Τοπικά

Καταδίκη για παράνομη μαγνητοσκόπηση

 

ΚΤΕΛ

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Εφετείο Λάρισας ο Αθανάσιος Κοκκίνης (πρώην νομαρχιακός σύμβουλος της Μαγνησίας) για την υπόθεση της μαγνητοσκόπησης, το Νοέμβριο του 2006, του τότε αντινομάρχη Παιδείας Κ. Γκαβόπουλου.

Πρόκειται για την υπόθεση, η οποία είχε απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το πανελλήνιο, μέσω της εκπομπής «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σχετικά με φερόμενο χρηματισμό του πρώην αντινομάρχη Παιδείας από τον τότε πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Αθαν. Κραβαρίτη για δρομολόγια μαθητών.

Σημειώνεται ότι επειδή ο κατηγορούμενος είναι δικηγόρος, η δίκη του έγινε στο Εφετείο Λάρισας. Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν για χρήση παράνομης μαγνητοσκόπησης. Τη μήνυση είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο μηνυτής κατέθεσε ότι ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος ήταν εκείνος που τον προμήθευσε με τον ειδικό στυλό-κάμερα για να καταγράψει τη δήθεν δωροδοκία του Κ. Γκαβόπουλου, υλικό το οποίο κατέληξε στην εκπομπή «Ζούγκλα» και προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας τον τότε αντινομάρχη.

Ο κ. Κραβαρίτης φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος τον ώθησε στη συγκεκριμένη πράξη, λέγοντάς του ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει «στο χέρι τον πολιτικό του αντίπαλο». Μάλιστα, όπως είπε, όταν μετά την παράνομη μαγνησκόπηση προσπάθησε να σβήσει το καταγεγραμμένο υλικό, απευθύνθηκε σε ειδικό τεχνικό – ο οποίος και κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη – αλλά ήταν αδύνατο λόγω του ειδικού λογισμικού να σβηστεί το περιεχόμενο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 12 μηνών και ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το