Photo Gallery, Τοπικά

Κλείνει η παραλιακή της Αγριάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή ζώνη της Αγριάς αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου

Με τη διαδικασία του επείγοντος και την ελλιπέστατη υποστήριξη του θέματος από τον αντιδήμαρχο Αγριάς κ. Στόικο, εισήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η προφορική εισήγηση για κυκλοφοριακές αλλαγές στην παραλιακή ζώνη.

Ο κ. Στόικος, ενημέρωσε την Επιτροπή πως είχε την αντίληψη τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες που τον συμβούλεψαν, ότι ισχύει η περσινή Κανονιστική απόφαση και για το λόγο αυτό έφτασε χθες να ζητεί την έγκριση της νέας Κανονιστικής.

Μάλιστα, για να πείσει τα μέλη της Επιτροπής να συζητήσουν το θέμα, δήλωσε πως έχουν ενημερωθεί καταστηματάρχες και κάτοικοι της Αγριάς για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Παρασκευή (σήμερα).

Αντιδρώντας «στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ένα σύνθετο ζήτημα η Δημοτική Αρχή», αποχώρησε ο κ. Γ. Μολοχίδης ενώ και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησαν αναβολή του θέματος προκειμένου να παρουσιαστεί σωστά προετοιμασμένο και να περιλαμβάνει και τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την πιάτσα ταξί που λειτουργεί σε κάθετο δρόμο της παραλιακής στην Αγριά.

Ο αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας προσπαθώντας να πείσει τους συμβούλους της μειοψηφίας να μην επιμείνουν στην αναβολή του θέματος, καθώς είχε εξαγγελθεί η εφαρμογή των μέτρων πριν συζητηθούν, δεσμεύτηκε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση διευθέτησης του προβλήματος με τη λειτουργία πιάτσας ταξί σε αποκλεισμένο κυκλοφοριακά χώρο.

«Από πέρυσι που είχαμε την Κανονιστική, γύρω στο Πάσχα, καταλάβαμε ότι η περσινή Κανονιστική δεν ίσχυε. Μετά έπεσαν οι εκλογές και φτάσαμε σήμερα», είπε κ. Στόικος, προκαλώντας τις αντιδράσεις συμβούλων της μειοψηφίας που μιλούσαν για ομολογία αδράνειας και προχειρότητας.

Ο ίδιος αντιδήμαρχος επικαλέστηκε και θέματα επικινδυνότητας του ισχύοντος συστήματος κυκλοφορίας, καθώς προχθές ο ίδιος έβγαλε κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου ένα παιδάκι που τραυματίστηκε σοβαρά.

Τελικά, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν οι ρυθμίσεις που έχουν ως εξής:

-Για την περίοδο που αρχίζει σήμερα και μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στην παραλιακή οδό, με εκτροπή της κυκλοφορίας στις άλλες δύο παραλλήλους, καθημερινά τις ώρες 20.30 έως 01.00. Τις Κυριακές η παραλιακή θα κλείνει και το πρωί, δηλαδή από 09.00 έως 16.00.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παραλιακή θα κλείνει μόνο το βράδυ 8.30-01.00.

Αλλαγές στα φανάρια της Αθανασάκη

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμη η τροποποίηση του προγράμματος φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση Πολυμέρη-Αθανασάκη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση επί της Πολυμέρη.

Παράλληλα, μονοδρομείται η Αθανασάκη στο τμήμα πάνω από την Πολυμέρη και συγκεκριμένα από Γαρέφη μέχρι Πολυμέρη με κίνηση από την πρώτη προς τη δεύτερη ενώ θα τοποθετηθούν και οριοδείκτες παρά το δεξί κράσπεδο της Αθανασάκη για να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση στους σηματοδότες.

Επίσης, αποφασίστηκε με δαπάνες των αιτούντων να δημιουργηθεί εσοχή στο πεζοδρόμιο της Δημητριάδος, μπροστά από την κλινική Παπαγεωργίου για τη στάθμευση ασθενοφόρου.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε να κάνει ομόφωνα δεκτή την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης και διασκέδασης στην Αγριά αιτούμενος από την Επιτροπή να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή της, να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, λόγω του ότι επανειλημμένα η αστυνομία έχει βεβαιώσει παραβάσεις για τοποθέτηση ηχείων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το