Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κατασχέθηκαν 400 κιλά χασίς στη Ν. Αγχίαλο

Η μεγαλύτερη ποσότητα στην ιστορία της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου βρέθηκε χθες στη Ν. Αγχίαλο

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από 400 κιλά χασίς κατασχέθηκαν χθες το πρωί στη διάρκεια επιχείρησης δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στη Νέα Αγχίαλο, ενώ συνελήφθησαν και δύο άτομα που είχαν νοικιάσει την αποθήκη προσποιούμενοι τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα συνελήφθη και ο οδηγός νταλίκας που ήρθε στο Βόλο από την Κόρινθο, μεταφέροντας ήδη 280 κιλά χασίς και μαζί με τα 120 κιλά που θα φόρτωνε στη Ν. Αγχίαλο, θα συγκέντρωνε φορτίο 400 περίπου κιλών χασίς, το οποίο κρυμμένο πίσω από συσκευασίες με φρέσκα φρούτα, θα μεταφερόταν οδικώς σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Αστυνομικοί υποστηρίζουν πως η ποσότητα της ινδικής κάνναβης που κατασχέθηκε είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ σε συνεργασία με διωκτικές υπηρεσίες της Αθήνας, αναζητούν συνεργάτες των συλληφθέντων που κατάγονται από τη Β. Ελλάδα, τόσο σε Αθήνα και Κόρινθο, όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι, είχαν επισκεφθεί προ μηνός περίπου τη Νέα Αγχίαλο και αναζητώντας αποθηκευτικό χώρο στα όρια του οικισμού προς Μικροθήβες, βρήκαν αγροτική αποθήκη κοντά σε πρατήριο καυσίμων, στη διασταύρωση προς Δημητριάδα περίπου. Προσποιούμενοι τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, κατέβαλαν στους ιδιοκτήτες της αποθήκης το συμφωνημένο μίσθωμα και για να γίνουν πιστευτοί, στο χώρο μετέφεραν ορισμένα αγροτικά προϊόντα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, στην αποθήκη έφτασαν οχήματα που μετέφεραν χασίς βάρους 120 και πλέον κιλών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε σακούλες σκουπιδιών.

Αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τη δράση του κυκλώματος που εισήγαγε χασίς από την Αλβανία (πιθανότατα) και διέθετε δύο τουλάχιστον αποθηκευτικούς χώρους σε Νέα Αγχίαλο και Κόρινθο και άρχισαν την ανταλλαγή πληροφοριών και το συντονισμό των υπηρεσιών ώστε χθες να πραγματοποιήσουν αστυνομική επιχείρηση.

Αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ναρκωτικών Αττικής ήρθαν προχθές το βράδυ στο Βόλο για το συντονισμό της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί, όταν έφτασε η νταλίκα, φορτωμένη με φρούτα, αλλά και 280 περίπου κιλά χασίς.

Γνωρίζοντας το δρομολόγιο του φορτηγού, οι αστυνομικοί είχαν προετοιμάσει την επιχείρηση ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στους ρυθμούς της μικρής τοπικής κοινωνίας, ενώ είχαν λάβει και τα απαραίτητα μέτρα για τυχόν ένοπλη συμπλοκή.

Τελικά, την ώρα που γινόταν η φόρτωση των ναρκωτικών στο φορτηγό, έγινε η επέμβαση των αστυνομικών και τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.

Οι δύο εκμισθωτές της αποθήκης, καθώς και ο οδηγός της νταλίκας παρελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Αττικής και μετά τη σύλληψή τους, αναχώρησαν, στην Αθήνα ενώ ρυθμίστηκε και η μεταφορά της νταλίκας με το φορτίο της στον ίδιο προορισμό.

Αντίστοιχες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε βάρος του κυκλώματος πραγματοποιήθηκαν χθες και σε Αθήνα και Κόρινθο, ίσως και άλλες πόλεις, ενώ λεπτομέρειες για τη συνολική επιχείρηση και τα αποτελέσματά της θα δοθούν σήμερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά

Με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν από τα θύματά τους διάφορα χρηματικά ποσά μια 50χρονη και ο 51χρονος ημεδαπός επίσης, συνεργός της που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο Βόλο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ειδικότερα, η 50χρονη προχθές το μεσημέρι αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, τα χρηματικά ποσά των 90 και 200 ευρώ από δύο ημεδαπούς ηλικίας 63 και 81 ετών, αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις η δράστιδα διέφυγε επιβιβαζόμενη στο αυτοκίνητο του 51χρονου συνεργού της, ο οποίος την ανέμενε.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και συνελήφθησαν, αφού η 50χρονη αναγνωρίστηκε από τους παθόντες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του 51χρονου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Στο μεταξύ, συνελήφθη, προχθές το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 28χρονος ημεδαπός για αντίσταση σε βάρος αστυνομικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβαίνων σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως συνοδηγός, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους 1,3 γραμμαρίου.

Προανάκριση για τα δύο αδικήματα διενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το