Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Καταδίκη χωρίς αιτία

Σε μια άθλια επίδειξη δύναμης η ΕΕΑ δεν επανεξέταση τον φάκελο του Ολυμπιακού Β.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση των φιλάθλων έξω από τα γραφεία των Austrian Boys (φωτό Π. Γιάνναρος)

 

 

Ψύχραιμη η αντίδραση από τους απογοητευμένους φιλάθλους της ομάδας

 

Η μάχη που έδωσε χθες το πρωί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποδείχθηκε άνιση. Η ΕΕΑ δεν επανεξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε (χωρίς πάντως να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης) και απέρριψε το σχετικό αίτημα του βολιώτικου συγκροτήματος. Από τη στιγμή που στον Ολυμπιακό Βόλου δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής η ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και οδηγείται στην Δ’ Εθνική. Με μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένεται σήμερα η εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο της αίτησης της ΓΓΑ για άρση της προσωρινής διαταγής που είχε κερδίσει πρωτόδικα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και «μπλόκαρε» την επανεξέταση φακέλων να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Αν το Διοικητικό Εφετείο δικαιώσει την ΓΓΑ, τότε το βολιώτικο συγκρότημα, μάλλον, χάνει και την τελευταία μάχη. Διαφορετικά, θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα με την ελπίδα να δικαιωθεί.

Αποδείχθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση, με την ΕΕΑ, η οποία είναι μια επιτροπή διορισμένη από του υπουργείο Πολιτισμού, να αποφασίζει τον αφανισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά της. Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν μπήκε καν στον κόπο να επανεξετάσει τον φάκελο και να δει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

Επιλεκτικά η Πολιτεία – και όχι τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου (το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο πήγε περίπατο) – τιμώρησε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες για τις οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια αναμένουμε ακόμη τις πειθαρχικές διώξεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου (σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη).

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΕΑ τονίζονται τα εξής: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά, τη σημερινή (σημ. χθεσινή) συνεδρίαση της, απέρριψε το αίτημα των ΠΑΕ, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας για επανεξέταση των φακέλων τους. Το σκεπτικό της απόφασης θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. για θέματα της αρμοδιότητος της».

 

Χαρμάνης: Οι

μάσκες έπεσαν

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Θανάσης Χαρμάνης, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν χθες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην οποία παρέστη, τόνισε:

«Οι μάσκες έπεσαν. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Διαμηνύουμε, ωστόσο, όλους πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι εφτάψυχος και θα βρει το δίκιο του στη δικαιοσύνη. Χάσαμε μία μάχη σε πολιτικό επίπεδο.

Συνιστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να παραμείνει ψύχραιμος. Είμαστε σε λυσσαλέο πόλεμο με την Πολιτεία. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μας αντιμετώπισε λες και είχε απέναντί της, τους μεγαλύτερους κακοποιούς. Από τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν περιμένουμε ποτέ να μας δώσουν δίκιο.

Η αιτιολογία της απόφασης θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Αυτή η Επιτροπή δεν ήξερε χθες να μας πει γιατί μας απέρριψε το φάκελο και δεν πήραμε το πιστοποιητικό. Ο δικαστής όταν βγάζει μια απόφαση ξέρει γιατί την βγάζει και γνωρίζει αρκετά γράμματα για να γράψει την αιτιολογία της απόφασης. Αν θέλουν κάποιες μέρες για να ανακοινώσουν το σκεπτικό, εμένα αυτό μου λέει πάρα πολλά…».

Για το αν η Επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ τόνισε: «Έκαναν κανονικά διαδικασία. Έκαναν ερωτήσεις στους κ.κ. Μποτσιβάλη και Βασιλειάδη, μιλήσαμε και οι τρεις δικηγόροι που παραστήκαμε, εγώ, ο κ. Γρηγορίου και ο κ. Μπρέγιανος. Πολεμάμε με τα θηρία, πολεμάμε με την κυβέρνηση. Όταν μπήκαμε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή, οι κύριοι της Επιτροπής ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για τα νέα στοιχεία.

Μπορούσε, πάντως, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να λύσει το πρόβλημα βρίσκοντας μια «χρυσή» τομή. Δεν το έκανε όμως. Το πρόβλημα, ωστόσο, όφειλαν να το είχαν λύσει από την πλευρά τους η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ. Γιατί αυτοί είναι οι αρμόδιοι και όχι οι κρατικές επιτροπές.

Στα δικαστήρια ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει χάσει καμία μάχη μέχρι τώρα. Μόνο την επιτροπή που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορούμε να… κάμψουμε. Τα περί ανεξάρτητης αρχής εγώ προσωπικά δεν τα πιστεύω.

Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε άλλη μια μάχη στα τακτικά δικαστήρια. Η ΓΓΑ έχει καταθέσει αίτημα ανάκλησης της προσωρινής διαταγής, με την οποία δεν επιτρέπεται από την ΕΕΑ να εξετάσει φακέλους άλλων ομάδων, υποψήφιων να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η Πολιτεία πάει να το ανατρέψει. Αν το Διοικητικό Εφετείο κρίνει ότι υπάρχει πρόδηλο δημόσιο συμφέρον, να αγωνίζεται για παράδειγμα ο Λεβαδειακός στη Σούπερ Λιγκ αντί ο Ολυμπιακός Βόλου, ας μας το πει και σε μας για να το μάθουμε…

Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας, εφόσον το Διοικητικό Εφετείο απορρίψει το αίτημα της ΓΓΑ. Κι αυτό γιατί μου αρέσουν οι εκπλήξεις.

Θα επαναλάβω πως χρειάζεται σ’ αυτή τη χρονική στιγμή όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Η διοίκηση είναι ενωμένη και όλοι μαζί κάνουμε σταθερά βήματα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν το Διοικητικό Εφετείο απορρίψει το αίτημα της ΓΓΑ, τότε η αγωνία όσον αφορά την αντικατάσταση των δύο ομάδων θα παραταθεί και δεν γνωρίζουμε αν η Σούπερ Λιγκ πάρει απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Μια σκέψη που αρχίζει να ωριμάζει στον Συνεταιρισμό, εφόσον συνεχιστούν οι δικαστικές μάχες των ομάδων και δεν βρεθεί λύση για το ποιες ομάδες θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

 

Ψύχραιμοι οι οπαδοί

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, στο άκουσμα της απόφασης στάθηκαν ψύχραιμοι. Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία των Austrian Boys στην οδό Αγ. Δημητρίου (παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το βράδυ) δεν έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και απέφυγαν κάθε πράξη βίας. Άναψαν βεγγαλικά και καπνογόνα, ενώ μετά τις 8.30 το βράδυ έκλεισαν το δρόμο, έστησαν ψησταριές και έψησαν κρέατα και με αυτό τον ειρωνικό τρόπο εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την χθεσινή απόφαση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Η ΝΈΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ…..

    Πέρα από το το κατάπτυστο ΠΑΣΟΚ που συμπεριφέρεται και είναι η δεύτερη εν δυνάμει χούντα που υφίσταται ο ελληνικός λαός, κατάπτυστοι και ελεεινοί είναι και οι εκπρόσωποι του στο νομό Μαγνησίας.Αυτό θα το καταλάβει κανείς αρκεί να μπει στο site της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου για να δει τι τους έχουν πει και τι έχουν κάνει οι εκεί βουλευτές καθώς και τις άμεσες απειλές ότι το κατάπτυστο αυτό κόμμα θα χάσει και το Ηράκλειο, για αυτό και φρόντισαν να σώσουν πραξικοπηματικά τον ΟΦΗ πέρα από κάθε λογική και άσχετα αν προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Όσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησία τι έκαναν ;μα φυσικά τις κότες με αποκλειστικό σκοπό να πάρουν μέχρι και τον τελευταίο τους μισθό, μιας και στο εξής δεν θα βγουν ούτε επίτροποι στην ενορία της γειτονιάς τους.Τώρα μπορεί να καταλάβει ο κάθε Βολιώτης γιατί δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος.Γιατί ποτέ δεν ευτύχησε να έχει πολιτικούς που να νοιάζονται πρώτα για τον τόπο τους και ύστερα για όλα τα άλλα.Οι σημερινοί είναι απλά φιλοτομαριστές και τίποτε άλλο.Σήμερα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου αύριο θα είναι κάτι άλλο. Οι καρπαζιές σε βάρος του Βόλου θα συνεχίζουν να πέφτουν και αυτοί θα σφυρίζουν αμέριμνα. Όταν δεν έχεις το σθένος να τα βάλεις με τον light Γερουλάνο,τον ΄΄κομμωτή΄΄ αυτής της κυβέρνησης παρωδίας, τότε με ποιόν θα τα βάλεις βρε Καρτάλη και βρε Β, Γ, & Δ αντιπρόεδρε της Βουλής;;;;;;;;;;;;;; Αφού δεν έχετε το σθένος να φύγετε πείτε μας πόσο είναι η αποζημίωση σας μέχρι το τέλος να σας την δώσει ο λαός της Μαγνησίας να πάτε στο ….καλό και να βάλουμε βουλευτές που αποδεδειγμένα θα ενδιαφέρονται για την πόλη τους.Κάντε επιτέλους και κάτι χρήσιμο παρατηθείτε…… ΤΏΡΑ.

Μοιραστείτε το