Photo Gallery, Τοπικά

Κλειστές και σήμερα οι κυπριακές τράπεζες στο Βόλο

Εφοδιάστηκαν με χρήματα τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών

Εφοδιάστηκαν με χρήματα τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών
Εφοδιάστηκαν με χρήματα τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών

Κλειστές παραμένουν και σήμερα Τετάρτη οι κυπριακές τράπεζες στο Βόλο. Από χθες το πρωί αναρτήθηκε στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών ανακοίνωση, όπου αναφέρεται: «Με απόφαση των Κυπριακών Αρχών η Τρίτη 19 και η Τετάρτη 20 Μαρτίου, είναι αργία για τις Κυπριακές Τράπεζες και συνεπώς τα δίκτυα καταστημάτων, τόσο της Τράπεζας Κύπρου, όσο και της Cyprus Popular Bank co Ltd, στην Ελλάδα είναι κλειστά για όλες τις συναλλαγές».

Δεν ήταν λίγοι ωστόσο οι Βολιώτες, οι οποίοι αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας που προσπάθησαν να πάρουν χρήματα μέσω των ΑΤΜ και διαπίστωσαν ότι είχαν τελειώσει. Στη διάρκεια της ημέρας όμως υπήρξε εφοδιασμός των αυτόματων μηχανημάτων και έτσι οι συναλλασσόμενοι εξυπηρετήθηκαν. Φυσικά υπάρχει όριο αναλήψεων. Έως 1.200 ευρώ για την τράπεζα Κύπρου και 600 ευρώ για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκαν «ουρές» έξω από τα ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων. Η κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί αποσπασματική…
Οι Βολιώτες καταθέτες στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι. Αρκετοί είναι εκείνοι που λαμβάνουν τη μισθοδοσία τους μέσω των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Γενικότερα δεν παρατηρήθηκε ανησυχία, ωστόσο φαίνεται πως το ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο είναι μεγάλο.

«Στην Κύπρο για καλύτερο μέλλον…»

Δεν είναι λίγα τα νεαρά παιδιά από το Βόλο, που μετέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια στην Μεγαλόνησο. Βρήκαν διέξοδο από την ελληνική κρίση, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η 28χρονη Ντίνα Φασουλίδη, από τη Νέα Ιωνία, έφυγε για την Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο. Βρήκε εργασία στον τομέα του εμπορίου και μάλιστα υπεύθυνη θέση. «Πήγα στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον. Έφυγα από την Ελλάδα λόγω της κρίσης» αναφέρει. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει εργασία, να δημιουργήσει το δικό της περιβάλλον και να νιώσει οικονομικά ανεξάρτητη.

Πριν από μερικούς μήνες ξέσπασε η κρίση και στην Κύπρο. «Όσα άκουγα στην Ελλάδα από τα Μέσα Ενημέρωσης για την κρίση, άρχισα να τα ακούω και πάλι στην Κύπρο» σημειώνει. Μειώσεις μισθών έχουν γίνει και στην Κύπρο τονίζει. Περίπου στο 20% μειώθηκαν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις άρχισαν απολύσεις. «Η ανασφάλεια σιγά-σιγά κυριεύει όλο και περισσότερους πολίτες. Πριν την απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων, υπήρχε μεν ανησυχία, αλλά όχι τόσο εμφανής. Ο κόσμος είχε μεν περιορίσει την κατανάλωση, αλλά σε μικρό βαθμό. Από το περασμένο όμως Σάββατο το κλίμα έχει αλλάξει εντελώς. Οι περισσότεροι είναι «κολλημένοι» στις τηλεοράσεις και παρακολουθούν τις εξελίξεις» λέει η 28χρονη Βολιώτισσα.

Προσθέτει πως με όσους έχει μιλήσει αυτές τις ημέρες, εισπράττει το μήνυμα πως «νιώθουν εγκλωβισμένοι».

Όσοι ζούνε στην Κύπρο έχουν αντιληφθεί ότι στο νησί υπάρχει ξένο χρήμα. Και αυτό είναι που φοβίζει περισσότερο….

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο, καθώς η διαμορφούμενη κατάσταση θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο τη δουλειά τους…

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Η χθεσινή απόφαση όμως της Βουλής να πει «όχι» στο «κούρεμα» κρίνεται θετική από Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το