Καψής: «Θέμα ωρών η εκπομπή στη νέα ραδιοτηλεόραση» – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Θέμα ωρών μπορεί να είναι η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

“Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει” διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.
Ο κ. Καψής εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα». «Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να πετύχω την εξεύρεση λύσης, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου και γι΄ αυτό προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Στο μεταξύ, με παρέμβαση της αστυνομίας στους πομπούς της ΕΡΤ στα Γεράνεια, βγήκαν τα καλώδια και έτσι πλέον δεν υπάρχει σήμα σε περιοχές όπως στα νότια προάστια και στον Κορινθιακό.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει διευρυμένες αρμοδιότητες του διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό «αρμόδιο για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης».

Στην εταιρεία θα υπάρχει Εποπτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από επτά μέλη, το οποίο θα καταρτίζει δεκαετές στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας. Θα είναι επιφορτισμένο με το διορισμό του διευθύνοντα συμβούλου και θα διατυπώνει γνώμη για τον προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων.

Για να στελεχωθεί, θα δημοσιεύεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με αναλυτική κατάσταση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογούνται σε πρώτη βάση από ένα Φορέα Επιλογής (συνεργασία ιδιωτικής εταιρείας και ΑΕΙ), που θα καταρτίζει κατάλογο δέκα υποψηφίων με την υψηλότερη βαθμολογία. Την τελική επιλογή θα έχει ο αρμόδιος υπουργός.

Οσο για το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση «μία φορά τουλάχιστον το μήνα», ενώ τώρα συνεδριάζει μία ή και δύο φορές την εβδομάδα.

Οσον αφορά το προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ θα προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου. Κατ’ εξαίρεσιν, ύστερα από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου μπορεί να ανατεθεί απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλλιτέχνες.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Eπιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο για την άρση ευθύνης & επιβολής προστίμων σε λιανεμπόρους κατά δειγματολειπτικό έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου ΕΣΒ, κου Οντόπουλου Απ. με…

8 Οκτωβρίου 2024

Οι όμιλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ της υδατοσφαίρισης γυναικών

Ολυμπιακός και Άλιμος ΝΑΣ βρέθηκαν στον ίδιο (Γ’ ) όμιλο κατά τη κλήρωση των ομίλων…

8 Οκτωβρίου 2024

Εντατικές εργασίες στην οδό Λαρίσης – Κοπάνας : Το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Λαρίσης.…

8 Οκτωβρίου 2024

Κακουργηματική δίωξη για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού και τον μηχανικό

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου από τη Βέροια, σε λούνα…

8 Οκτωβρίου 2024

Το βιβλίο του για τη Βία στην Εφηβεία παρουσιάζει στο Βόλο ο διακεκριμένος Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης

Το τραγικά επίκαιρο θέμα που αφορά στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Δύναμη και Βία…

8 Οκτωβρίου 2024