Photo Gallery, Τοπικά

Καταδίκη για ρύπανση από το λιμάνι

Η υπόθεση αφορούσε εκτεταμένη ρύπανση στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου το Νοέμβριο του 2007

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που παραπέμφθηκε ως υπαίτιος ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η υπόθεση αφορούσε εκτεταμένη ρύπανση στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου το Νοέμβριο του 2007. Για αρκετές ημέρες οι κάτοικοι της συνοικίας είχαν ξεσηκωθεί, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν τη ρύπανση που προερχόταν από δραστηριότητες του λιμανιού. Η κατάσταση είχε ανυπόφορη από φορτοεκφορτώσεις προκαλώντας συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν οδηγήσει τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήση να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη δικαστική έρευνα, που οδήγησε στην άσκηση ποινικής διώξεως κατά του τότε διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της πρόκλησης ρύπανσης, καθώς το όλο σκεπτικό εντοπίστηκε στη μη λήψη μέτρων από την πλευρά των υπευθύνων του λιμανιού για την προστασία των κατοίκων της συνοικίας, που βρίσκεται το λιμάνι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί αρκετές φορές (πέντε, έξι) και τελικά εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη και σε δικάσιμο μετά από διακοπή. Στο ακροατήριο κατέθεσαν κάτοικοι της συνοικίας περιγράφοντας τα προβλήματα από τη συνεχή ρύπανση και τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους από τις δραστηριότητες του λιμανιού. Ένας από τους μάρτυρες ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων ώστε να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Εκ μέρους του Οργανισμού κατέθεσαν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι μίλησαν για προσπάθειες προώθησης των διαδικασιών, με τη σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης, ώστε να προχωρήσει η λήψη μέτρων.

Στην απολογία του ο τότε διευθύνων σύμβουλος επικεντρώθηκε στις δικές του προσπάθειες για τη σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης.

Σημειώνεται ότι την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχείου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το