Photo Gallery, Τοπικά

Κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου


Τρία Δημοτικά Συμβούλια θα πραγματοποιηθούν το επόμενο 20ήμερο

 

Θα καλυφθούν με δημόσια κλήρωση

 

 

Με δημόσια κλήρωση θα καλυφθούν 40 κενές θέσεις στους 15 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, ενώ οι γονείς που έχουν καταθέσει αίτηση για την φιλοξενία των παιδιών τους στις δομές, ανέρχονται σε 750.

Η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με μειωμένο προσωπικό και δύο κλειστούς παιδικούς σταθμούς και συγκεκριμένα του Αγίου Αντρέα και του Αναύρου.

«Υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Κάθε χρόνο εργάζονταν στους παιδικούς σταθμούς 26 άτομα και φέτος θα καλύψουμε τις ανάγκες με 15. Συνολικά το δυναμικό μας σε προσωπικό θα είναι 100 άτομα», τόνισε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βόλου κ. Παύλος Μαβίδης, ο οποίος σημείωσε ότι έπρεπε να ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο δύο δομών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και ανακαινίσεις. Οι δύο παιδικοί σταθμοί θα μείνουν εκτός λειτουργίας για ένα χρόνο.

Στο μεταξύ ήδη βρίσκεται στον «αέρα» η προκήρυξη για την πρόσληψη 20 ατόμων στους παιδικούς σταθμούς.

«Δυστυχώς το προσωπικό που μας έδωσαν για να λειτουργήσουμε τις δομές είναι ελάχιστο», δήλωσε ο κ. Μαβίδης.

Το πετρέλαιο

Ανάσα για ένα χρόνο παίρνει από σήμερα ο Δήμος Βόλου καθώς λύνεται το θέμα με την έλλειψη του πετρελαίου κίνησης των απορριμματοφόρων.

Από σήμερα η ΕΚΟ που κέρδισε τον διαγωνισμό για την προμήθεια του δήμου με πετρέλαιο ώστε να κινούνται όλα τα οχήματα του ενιαίου δήμου, ύψους 900.000 ευρώ, θα γεμίζει καθημερινά τη δεξαμενή της Νέας Ιωνίας.

Η αγωνία στον δήμο για την έλλειψη πετρελαίου ήταν καθημερινή και όπως τόνισε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, για ένα χρόνο το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς «παρατράγουδα».

Ο πρώτος διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου είχε κριθεί άγονος και στην δεύτερη προκήρυξή του προκρίθηκε η ΕΚΟ, με την οποία στο εξής θα συνεργάζεται ο δήμος.

Στο μεταξύ, στον «αέρα» αναμένεται να βγει σύντομα και διαγωνισμός προμήθειας κάδων.

Κατ΄ αρχήν ο δήμος πρέπει να καλύψει τις ανάγκες από τις καταστροφές που υπέστησαν οι κάδοι μετά τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Χθες η αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Οικονόμου εξέταζε τα «τεχνικά» ζητήματα της προκήρυξης του διαγωνισμού. Στόχος του δήμου είναι να αντικαταστήσει τους 325 κάδους που αντικαταστάθηκαν με την προμήθεια συνολικά 500. Υπολογίζεται ότι για 500 κάδους θα απαιτηθούν περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Οι διαγωνισμοί θα βγουν στον «αέρα» μέσα στον Σεπτέμβριο και θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνολικά τρεις φορές θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο το επόμενο 20ημερο για να κλείσουν τα χωροταξικά και κυκλοφοριακά ζητήματα που είναι ανοιχτά.

Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου. Στη συνεδρίαση θα κληθούν οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι δήμαρχοι Αλμυρού και Βελεστίνου.

Θα ακολουθήσει, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με υπηρεσιακά θέματα.

Τέλος, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  και τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που θα εγκρίνει τους απολογισμούς και ισολογισμούς των πρώην Δήμων Βόλου, Αγριάς, Αρτέμιδας, Αισωνίας, Ν. Αγχιάλου, Ιωλκού, Πορταριάς και Κοινότητας Μακρινίτσας. Στην ίδια συνεδρίαση θα εγκριθεί και  ο ισολογισμός του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το