Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Την Τετάρτη για το φορολογικό και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αποφάσισε, συμπαρατασσόμενη με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι 23 Φεβρουαρίου, που θα κορυφωθούν με κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Αλ. Μαγαλιός, «θα συντονιστούμε και θα το ζητήσω μέσω του Επιμελητηρίου, ώστε να μην λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα οι λαϊκές αγορές, καθώς και τα κέντρα διασκέδασης και εστίασης, τσιπουράδικα, καφετέριες».

Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη, κλείνοντας το πρωί εκείνης της ημέρας τα καταστήματά τους και παίρνοντας μέρος στην πορεία που συνδιοργανώνουν ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 6 μ.μ. ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει την τακτική γενική του συνέλευση. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2010, Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής και έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2011. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Διορία στην Κυβέρνηση

έδωσαν οι περιπτερούχοι

Διορία στην Κυβέρνηση μέχρι τέλος του μήνα έδωσε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (Ο.Π.Κ.Ε), προκειμένου να δώσει λύσεις σε προβλήματα του κλάδου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν:

-«Θα δοθεί στην πολιτεία διορία δεκαπέντε ημερών για τη νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου βιώσιμου ποσοστού προμήθειας για την πώληση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Με την εκπνοή του παραπάνω χρόνου:

-Να υποβληθεί αναφορά στις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού και φορολογίας, με αντικείμενο τις στρεβλώσεις της αγοράς καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

-Να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

-Να ληφθούν νόμιμα εμπορικά αντίμετρα σε βάρος κάθε νόθευσης της αγοράς από τις φορολογικές και εμπορικές πρακτικές.

Ομόφωνη, επίσης, υπήρξε η απόφαση οι επαγγελματίες του χώρου να ζητήσουν από κάθε εμπλεκόμενο φορέα (καπνοβιομηχανίες, χονδρεμπόριο, πολιτεία) να λάβουν θέση εδώ και τώρα για τα προβλήματα του κλάδου με συγκεκριμένα δεσμευτικά μέτρα άμεσης εφαρμογής και να μην δεχτούν ξανά λευκές επιταγές χωρίς αντίκρισμα…

-Αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις πάρθηκαν για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας διεκδικώντας το ελάχιστο ποσοστό κέρδος του 10% και ενιαία οριστική στάση μέχρι την επίτευξη του.

-Νομοθετική παρέμβαση για την περαίωση και την φορολογία.

-Συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και την Π.Ο.Ε.Σ.Ε για την κλιμάκωση κινητοποιήσεων προκειμένου να επιτρέψουμε το μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει με την πλήρη απαγόρευση.

-Διαπραγμάτευση με την Γ.Ε.Σ.Α.Θ.Π.Ε για να υπάρξει επιτέλους πάγωμα και μείωση των υψηλών ενοικίων.

-Νομοθετική διεύρυνση του κειμένου των πωλούμενων προϊόντων.

-Πλήρης απαγόρευση των αυτόματων πωλητών σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

-Θεσμοθετημένο ποσοστό κέρδους το 8,2%».

Πρόγραμμα

Εξάλλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ανακοινώνει ότι προτίθεται να αξιοποιήσει το πρόγραμμα «Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», υποβάλλοντας πρόταση με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των εμπορικών επιχειρήσεων του Βόλου, μέσω της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών τους στον καταναλωτή. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων, για την ανταπόκρισή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, καθώς και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού τους. Καλούνται οι επιχειρήσεις-μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Σχέδιο αυτό. Το Σχέδιο θα έχει σαφή προσανατολισμό στην ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής ανταγωνιστικότητας της εμπορικής αγοράς του Βόλου. Ευρύτερος στόχος του θα είναι ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της εμπορικής αγοράς του Βόλου, η παροχή υπηρεσιών ποιότητας των επιχειρήσεων και η υιοθέτηση νέων αποτελεσματικών κανόνων λειτουργίας με επίκεντρο την ικανοποίηση του καταναλωτή.

Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν δωρεάν προς τις επιχειρήσεις-μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου που θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του Σχεδίου αφορούν σε:

– Δωρεάν παροχή συμβουλευτικών-υποστηρικτικών υπηρεσιών εξατομικευμένα στην κάθε επιχείρηση για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή ανθρώπινου δυναμικού από εξειδικευμένους συμβούλους

– Συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης

Σημειώνεται ότι προβλέπεται ικανοποιητική αποζημίωση για όσους συμμετέχουν.

Η δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις θα έχει ως κύριο στόχο την καθοδήγηση τους προς την κατεύθυνση της λήψης ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους και κατ’ επέκταση τον κύκλο εργασιών τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα συνεργαστεί με ομάδα έμπειρων συμβούλων επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς, οι οποίοι μέσω τεχνικών διαγνωστικής, συναντήσεων εργασίας και εκπόνησης εκθέσεων ανά επιχείρηση με συγκεκριμένες προτάσεις, θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση λήψης των κατάλληλων αποφάσεων αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού από τις εμπορικές επιχειρήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο έχουν οι επιχειρήσεις-μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, για τις οποίες συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους.

-Έχουν έδρα στο Βόλο.

-Έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Τηλέφωνο 2421025479 και 22366, φαξ: 2421022366, e-mail: esvolos@otenet.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης της οικίας πάνω από τον περιφερειακό της Φυτόκου για τη φωτιά

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Καλλιπολίτης, ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν προκειμένου να σβήσει η φωτιά που…

1 Ιουλίου 2024

Ελβετία: Τέσσερις νεκροί, δύο αγνοούμενοι έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές – Βίντεο και φωτογραφίες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ελβετία και δύο ακόμη αγνοούνται από πλημμύρες…

1 Ιουλίου 2024

Κατσαρίδες στη Λάρισα: Βίντεο στο TikTok δείχνει την κατάσταση σε σπίτι

Οι κατσαρίδες προκαλούν αναστάτωση το φετινό καλοκαίρι στη Λάρισα, με τους ειδικούς να εξηγούν τους…

1 Ιουλίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα – Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης των δύο…

1 Ιουλίου 2024

Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους – Δείτε βίντεο

Οργή προκαλούν οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα του Facbook την ώρα που μαινόταν…

1 Ιουλίου 2024

Καιρός: Κοπάζουν σήμερα οι άνεμοι – Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σήμερα οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 37 βαθμούς στα…

1 Ιουλίου 2024