Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κινητικότητα στο Νοσοκομείο από έξαρση ιώσεων

Με κύρια χαρακτηριστικά τον υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και βήχα

Υψηλός πυρετός, πονόλαιμος και βήχας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ίωσης που σέρνεται τις τελευταίες ημέρες και έχει «γονατίσει» πολύ κόσμο στο κρεβάτι. Στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου οι κλίνες είναι γεμάτες, ενώ και στα Επείγοντα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Μπορεί ο χειμώνας να ήταν σε γενικές γραμμές ήπιος, ωστόσο το τέλος συνδυάζεται με την εκδήλωση ακόμη μιας ίωσης, που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στην πόλη.

Όπως αναφέρουν παθολόγοι από το Νοσοκομείο Βόλου, το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ίωσης είναι ο υψηλός πυρετός που σε κάποιες περιπτώσεις επιμένει. Επίσης ο βήχας και πονόλαιμος είναι άλλα δύο χαρακτηριστικά της ίωσης, αλλά όχι τόσο έντονα, όπως σε άλλες περιπτώσεις ιώσεων.

Οι γιατροί σημειώνουν πως η τρέχουσα ίωση επηρεάζει κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, κάποιες φορές όμως, λόγω των επιπλοκών, μπορεί να επηρεάσει και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Συμπληρώνουν μάλιστα πως στα Επείγοντα έχουν εξεταστεί τις τελευταίες ημέρες και πολλά παιδιά που, λόγω του συγχρωτισμού τους σε κλειστούς χώρους στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, προσβάλλονται πιο εύκολα από τις ιώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν και συμπτώματα φαρυγγίτιδας.

Στο Νοσοκομείο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες κινητικότητα από ασθενείς που έχουν τα συμπτώματα της ίωσης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν γιατροί, πολλοί είναι και αυτοί που δεν μεταβαίνουν σε κάποιο γιατρό, αλλά προσπαθούν μόνοι τους, με κάποια αντιβιοτικά για τον πυρετό, το λαιμό και το βήχα, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αρκετά ζεστά, καλό εξαερισμό και σωστή χρήση της αντιβίωσης, συστήνουν οι γιατροί στους ασθενείς.

Πάντως, όσον αφορά στη γρίπη, οι παθολόγοι του Νοσοκομείου επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιστατικά. Ούτε υπήρξαν κάποια περιστατικά από τη νέα γρίπη.

Επίσης οι παθολόγοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς μπορεί ο χειμώνας να τελείωσε, ωστόσο ιώσεις αλλά και γρίπη εμφανίζονται και το Μάρτιο, που θεωρείται ένας επίσης δύσκολος χειμώνας λόγω των αλλαγών θερμοκρασιών.

Όπως ανέφερε παθολόγος της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, «και αυτές τις ημέρες η πληρότητα στην Κλινική αγγίζει το 100% με διάφορα περιστατικά, όπως παθολογικά, εγκεφαλικά».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πουρσαϊτίδης: Ο θεός του ποδοσφαίρου ήταν Βόλος

Μπορεί ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό να έχει αποσπάσει ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο, εκτός…

8 Οκτωβρίου 2024

Δύο αδέρφια σκότωσαν με μαχαιριές τον ξάδερφό τους, υποστήριξαν ότι τους κακοποιούσε

Θύματα κακοποίησης ισχυρίστηκαν ότι είχαν πέσει από τον ξάδερφό τους τα δύο αδέρφια που σκότωσαν…

8 Οκτωβρίου 2024

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση στα ορεινά Αλμυρού

Η απευθείας εκμίσθωση από τα Τοπικά Συμβούλια ή και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Κοινοτήτων, με…

8 Οκτωβρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 8/10

NOVASPORTS PRIME 19.00 Λιετκαμπέλις-Άρης -Ζ- (Eurocup) NOVASPORTS 4 19.00 Γουλβς  Βίλνιους-Ουλμ -Ζ- (Eurocup) NOVASPORTS 5…

8 Οκτωβρίου 2024

Ομάδα Βολιωτών μηχανικών κέρδισε χρυσό βραβείο – Πρώτη πρότυπη πολυκατοικία με πλεόνασμα ενέργειας

Σημαντικές διακρίσεις έλαβε η ομάδα Βολιωτών μηχανικών «XG group of engineers» στο πλαίσιο των «Environmental…

8 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση για την πλατφόρμα στήριξης και προβολής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στον Αλμυρό

  Ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού,…

8 Οκτωβρίου 2024