Τοπικά

Κηδεία άπορης μετά από 1 μήνα στα αζήτητα του Νοσοκομείου

Μια ανθρώπινη ιστορία εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου. Μια 55χρονη, πρώην εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Βόλου, που πέθανε πριν ένα μήνα, βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο ψυγείο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι κοινωνικές υπηρεσίες αναζητούν συγγενείς για να αναλάβουν την κηδεία της, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος.

Τελικά η επιλογή είναι η γυναίκα να ταφεί δημοσία δαπάνη, αλλά και με κάποια χρήματα που συγκεντρώσαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου», παλιές νοσηλεύτριες. Επίσης η ενορία της Αγίας Τριάδας προτίθεται να κάνει δωρεάν τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ και ο Δήμος Βόλου θα παράσχει δωρεάν το μέρος στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η 55χρονη εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως διοικητική υπάλληλος στην Ψυχιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου». Πριν περίπου δέκα χρόνια αποχώρησε από το ΕΣΥ. Τελευταία είχε αντιμετωπίσει και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του χαρακτήρα της και την εργατικότητά της.

Για το θέμα της 55χρονης ευαισθητοποιήθηκαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» που σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου ανέλαβαν πρωτοβουλία.

Πάντως μέχρι και χθες δεν είχαν τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή, κάτι που αναμένεται να γίνει στις επόμενες ημέρες δημοσία δαπάνη.

Μάλιστα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου διερευνούν το ζήτημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παραμένει στα αζήτητα κάποιος νεκρός, γιατί δεν υπάρχουν συγγενείς για να τον κηδέψουν. Άλλωστε στο Βόλο υπάρχουν αρκετοί μοναχικοί συμπολίτες.

Η υπεύθυνη Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Βόλου κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη τόνισε πως μόλις ενημερωθήκαμε για την περίπτωση της 55χρονης γυναίκας, αμέσως ενεργοποιηθήκαμε και αντιμετωπίσαμε το θέμα. Μάλιστα καλούμε τους πολίτες να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, όταν προκύπτουν τέτοια έκτακτα περιστατικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το