Πολιτισμός

«Καυτοί και άσφαιροι» στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» από το Σινέ Μεσόγειος

ΚΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ

«Καυτοί και άσφαιροι» τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου και ώρα 9:30΄μ.μ. και το σινεμά (μας) ταξιδεύει στην Αγγλία, με ένα παράξενο δίδυμο αστυνομικών, σε μια ξέφρενη παρωδία των ταινιών δράσης… Στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» από το Σινέ Μεσόγειος του Δήμου Βόλου.

Ο Νικ Έιντζελ είναι ένας ικανότατος και υπερδραστήριος αστυνομικός του Λονδίνου. Λύνει πάντα όποια υπόθεση κι αν του ανατεθεί. Έχει ρεκόρ συλλήψεων 400% υψηλότερο σε σχέση με αυτό των συναδέλφων του. Αποτέλεσμα; Αυτοί να φαίνονται ανεπαρκείς και να δυσανασχετούν! Για να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες μέσα στο τμήμα, οι ανώτεροί του αποφασίζουν να τον μεταθέσουν στο Σάντφορντ, ένα ήσυχο και ειδυλλιακό χωριό με μηδενική εγκληματικότητα. Εκεί, ο ήρωάς μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα, έχοντας ως συνεργάτη του έναν καλόκαρδο ντόπιο αστυνομικό, τον Ντάνι Μπάτερμαν. Όμως, μερικά περίεργα «ατυχήματα» κινούν την προσοχή του Νικ, που έχοντας στο πλευρό του το νέο του συνεργάτη, αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει την αλήθεια και να αποδώσει δικαιοσύνη…

Η ταινία, γεμάτη με – ιδιότυπο, εξωφρενικό, (αυτο)σαρκαστικό – βρετανικό χιούμορ, κλείνει το μάτι στους σινεφίλ με ένα πλήθος σατιρικές αναφορές σε γνωστές ταινίες αστυνομικού μυστηρίου, περιπετειώδους δράσης, αιματηρού σπλάτερ, ζόμπι θρίλερ, αμερικάνικων μπλοκ-μπάστερ. Η σκηνοθεσία του ταλαντούχου Έντγκαρ Ράιτ έχει επιρροές από Μπράιαν Ντε Πάλμα, Τόνι Σκοτ, Ντάριο Αρζέντο. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στο Λονδίνο, αλλά η πλειοψηφία τους ολοκληρώθηκε στην αγγλική επαρχία (Welwyn Garden City, Hertfordshire), κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του σκηνοθέτη.

Μ. Βρετανία, Γαλλία, Η.Π.Α. (2007) Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ Σενάριο: Έντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ Πρωταγωνιστούν: Σάιμον Πεγκ, Νικ Φροστ, Μπιλ Νάι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τίμοθι Ντάλτον, (121΄).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το