη κατανάλωση φυσικού αερίου και φυσικά δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι. Γι’ αυτό και την κλείσαμε». Ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει η πισίνα από το Δεκέμβριο, όμως την περίοδο των γιορτών πολλοί μικροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να αθληθούν εντατικά, γι’ αυτό και έμεινε ανοιχτή, ανεβάζοντας βέβαια το κόστος θέρμανσης. «Θα γίνουν στην πορεία και οι απαραίτητες συντηρήσεις και θα δοθεί πάλι σε χρήση στο τέλος Απριλίου» ανέφερε ο κ. Χαλκιάς. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ίδιο, την εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ χρησιμοποιούν κυρίως οι αθλητές του πόλο και έφηβοι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το