Photo Gallery, Τοπικά

Καταγγελία για ρευματοκλοπή στα Χάνια

Η καταγγελία για την υπόθεση ρευματοκλοπής στη λιμνοδεξαμενή Χανίων έγινε χθες το πρωί

Ανησυχία για πρόκληση ατυχήματος σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγριάς

 


 

Προσπάθεια καταπάτησης δημόσιας έκτασης στα «Αστέρια» καταγγέλλει ο κ. Στόικος

 

 

Καταγγελία για υπόθεση ρευματοκλοπής στη λιμνοδεξαμενή Χανίων διερευνά από χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικ. Στόικος, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για πρόκληση ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες. Σύμφωνα με την καταγγελία  ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας κλέβει ρεύμα από την παροχή της λιμνοδεξαμενής, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει συρμάτινη περίφραξη για την αποτροπή εξόδου από αυτή των αγελάδων που εκτρέφει. Στο μεταξύ, προσπάθεια καταπάτησης δημόσιας έκτασης στα «Αστέρια» Αγριάς καταγγέλλει ο κ. Στόικος, καθώς προ ημερών αποτράπηκε την τελευταία στιγμή επιχείρηση ιδιωτών να περιφράξουν το χώρο.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ,

[email protected]

 

Η καταγγελία για την υπόθεση ρευματοκλοπής στη λιμνοδεξαμενή Χανίων έγινε χθες το πρωί από ιδιώτη στον αντιδήμαρχο κ. Νικ. Στόικο. Σύμφωνα με την καταγγελία  ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας εδώ και λίγες ημέρες κλέβει ρεύμα από την παροχή της λιμνοδεξαμενής, για την ηλεκτροδότηση της συρμάτινης περίφραξης, με στόχο την αποτροπή εξόδου από αυτή των αγελάδων που εκτρέφει. Παρόμοια υπόθεση είχε απασχολήσει τον κ. Στόικο και στη διάρκεια του φετινού χειμώνα, με τον ίδιο να αναφέρει πως «είχε διαπιστωθεί η ρευματοκλοπή και είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε βάρος του ιδιώτη κτηνοτρόφου».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο ιδιοκτήτης της παρακείμενης κτηνοτροφικής μονάδας κλέβει το ρεύμα από την παροχή της λιμνοδεξαμενής και ηλεκτροδοτεί μια συρμάτινη περίφραξη για να βγαίνουν οι αγελάδες έξω από αυτή. «Μπορεί η ισχύς της ηλεκτρικής τάσης του ρεύματος να μην ξεπερνά τα 110 Βολτ και να είναι ακίνδυνη για τις εκτρεφόμενες αγελάδες, ωστόσο αν κάποιος κυνηγός ακουμπήσει κατά λάθος το ηλεκτροφόρο σύρμα τότε θα θρηνήσουμε θύματα», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Στόικος.

Να αναφερθεί ότι μετά τη διαπίστωση της ρευματοκλοπής το χειμώνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βόλου προχώρησαν στην κατασκευή ειδικού προστατευτικού κουτιού στον ηλεκτρικό πίνακα της λιμνοδεξαμενής, με τον κ. Στόικο να εκφράζει την απορία του για τον τρόπο που ο κτηνοτρόφος κατάφερε να βρει ώστε να προχωρήσει εκ νέου σε ρευματοκλοπή.

Επίσης, να αναφερθεί ότι η παροχή ρεύματος στη λιμνοδεξαμενή Χανίων έχει δοθεί προκειμένου τις βραδινές ώρες να φωτίζεται ο χώρος για την αποφυγή ατυχήματος.

Μετά τη χθεσινή καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του κ. Στόικου, ο ίδιος τόνισε πως θα απευθυνθεί με έγγραφό του τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βόλου προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

«Συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία για το θέμα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί το βάσιμο της καταγγελίας, τότε θα καταθέσω μήνυση και αγωγή σε βάρος του κτηνοτρόφου. Δεν είναι δυνατόν για τη δική του εξυπηρέτηση να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στόικος.

 

Καταπάτηση στην Αγριά;

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, την προσπάθεια καταπάτησης δημόσιας έκτασης στα «Αστέρια» Αγριάς καταγγέλλει ο κ. Στόικος, καθώς προ ημερών αποτράπηκε την τελευταία στιγμή επιχείρηση ιδιωτών να περιφράξουν το χώρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια έκταση με πεύκα και ρέμα στο τέρμα της οδού Ιωλκού στα «Αστέρια», την οποία προσπάθησαν να καταπατήσουν ιδιοκτήτες παρακείμενων οικοπέδων. «Αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή την καταπάτηση, καθώς οι ιδιώτες είχαν φέρει μηχανήματα για να προχωρήσουν στην περίφραξή της», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Προχθές το βράδυ, μετά από κινητικότητα που παρατηρήθηκε στο σημείο, έσπευσαν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να χρειαστεί η επέμβασή τους.

Ήδη ο κ. Στόικος απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου Βόλου με το οποίο ζητά να προχωρήσει στην εξέταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της προαναφερόμενης έκτασης, με τον αντιδήμαρχο να αναφέρει πως «στην περίπτωση που διαπιστωθεί καταπάτηση τότε θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος των ιδιωτών. Είναι ξεκάθαρο πως οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων οικοπέδων θέλουν να μεγαλώσουν τις ιδιοκτησίες τους προκειμένου να έχουν την δυνατότητα ανέγερσης οικοδομής», προσέθεσε.

Να αναφερθεί ότι η ίδια υπόθεση είχε απασχολήσει το χειμώνα και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το