Τοπικά

Καφές και ποτό με έκπτωση

Ανάλογα με την ώρα προσφέρουν μαγαζάτορες του Βόλου λόγω κρίσης

Ύστατη προσπάθεια για να γεμίσουν ξανά τα μαγαζιά τους κάνουν οι καταστηματάρχες, μειώνοντας τις τιμές στον καφέ και το ποτό για όλους τους πελάτες ορισμένες ώρες της ημέρας. Όλο και περισσότερα είναι τα μαγαζιά, που επενδύουν σε αυτό το νέο ρεύμα, που πάει να κυριαρχήσει.

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

Πολλοί είναι οι μαγαζάτορες, που προσφέρουν καλύτερες τιμές σε νέους που σπουδάζουν με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας. Οι φοιτητές δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση και συνεχίζουν να συχνάζουν στις καφετέριες, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο αλλά και από το κέντρο. Η φοιτητική ταυτότητα είναι το μαγικό χαρτί, που τους διασφαλίζει έκπτωση από 20 έως και 50% σε καφέδες, ποτά και φαγητά. Δεν είναι μόνο οι φοιτητές, που βγαίνουν ωφελημένοι από αυτή την κατάσταση. Και οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους σε προνομιακές τιμές, αρκεί να πετύχουν τη σωστή ώρα.

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες η χώρα, δεν αντέχαμε άλλο και έπρεπε να σκεφτούμε λύσεις, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο», λέει ο κ. Θανάσης Τσαλόγλου, επιχειρηματίας.

Στο κατάστημα του κ. Τσαλόγλου όλα τα ποτά είναι στη μισή τιμή μεταξύ 9 και 11 το βράδυ. Έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να παραγγείλει δύο ποτά, αλλά θα πληρώσει ουσιαστικά μόνο το ένα. Ο ίδιος τονίζει: «Η συγκεκριμένη προσφορά λειτουργεί στο εξωτερικό εδώ και χρόνια και θεωρώ πως έπρεπε να την εφαρμόσουμε και εμείς με τη σειρά μας στην Ελλάδα αλλά και στο Βόλο. Τη θεωρώ πολύ σωστή και έξυπνη κίνηση, καθώς ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται πάρα πολύ. Σκοπός μας είναι να μπορέσει να βγει έξω από το σπίτι του, να αισθανθεί άνετα».

Μείωση στην κατανάλωση όχι όμως και στην προσέλευση παρατηρείται μετά την εφαρμογή των εκπτωτικών μέτρων στα καταστήματα του Βόλου. Σε νυχτερινό μαγαζί του Βόλου μεταξύ 23.30’ και 00.30’ όλα τα ποτά προσφέρονται στη μισή τιμή. Ο ιδιοκτήτης αναφέρει: «Κάθε φορά που είμαστε ανοιχτά, γίνεται χαμός από κόσμο μέσα στην ώρα της προσφοράς. Δεν υπάρχει ελεύθερο τραπέζι. Μένουν όμως μέχρι εκεί, σπάνια παραγγέλνουν κάτι περαιτέρω. Είναι κρίμα, αλλά αν για να γεμίσουμε τα μαγαζιά μας, πρέπει να συμβαδίσουμε με αυτή την ιδέα, θα το κάνουμε, δεν είναι καιρός για παιχνίδια».

Η πολιτική των εκπτώσεων που έχουν υιοθετήσει οι καφετέριες, επιτρέπουν στον κόσμο, να διασκεδάζει περισσότερο και πολλές φορές σε καθημερινή βάση, κάτι που δεν θα γινόταν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Η προσφορά ισχύει για όλες τις ημέρες, άσχετα αν το Σάββατο έχουμε έτσι κι αλλιώς κόσμο και αρκετή δουλειά. Αυτή η κίνηση θεωρούμε πως εκτιμάται από τον κόσμο. Άλλωστε, δεν θέλουμε να τον ξεγελάσουμε, να τον ευχαριστήσουμε προσπαθούμε», λέει ο κ. Τσαλόγλου.

Λειτουργεί κερδοφόρα όλες τις ημέρες της εβδομάδας αυτή η προσφορά; «Κάποιες μέρες λειτουργεί καλά και κάποιες όχι. Όταν δεν υπάρχει κόσμος γενικότερα έξω, δεν έχουμε ούτε εμείς. Μόνο τρεις καθημερινές έχουμε πολύ δουλειά, αλλά θεωρώ πως το φαινόμενο είναι γενικότερο».

Τι συμβαίνει με τον κόσμο; Είναι ενημερωμένος για τις προσφορές της πόλης του; «Πολύς κόσμος δεν το ξέρει, αλλά τον ενημερώνουμε εμείς εκείνη την ώρα και το εκτιμάει ιδιαιτέρως. Έτσι, χτίζεται μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει στο μέλλον, αλλά δεν πιστεύω πως η συγκεκριμένη κίνηση, θα παρεξηγηθεί».

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες κάνουν ό,τι μπορούν, για να σώσουν την κατάσταση, ενώ δεν μπορούν να βλέπουν τα μαγαζιά τους σιγά- σιγά να αραιώνουν από κόσμο. «Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ακόμη και που έχουν ακριβύνει τα πάντα, εμείς έχουμε απορροφήσει τους φόρους και προσπαθούμε να αντέξουμε και να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο, να βγει από το σπίτι. Αυτός είναι ο τρόπος, να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι στην κρίση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το