Αθλητισμός

Κατώτεροι του αναμενόμενου

Παρουσιάζονται οι Πύρασος και Ρήγας στη φετινή Δ’ Εθνική

Το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής έχει διακοπεί λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και επαναρχίζει στις 9 Ιανουαρίου. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία για έναν απολογισμό των όσων πέτυχαν στις πρώτες 11 αγωνιστικές του 4ου ομίλου οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας. Κατά γενική ομολογία, τόσο ο Πύρασος, όσο και ο Ρήγας Φεραίος εμφανίζονται κατώτεροι του αναμενόμενου, αλλά το θετικό είναι πως υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμη για να βελτιώσουν τις θέσεις τους.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΓΙΟΥ

Ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου και ο Ρήγας Φεραίος είναι οι δύο φετινοί εκπρόσωποι της Μαγνησίας στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής. Όμως και οι δύο έχουν παρουσιάσει μέτριο αγωνιστικά πρόσωπο, χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν έναν ικανοποιητικό ρυθμό απόδοσης. Μοιραία βρίσκονται στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ έχουν αλλάξει και τους προπονητές με τους οποίους ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Λάκης Μπακάλης-Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Καραμίχαλος, είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη μέτρια παρουσία των ομάδων της Αγχιάλου και του Βελεστίνου αντίστοιχα. Όμως ειδικά στην Ελλάδα συνηθίζεται το …μάρμαρο να το πληρώνει ο προπονητής.

Στον Πύρασο η συνεργασία με τον κ. Μπακάλη λύθηκε μετά το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, όταν δηλαδή η ομάδα ηττήθηκε εντός έδρας από τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-1 παραμένοντας χωρίς νίκη και ενώ ο στόχος που είχε θέσει η διοίκηση από το καλοκαίρι ήταν η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Νωρίτερα ο Πύρασος είχε φέρει δύο ισοπαλίες με 1-1 στη Σπερχειάδα με την τοπική Ένωση και 0-0 στη Νέα Αγχίαλο με τα Μετέωρα Καλαμπάκας.

Τη θέση του πήρε ο κ. Παναγιωτόπουλος που ξεκίνησε τη θητεία του στον «κυανόλευκο» πάγκο με «λευκή» ισοπαλία στην έδρα του ουραγού Απεραντιακού. Ακολούθησε η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Θύελλας με 2-0, η ήττα στο μαγνησιώτικο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ρήγα με 1-0 και η επιστροφή στις νίκες με το 2-0 επί της Ελασσόνας στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου.

Οι πρώτες νίκες που σημείωσε ο Πύρασος τον βοήθησαν να ανεβεί βαθμολογικά, αλλά η διαφορά φιλοσοφίας του κ. Παναγιωτόπουλου με τον γυμναστή της ομάδας Κώστα Γρηγοριάδη οδήγησε τη διοίκηση στη δυσάρεστη απόφαση να απομακρύνει και τους δύο από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Λευτέρης Καλογήρου που είχε δύσκολο ξεκίνημα με τρεις συνεχόμενες ήττες στον πάγκο της ομάδας. Ο Πύρασος έχασε εκτός έδρας από τον Αγρότη με 2-1 και τον Α.Ο. Καρδίτσας με 4-0, ενώ ηττήθηκε στη Ν. Αγχίαλο από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 1-0. Ωστόσο, έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το 2010, καθώς επιβλήθηκε μέσα στη Λαμία της τοπικής ομάδας με 3-0.

Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου έχει ικανοποιητικό έμψυχο υλικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και ίσως να ήταν και ψηλότερα αν σε κάποια ματς δεν παρουσιαζόταν με σύνθεση ανάγκης λόγω πολλών τραυματισμών.

Τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τον Πύρασο έχει ο Ρήγας Φεραίος τον οποίο συναντούμε στην 13η θέση του πίνακα, ενώ «χρωστά» και ένα ματς. Η Βελεστινιώτες ξεκίνησαν με πιο χαμηλούς τόνους θέτοντας ως πρώτο στόχο την παραμονή. Στην πρεμιέρα νίκησαν σε ματς-θρίλερ τον Απεραντιακό με 4-3, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, αφού το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στην εκπνοή από τον Κουντούρη και μετά από τραγικό λάθος του γκολκήπερ των φιλοξενουμένων. Ακολούθησε το 0-0 στο Πετρωτό με τη Θύελλα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η ομάδα έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες από τον Α.Ο. Καρδίτσας 1-0, την Ελασσόνα εντός έδρας με 2-0 και τον Αγρότη Λιανοκλαδίου με 3-0. Οι αποτυχίες αυτές έριξαν την ψυχολογία όλων στην ομάδα με συνέπεια την παραίτηση του κ. Καραμίχαλου και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Χατζηκυριακίδη.

Ο τελευταίος στο ντεμπούτο του είδε τον Ρήγα να επιστρέφει στις επιτυχίες και μάλιστα στο ντέρμπι με τον Πύρασο. Οι Βελεστινιώτες κέρδισαν 1-0 και πήραν βαθμολογική ανάσα, αλλά την επόμενη αγωνιστική έχασαν 3-1 στην Τσαριτσάνη από τον Οικονόμο. Ακολούθησε το εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, όπου ο Ρήγας «στραβοπάτησε». Άνοιξε το σκορ, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 με γκολ στο 88ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό έχασε τόσο εντός έδρας από τον Πυργετό με το βαρύ 4-0, όσο και στο Μουζάκι από την ομώνυμη ομάδα με 1-0. Αυτό ήταν και το τελευταίο του ματς για το 2010 μια και ο αγώνας με την Α.Ε. Σπερχειάδας/Μακρακώμης αναβλήθηκε.

Με δεδομένο ότι από τις 14 ομάδες της κατηγορίας υποβιβάζονται οι έξι, ο Ρήγας οφείλει να εντείνει την προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει την επιστροφή του στο τοπικό πρωτάθλημα.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Για τους λάτρεις της στατιστικής να αναφέρουμε ότι ο Πύρασος έχει 12 βαθμούς με τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες και τέρματα 10-11. Στην έδρα του μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες με γκολ 5-3, ενώ μακριά από τη Νέα Αγχίαλο έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις με 5-8 τέρματα.

Συνολικά 24 ποδοσφαιριστές έχουν χρησιμοποιήσει οι Λάκης Μπακάλης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Λευτέρης Καλογήρου με τον Αλέκο Γεωργιάδη να είναι ο μοναδικός που έδωσε το «παρών» και στα 11 ματς. Οι Νούσιας, Βούλγαρης και Στεφανής έχουν πετύχει από δύο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Μπασδάνης, Γκάγκας, Πετρίδης και Αρσένος

Από την πλευρά του ο Ρήγας έχει να επιδείξει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε έξι φορές. Τα τέρματά του είναι οκτώ υπέρ και 19 κατά. Στο Βελεστίνο έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες με γκολ 6-10, ενώ εκτός έδρας μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες με 2-9 τέρματα. Τη φανέλα του φόρεσαν ως τώρα 25 παίκτες εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες (Κουσιάς, Τσουμπέκος, Σφυρής). Οι Βουραζέρης  και Ζαχαράκης έπαιξαν και στους 10 αγώνες της ομάδας, ενώ ο πρώτος αν και αμυντικός έχει σκοράρει δύο φορές. Δύο γκολ έχουν σημειώσει και οι Κουντούρης και Δανιλόπουλος, ενώ από ένα οι Μιχολίτσης και Μόσιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το