Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων στις Αλυκές

Οι αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων μετά τον εντοπισμό ταλαιπωρημένου σκυλιού
Οι αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων μετά τον εντοπισμό ταλαιπωρημένου σκυλιού

Ο σκύλος που είχε κακοποιηθεί βάναυσα στις Αλυκές εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, που του αφαίρεσε το σύρμα που είχαν δέσει το στόμα του. Για ανεξήγητους λόγους τον άφησε ελεύθερο, χωρίς να τον μεταφέρει σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα φιλοζωικά σωματεία έκριναν ως ακατανόητη τη συμπεριφορά του πολίτη που εντόπισε το σκύλο, ο οποίος δήλωσε ότι τάιζε το ζώο τακτικά.

«Ο σκύλος, βρέθηκε και πιάστηκε από τον κ. Γ.Π. φιλόζωο που τάιζε το συγκεκριμένο ζώο κατά δήλωσή του από μικρό και ο οποίος έδρασε αυτόνομα και δεν είναι μέλος των φιλοζωικών οργανώσεων. Του έβγαλε το σύρμα από το στόμα και τον άφησε ελεύθερο.

Η ενέργεια αυτή  δεν συμφωνεί με τη φιλοσοφία και τις θέσεις των δύο  συλλόγων που πιστεύουν ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ευζωία του ζώου» τόνισαν οι φιλοζωικοί σύλλογοι.

Θα ήθελαν πρώτα απ’ όλα ο σκύλος να εξεταστεί από κτηνίατρο και να του παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια, να λάβει αντιβίωση και καλή τροφή για να ξεπεράσει αυτές τις 12 μέρες ταλαιπωρίας και εξάντλησης.

«Διαχωρίζουμε απόλυτα τις θέσεις μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε το σκυλί να τύχει της αναγκαίας περίθαλψης μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, του μόνου κατ’ αρχήν σύμφωνα με το Νόμο υπεύθυνου για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής» σημείωσαν.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι καταγγέλλουν όσα συμβαίνουν στις Αλυκές.

«Προ εβδομάδων κάτοικος Αλυκών βρήκε στη θάλασσα αποκεφαλισμένο πτώμα σκύλου, μια βδομάδα αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι οι φόλες έπεσαν βροχή με αποτέλεσμα να πεθάνουν οικόσιτα και αδέσποτα ζώα, σκυλιά και γάτες. Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα περιστατικό φρικτής κακοποίησης σκύλου στην περιοχή της Φαρίντας. Σήμερα άλλες καταγγελίες για φόλες στα Αϊβαλιώτικα.

Επιτέλους οι Αλυκές  μήπως πρέπει να μετονομαστούν σε ένα απέραντο τρελάδικο; Ποιοι είναι αυτοί που έτσι για το γούστο τους αψηφούν Νόμους της Πολιτείας, αλλά και κάθε ηθικό φραγμό; Ποιοι είναι αυτοί που αψηφούν κάθε έννοια λογικής και δρουν ως ψυχροί εγκληματίες; Ποιοι είναι αυτοί επιτέλους που αναστατώνουν μια ολόκληρη κοινωνία;

Χαίρονται άραγε που είναι για μια φορά επώνυμοι ανώνυμοι;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μόνο ανεγκέφαλοι, απολίτιστοι, ανήθικοι, πωρωμένοι, σαδιστές εγκληματίες μπορεί να είναι. Και θα τους κυνηγήσουμε, δεν θα το βάλουμε κάτω γιατί επιτέλους η πολιτεία πρέπει να ξεβρωμίσει την περιοχή γιατί το κακό παράγινε.

Ζητούμε την καταδίκη τέτοιων πράξεων γιατί τα παιδιά μας θέλουμε να ζήσουν σε έναν κόσμο δίκαιο όπου κανόνες υπάρχουν και  γίνονται σεβαστοί.

 

Δεν μπορεί καθένας πια να ενεργεί όπως λογίζεται χωρίς να δίνει λογαριασμό, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του, έτσι χωρίς τιμωρία», σημειώνουν οι φιλοζωικές.

Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα στα Καλά Νερά

Εκπρόσωπος των φιλοζωικών οργανώσεων και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Κόσμος και Φύση κ. Μαίρη Κατσέμη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου των καταστηματαρχών της περιοχής των Καλών Νερών κ. Γ. Κορνούτο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το πρόβλημα των αδέσποτων μετά από την έκταση που πήρε το θέμα με τις υπογραφές κατοίκων για απομάκρυνσή τους.

Η κ. Κατσέμη μίλησε τόσο με τον πρόεδρο, όσο και με καταστηματάρχες της περιοχής και τους τόνισε ότι το πρόβλημα επιλύεται μόνο μέσα στα πλαίσια του Νόμου. Έτσι συμφωνήθηκε, να ταΐζονται καθημερινά τα ζώα από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες σε χώρο πιο απομακρυσμένο από το κέντρο ώστε τα αδέσποτα να συνηθίσουν να πηγαίνουν σ’ αυτόν το χώρο και να μην κυκλοφορούν στην παραλιακή.

-Να βάλουν αρκετά κουβαδάκια με νερό  σε αρκετά σημεία, γιατί το καλοκαίρι τα ζώα διψούν. Δι’ αυτού του τρόπου θα δίνεται η εικόνα στον τουρίστα μιας πολιτισμένης φιλόζωης κοινωνίας.

-Να πιεστεί ο δήμαρχος κ. Φορτούνας να υλοποιήσει το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης των αδέσποτων.

Προτάθηκε από την κ. Κατσέμη σε περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης να βρεθεί κάποιο χωράφι κατάλληλο να φιλοξενήσει μερικά από τα σκυλιά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι δεμένα και θα φροντίζονται καθημερινά, μια πρόταση που οι καταστηματάρχες απάντησαν ότι θα τη συζητήσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το