Οικονομία, Πρώτο Θέμα (old)

Κατασχέσεις… νυχθημερόν – Στο στόχαστρο 20.000 οφειλέτες

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τροποποιείται το άρθρο 11 του ν.δ. 356/1974, οι οφειλέτες κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους, καθώς το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα αλλά και τον μήνα Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή -αποκλειστικά προς το Δημόσιο- άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων συνεχίζουν να αγνοούν τα «λουκέτα»

Σωρεία παραβάσεων αποκάλυψαν οι νέοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Πέντε καταστήματα κι ένα περίπτερο διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν το «λουκέτο» που είχαν επιβάλει οι τοπικές δημοτικές αρχές, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, τα καταστήματα που εντοπίστηκαν να λειτουργούν, ενώ είχε προηγηθεί σφράγιση τους από το δήμο, ήταν ένα εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα καφέ μπαρ – πιτσαρία στην Καλλάνδρα, ένα καφέ μπαρ κι ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο Πευκοχώρι, ένα εστιατόριο στα Φλογητά, καθώς κι ένα περίπτερο στην Καλλιθέα.

Στα Γιαννιτσά Πέλλας, τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο άνοιξε και έκλεισε αναψυκτήριο, το οποίο στερείτο άδεια λειτουργίας αλλά και άδεια πισίνας. Αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον υπεύθυνο, αλλά η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο συνέβη όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δεύτερο, προσωρινά, υπεύθυνο. Το αναψυκτήριο έκλεισε τελικά στην τρίτη αστυνομική έφοδο όταν συνελήφθη τρίτος προσωρινά υπεύθυνος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το