Photo Gallery, Τοπικά

Καφές 2, ποτό 5 ευρώ

Ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με την Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, επιχειρεί να δώσει ένα δυνατό κίνητρο στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά

Θα θέλατε να πιείτε τον καφέ σας στις καφετέριες της πόλης προς 2 ευρώ, το ποτό σας στα μπαρ προς 5 ευρώ και να φάτε ένα καλό γεύμα προς 10 ευρώ; Τις τιμές αυτές θα προσφέρουν κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουλίου, όσες καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της πόλης συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ημέρα της πόλης», μια πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης.

Με σύνθημα «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε στο Βόλο» και κόντρα στο κλίμα απαισιοδοξίας και την κακή διάθεση, ο Δήμος Βόλου, σε συνεργασία με την Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, επιχειρεί να δώσει ένα δυνατό κίνητρο στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Το εγχείρημα θα επιχειρηθεί να επεκταθεί σε όλη τη Μαγνησία και να συμμετάσχουν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα, τα οποία θα έχουν διακριτικό μια αφίσα που θα κυκλοφορήσει. Επίσης η Ένωση Καταστηματαρχών θα συστήσει επιτροπή ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών αυτή την ημέρα προς τους πολίτες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κακή χρήση των προϊόντων που θα διατίθενται εις βάρος του καταναλωτικού κοινού.

Οι φορείς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, θα απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά την Τρίτη 10 Ιουλίου και θα διαρκέσει ώς το τέλος του καλοκαιριού, ενώ από την επιτυχία της δράσης θα κριθεί, εάν θα συνεχισθεί και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου. Οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή – η σχετική προθεσμία λήγει στις 3 Ιουλίου – θα προβάλλονται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Βόλου, ενώ θα κυκλοφορήσει επίσης διαφημιστικό υλικό προς ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Πρόσκληση να αγκαλιάσουν τη δράση έχει απευθυνθεί ήδη προς το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ώστε να προχωρήσει σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων κάθε Τρίτη για τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας προκειμένου τα μέλη της να ενημερώνουν τους πελάτες για την «Ημέρα της Πόλης». Το Αστικό ΚΤΕΛ προτείνεται κάθε Τρίτη να παρατείνει τα δρομολόγια των λεωφορείων του προς Πλατανίδια και Αλυκές μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και να προσφέρει εισιτήρια προς 1 ευρώ. Επίσης προτείνεται στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου να έχει συνεχές ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κάθε Τρίτη.

Τρία δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Β. Σποράδες και Βόλο

Τρία δρομολόγια την εβδομάδα θα εκτελούνται από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τις Σποράδες και το Βόλο. Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, τα δρομολόγια ξεκινούν 28 Ιουνίου και ολοκληρώνονται 3 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό: Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από: Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα είναι μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα είναι οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ.

Πανελλαδική απεργία εργαζομένων στον τουρισμό

Πανελλαδική απεργία στις 27 Ιουνίου προκήρυξε η Ομοσπονδία εργαζομένων στον τουρισμό διαμαρτυρόμενοι για την «εργοδοτική ασυδοσία και ωμότητα που σαρώνουν τις θεσμικές κατακτήσεις τους και φτωχοποιούν χιλιάδες εργαζόμενους».

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας, αναφέρονται τα εξής: «Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις προκλητικές και καταχρηστικές αξιώσεις των εργοδοτών, που σαρώνουν τις θεσμικές κατακτήσεις τους και φτωχοποιούν χιλιάδες εργαζόμενους και το μήνυμά τους αυτό θα το στείλουν ξεκάθαρα και αγωνιστικά, στις 27 Ιουνίου, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους.

Μπροστά στην εργοδοτική ασυδοσία και ωμότητα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή. Κάτι, άλλωστε, που διαμήνυσαν έγκαιρα και με κατηγορηματικό τρόπο, καλώντας τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού τουριστικού χώρου να αναλάβουν στο ακέραιο και τις ευθύνες τους, για τις συνέπειες της αναταραχής, μέσα στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου!

Δυστυχώς, η μέχρι τώρα στάση που επέδειξαν δείχνει το αντίθετο. Πως όχι μόνο δεν έχουν τη βούληση να σταματήσουν την κατεδαφιστική τακτική τους, αλλά, αντιθέτως, να πολλαπλασιάσουν τις αξιώσεις τους, που ξεκινούν από τις άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των κλαδικών μας συμβάσεων, συνεχίζονται με τις προκλητικές και ισοπεδωτικές τους προτάσεις, για κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων δεκαετιών, και φτάνουν ώς την αξίωση για στυγνή αφαίμαξη των μισθών μας!

Απαιτούμε:

– Ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων για τις συμβάσεις.

– Υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή και τα εισοδήματα των εργαζομένων.

– Ανατροπή της αντεργατικής Υπουργικής Απόφασης για τα Β.Α.Ε. και επανεξέταση όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα.

– Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Εργατικής Κατοικίας, με διασφάλιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

– Κατοχύρωση των ασφαλιστικών κατακτήσεων του κλάδου μας, που απορρέουν από το καταστατικό του τ. ΤΑΞΥ».

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το