Photo Gallery, Αθλητισμός

“Κλειδί” οι επόμενοι αγώνες για τη Νίκη

 

Τώρα η Νίκη έχει μπροστά της τρεις αγώνες εκτός έδρας κάνοντας ενδιάμεσα και ρεπό

Η ικανοποίηση για τη νέα επιτυχία επί της Παναχαϊκής είναι διάχυτη στις τάξεις της Νίκης, η οποία όμως δεν έχει την πολυτέλεια να πανηγυρίζει. Μπροστά της έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει αν θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση της Football League.

Κάτοικος του …ρετιρέ της Football League είναι πλέον η Νίκη. Μετά την επιτυχία της με 3-1 επί της Παναχαϊκής ανέβηκε στην πρώτη θέση, όπου όμως ισοβαθμεί με τον Εργοτέλη, ο οποίος τη Δευτέρα επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού και με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά.

Ταυτόχρονα οι ισοπαλίες που έφεραν ο Ηρακλής Ψαχνών (1-1 με Ολυμπιακό Βόλου) και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης (2-2 με Πανσερραϊκό), τους υποχρέωσαν να χάσουν έδαφος και πλέον η απόσταση που τους χωρίζει από τη Νίκη είναι στους τρεις βαθμούς. Βέβαια η διαφορά μόνο ασφαλείας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί να καλυφθεί ακόμη και μέσα σε μια αγωνιστική.

Για τον λόγο αυτό κανείς στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» δεν εφησυχάζει. Και πώς να γίνει αυτό όταν το βολιώτικο συγκρότημα έχει μπροστά του έναν «Γολγοθά». Έτσι όπως πρόεκυψε από την κλήρωση του πρωταθλήματος η Νίκη θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Θρασύβουλο στη Φυλή και τη Δόξα στη Δράμα. Μεσολαβεί το ρεπό και στη συνέχεια παίζει πάλι μακριά από το Πανθεσσαλικό κόντρα στον συγκάτοικό της στην κορυφή Εργοτέλη.

Ο πρώτος γύρος κλείνει με δύσκολα παιχνίδια για τη Νίκη, η οποία είναι υποχρεωμένη να σταθεί «όρθια» απέναντι σε αντιπάλους που «καίγονται» για βαθμούς. Οφείλει να δείξει, λοιπόν, πως αυτό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής δεν είναι τυχαίο, αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς.

Αναμφίβολα κανείς δεν έχει την απαίτηση να κερδίζει η ομάδα του Στέλιου Μανωλά όλα τα παιχνίδια, πόσω μάλλον εκείνα που διεξάγονται εκτός έδρας. Ωστόσο σίγουρα μπορεί με την απόδοσή της να ικανοποιήσει τον κόσμο συλλέγοντας όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί από τις τρεις αυτές αναμετρήσεις μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνική ηγεσία σε επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές, τους έδωσε διήμερο ρεπό για Δευτέρα και Τρίτη. Η προετοιμασία για τον κυριακάτικο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο θα αρχίσει σήμερα και το προπονητικό τιμ δεν υπολογίζει τους Άγγελο Βέρτζο και Μπόζινταρ Τάντιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες.

Η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας

Τα πολλά τέρματα που έχει σημειώσει η Νίκη το τελευταίο διάστημα δεν την ανέβασαν μόνο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και στην κορυφή των πιο παραγωγικών ομάδων της Football League. Πιο συγκεκριμένα σε 17 αγωνιστικές η βολιώτικη ομάδα έχει σημειώσει 18 τέρματα, όσα και η Καλλιθέα με την οποία μοιράζονται την πρώτη θέση στη σχετική κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι πετυχαίνει κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι, γεγονός που σίγουρα πιστώνεται στα υπέρ των παικτών του Στέλιου Μανωλά. Όσον αφορά τα μετόπισθεν η Νίκη έχει την πέμπτη καλύτερη επίδοση με 12 τέρματα σε 17 ματς.

Στον αγώνα με την Παναχαϊκή σημειώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα για τους λάτρεις των αριθμών. Πρώτα απ’ όλα η Νίκη συνέχισε το σερί της. Έμεινε για έβδομο σερί ματς αήττητη, ενώ για τέταρτη συνεχόμενη φορά πέτυχε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας εντός έδρας. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις με Πανσερραϊκό, Γιαννιτσά και Παναιτωλικό…

Ταυτόχρονα το γκολ που σημείωσε ο Γκούρτσας στο 45’ ήταν το πρώτο που δέχθηκαν η Νίκη και ο Ηλίας Βούρας μετά από έξι αναμετρήσεις εντός έδρας με προπονητή τον Στέλιο Μανωλά. Τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η «κυανόλευκη» εστία στο Πανθεσσαλικό ήταν στις 21/10 στο ματς με την Καβάλα (0-2), όπου κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Τάσος Καρακούτσης και στον πάγκο ο Περικλής Αμανατίδης.

Blue Angels: Πιστοί δίπλα στη Νίκη

Εκδρομή στη Φυλή διοργανώνει ο σύνδεσμος οπαδών της Νίκης «Blue Angels 1994». Για το λόγο αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τώρα που η ομαδάρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση και πηγαίνει για ακόμα πιο ψηλά, δε γίνετε εμείς να λείψουμε από δίπλα της. Σε ακόμα ένα παιχνίδι θα είμαστε εκεί να φωνάξουμε για την ομάδα μας τη Νίκη Βόλου που έχει κάνει περήφανη όλη τη Μαγνησία, έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, έχει κάνει όλα τα αθλητικά σάιτ, κανάλια και εφημερίδες να μιλάνε για αυτή.

Εμείς όμως πιστοί σε αυτή θα είμαστε δίπλα της και για το λόγο αυτό ο σύνδεσμος Blue Angels διοργανώνει εκδρομή-εκστρατεία για τη Αθήνα και το παιχνίδι με το Θρασύβουλο. Η τιμή της συμμετοχής για την εκδρομή είναι στα 13 ευρώ. Νικιώτες ξυπνήστε… Δηλώσεις στα γραφεία μας στην οδό Αναπαύσεως 43 μέχρι Παρασκευή βράδυ. Α’ Εθνική τώρα θα σε δω και θα τρελαθώ…»

Κοντά στην Καβάλα ο Ιβάν Τάσιτς

Σε προχωρημένες επαφές με την Καβάλα βρίσκεται ο Ιβάν Τάσιτς. Ο 33χρονος Σέρβος γνωρίζει καλά τα κατατόπια στην Ελλάδα, έχοντας θητεύσει στο παρελθόν (από το 2005 και έπειτα) με επιτυχία σε Καλαμάτα, Εργοτέλη (46 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα) και Λεβαδειακό (συμπαίκτης με Κοτίτσα, Τριποτσέρη). Φέτος, το πρώτο εξάμηνο ο Τάσιτς έπαιξε στη Νίκη, από την οποία έμεινε ελεύθερος, ενώ προορίζεται για αντικαταστάτης του Σερζ Ντιέ, που ως γνωστόν συνεχίζει στην Ξάνθη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το