Photo Gallery, Τοπικά

Καταγγέλλουν τη μετακίνηση συνδικαλιστή στο Δήμο Βόλου

Κείμενο που υπογράφουν 27 φορείς, καθώς και μεμονωμένα, με το οποίο καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη μετακίνηση του συνδικαλιστή στο Δήμο Βόλου Θ. Τσαλούχα στην Πορταριά, έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι η μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα που ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του χώρου, που αποφασίζονταν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του και της Ομοσπονδίας «αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη». Και προσθέτουν: «Η Δημοτική Αρχή έχει στοχοποιήσει το Θόδωρο Τσαλούχα όλο το προηγούμενο διάστημα την περίοδο του πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στις απολύσεις, με αναφορές, απειλές μέχρι και για απόλυση, ενώ αξιοποίησε και εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Η απομάκρυνσή του έχει ξεκάθαρο στόχο την αποκοπή του από την πλειοψηφία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στοχεύοντας τον ίδιο το σύλλογο και την αγωνιστική πορεία του. Ταυτόχρονα θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους ότι θα τιμωρείται η όποια συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα στο Δήμο. Εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που αφορά στο μέλλον της Καθαριότητας στο Δήμο Βόλου. Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα».

Το κείμενο προσυπογράφουν τα σωματεία: Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», εργαζομένων ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ 3Ε, Τροφίμων – Ποτών, εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου, Καθαριστριών – Καθαριστών, ΒΕΜΕΚΕΠ, ARTENIUS HELLAS (πρώην VPI), ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – DIA, Οικοδόμων Σκοπέλου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, εργαζομένων ΒΕΚ, ΔΕΥΑΜΒ, Επισιτισμού – Τουρισμού. Οι φοιτητικοί σύλλογοι: Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Οικονομικού, Πολιτικών Μηχανικών, Δασκάλων, Ειδικής Αγωγής, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Δασκάλων, Πρατηριούχων Καυσίμων, Υδραυλικών Θεσσαλίας, Ξυλουργών και η Σ.Ε. Πενταμηνιτών.

Επίσης υπογράφουν οι: Νάνος Απόστολος, πρώην βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ριζόπουλος Αποστόλης, Νίκου Κώστας και Κοντάκης Μάνθος δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, Μπασδάνης Τέλης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας Κοτρώνης Κωνσταντίνος, Ταχούλα Γεωργία και  Μαριετάκης Δημήτρης αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Ραμαντάνης Μανώλης και Ρόδιος Νίκος, Δ.Σ. Σκοπέλου, Τσόγκας Σάββας, Δ.Σ Αλμυρού, Κατσιαφούρης Νίκος, Δ.Σ. Ν. Πηλίου, Τσαπράζης Βασίλης, Δ.Σ. Ζαγοράς, Καραστατήρας Γιώργος και Πατσάς Ιωάννης Δ.Σ. Σκιάθου.

Τέλος αναφέρεται ότι πέρα από το δελτίο τύπου του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη, όπως ειπώθηκε από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, σε λιγότερο από 30 ώρες, συγκεντρώθηκαν 1600 υπογραφές καταγγελίας της πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Θ. Τσαλούχα, ενώ επισημαίνεται ότι παρά την απαίτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με το ίδιο θέμα, το προεδρείο του Συλλόγου είναι εξαφανισμένο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το