Πολιτισμός

Κινηματογραφικό ταξίδι : Συνεχίζεται σε Ισπανία και σε όλη την Ευρώπη στο Αχίλλειο

 

Το κινηματογραφικό ταξίδι στο Αχίλλειο συνεχίζεται σήμερα και αύριο με την κωμωδία «Του Θεού το χόρτο»

Συνεχίζεται το ταξίδι των θεατών, μέσω των προβολών, στις αίθουσες του Αχίλλειου σε επιλεγμένους κινηματογραφικούς προορισμούς που εντάσσονται στα προγράμματα Σινέ Μεσόγειος, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, αλλά τις Δευτέρες του Νοεμβρίου με γενικό τίτλο «Οι Δευτέρες του Νοέμβρη, με την Ισπανική Οικογένεια».

Ειδικότερα το πρώτο μέρος του προγράμματος του Σινέ Μεσόγειος (που ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις Γιορτές) περιλαμβάνει δώδεκα  επιλεγμένες ταινίες, για ένα ευχάριστο κινηματογραφικό ταξίδι με το γενικό τίτλο «Το σινεμά (μας) ταξιδεύει». Διαφορετικοί τόποι, διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί άνθρωποι. Διαφορετικές κινηματογραφικές σχολές, διαφορετικές τεχνοτροπίες, διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κοινός παρονομαστής: Το χιούμορ, ο χυμός της ζωής.  Μέχρι στιγμής η κινηματογραφική κάμερα έχει οδηγήσει τους κινηματογραφόφιλους σε μια φανταστική περιπλάνηση στα τοπία της Αγγλίας, της Νέας Αγγλίας (Ουάσιγκτον) και στις ακτές της Ιρλανδίας, ενώ σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στις 21:30, όσοι βρεθούν στην αίθουσα «Νίκος Κολοβός» θα περιπλανηθούν στο μικρόκοσμο της βρετανικής επαρχίας της Κορνουάλης υπό τη σκηνοθεσία του Νάιτζελ Κόουλ στην κωμωδία «Του Θεού το χόρτο». Η Μπρέντα Μπλέθιν, ξεχωρίζει στο ρόλο της Γκρέις, μιας τυπικής Αγγλίδας νοικοκυράς με γνώσεις γεωπονίας, που ζει μια ήσυχη ζωή κάπου στις νότιες βρετανικές ακτές της Κορνουάλης. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου την αφήνει αντιμέτωπη με ένα βουνό χρεών. Παρακινούμενη από τον κηπουρό της, Μάθιου, η Γκρέις αποφασίζει εκμεταλλευτεί το ταλέντο της στην κηπουρική. Η καλλιέργεια με τις φημισμένες ορχιδέες της Γκρέις δίνει τη θέση της στο θερμοκήπιο σε… δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Η ταινία δεν προσπαθεί να κάνει κάποια σοβαρή δήλωση για το θέμα των ναρκωτικών, αντιθέτως κοροϊδεύει την όλη κατάσταση. Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ενθαρρύνει τη χρήση ουσιών, το αντίθετο μάλιστα. Επόμενες στάσεις του ταξιδιού τα Βαλκάνια, η Ουαλία και η Γαλλία, η γαλλική Βρετάνη αλλά και οι εξωτικές Νότια Αμερική και Ινδία μέσα από τις προβολές που έπονται, ενώ στο ίδιο ύφος αναμένεται να είναι και το δεύτερο μέρος του προγράμματος με αντίστοιχα κινηματογραφικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Δευτέρες του Νοέμβρη με την Ισπανική Οικογένεια

Το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού φαίνεται να κερδίζουν και οι βραβευμένες προβολές της Δευτέρας (στις 21:30) από την πρώτη κιόλας ημέρα τους (5 Νοεμβρίου) αφού την ταινία «Γυναίκες μόνες» παρακολούθησαν φίλοι του ισπανικού κινηματογράφου και της ισπανικής γλώσσας που γέμισαν την αίθουσα του Αχίλλειου, ανάμεσά τους και οι δύο Ισπανοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, Μανουέλ Ρόκα και Αντώνιο Ανιέτε. Οι προβολές αυτές έχουν κοινή θεματική, δηλαδή ιστορίες από την ισπανική οικογένεια παρουσιάζοντας μια εικόνα της ισπανικής ζωής. Οι προβολές συνδιοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, από την Πρεσβεία της Ισπανίας -Instituto Cervantes και από το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και  Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας – AROMA LATINO».  Δανάη Πίκουλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το