Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κατηγορίες σε 15 για τα επεισόδια

Οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία ακόμη και για κακουργηματικά αδικήματα

 

 

Στα δικαστήρια του Βόλου εκτυλίχτηκε χθες η συνέχεια των επεισοδίων που είχαν γίνει προχθές το βράδυ στο κέντρο της πόλης, καθώς οι Αστυνομικές Αρχές προσήγαγαν χθες δεκαπέντε άτομα με σωρεία κατηγοριών.

Η προσαγωγή των συλληφθέντων έγινε με αυστηρά μέτρα προστασίας στις 6.30 μ.μ. περίπου με εκατοντάδες συγκεντρωθέντες οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι συγκεντρωθεί από τις 4 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.

Κλούβες των ΜΑΤ, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και με πολιτικά που περιπολούσαν όλη τη μέρα στην πόλη, έδωσαν το «παρών» και στα δικαστήρια, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο πρόκλησης νέων βίαιων επεισοδίων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ενίσχυσαν το τοπικό δυναμικό καταφθάνοντας από υπηρεσίες άλλων νομών, βρίσκονταν όλη τη μέρα στους δρόμους Ιάσονος, Δημητριάδος, Λαμπράκη φυλάσσοντας πιθανούς στόχους, δίχως τελικά να συμβεί το παραμικρό. Σύμφωνα με την Αστυνομία για τα προχθεσινά γεγονότα, «ομάδες ατόμων, που συμμετείχαν στην πορεία, προκάλεσαν απρόκλητα φθορές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και επιτίθεντο κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αντικείμενα ικανά να επιφέρουν σοβαρούς ή θανάσιμους τραυματισμούς, όπως βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, κοντάρια και άλλα συναφή μέσα. Προκάλεσαν φθορές (θραύση υαλοπινάκων) στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας και του Εργατικού Κέντρου και στο γραφείο τοπικού βουλευτή (φθορές σε επίπλωση, υπολογιστές κ.λπ.). Επιπλέον, προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις τριών τραπεζών, τριών καταστημάτων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Κ.Ε.Π. Βόλου. Έθραυσαν επίσης τους υαλοπίνακες δύο υπηρεσιακών οχημάτων και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό μιας τράπεζας, καθώς και σε εκατόν είκοσι (120) περίπου κάδους απορριμμάτων, από πυρκαγιά. Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η χρήση των αναγκαίων μέσων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια, που τερματίστηκαν περίπου την 03.00΄ ώρα σήμερα (χθες).

Προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα δεκαπέντε (15). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία (3) άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά από ρίψεις πετρών ένας ιδιώτης ημεδαπός και ένας αστυνομικός. Διακομίσθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν».

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου κ. Νίκη Μπόλη άσκησε σε βάρος 32χρονου δίωξη για κακουργηματικές πράξεις (έκρηξη και εμπρησμό) και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή. Ο κατηγορούμενος που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ότι κατείχε δηλαδή βόμβες μολότοφ, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο.

Οι υπόλοιποι ενήλικες συλληφθέντες με κατηγορίες για στάση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού, θα δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Τέλος, οι ανήλικοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν, κατά νόμο, ελεύθεροι και θα δικαστούν με τις παραπάνω κατηγορίες σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χθες στην Εισαγγελία με την άσκηση των ποινικών διώξεων, οι συγκεντρωθέντες έξω από τα δικαστήρια, με συνθήματα κυρίως αθλητικά, έκαναν ειρηνική πορεία από την πλατεία Ελευθερίας στην Ιάσονος, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικούς της Ασφάλειας, δίχως να προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντ. Φωκίδης

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καινούργια πεζογέφυρα στον Αη Γιάννη (ΧΑΝΘ), ετοιμάζεται και η νέα τοξωτή

Συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου οι αποκαταστάσεις υποδομών με την Δημοτική…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Προσφορές για την απευθείας ανάθεση εργασιών εκρίζωσης δέντρων από τον Δ. Βόλου

Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου προτίθεται να αναθέσει εργασίες εκρίζωσης (αφαίρεσης ριζικού συστήματος) δένδρων.…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Έκλεψε χαλκοσωλήνες από οικοδομή και κατέληξε στη φυλακή

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών εκ των οποίων θα εκτίσει τους τέσσερις, επιβλήθηκε σε 23χρονο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση για τον 40χρονο που βρέθηκε νεκρός στα Πευκάκια

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση που θα "ρίξει φως" στον χρόνο και στον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024