Photo Gallery, Τοπικά

Κατήγγειλαν μνημόνιο και κυβέρνηση

Από τις χθεσινές διαδηλώσεις του ΕΚΒ και του ΠΑΜΕ στο Βόλο


«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και τους δανειστές», κατήγγειλαν χθες στο Βόλο οι συγκεντρωθέντες στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στους δρόμους για όσους χρειαστεί. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χρεοκοπεί την εργατική τάξη, δεν λύνει κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, θα καταργήσει τους μισθούς μας, θα μας καταργήσει γενικώς από το χάρτη ως εργαζόμενους», επισήμανε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος που κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν συσπειρωμένοι γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και το ΕΚΒ προκειμένου με διαρκείς κινητοποιήσεις να αποτρέψουν την εφαρμογή των εφαρμοστικών νόμων.

«Η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η πλήρης αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας υποβαθμίζουν δραματικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε θεσμό εργατικής και κοινωνικής προστασίας.

Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της τρόικας, γι’ αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», τονίστηκε στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν στελέχη και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, άλλων κινημάτων όπως το «Ξεκίνημα» κ.ά.

Απεργοί και διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους πρώην εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ που θα πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΒ ενώ παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει και στο εργοστάσιο της 3Ε.

Το ΕΚΒ επίσης έχει προαναγγείλει νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης των Εργατικών Συνδικάτων.

Οι συγκεντρωθέντες, με επικεφαλής τους πρώην εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ, πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

To ΠΑΜΕ

«Ξεσηκωμός παντού. Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων» ήταν το κεντρικό σύνθημα στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας χθες το απόγευμα στην πλ. Πανεπιστημίου με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχ. Τσιώνα.

«Μπορεί να ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο όμως τώρα αρχίζει νέος μεγάλος αγώνας. Αγώνας που πρέπει να είναι καθαρός, να έχει σταθερό προσανατολισμό, να εμποδίσει τα καινούργια μέτρα και να μπλοκάρει τα αποφασισμένα. Αγώνας να μην περάσει ο μεσαίωνας, να μην μας περάσουν τις αλυσίδες, να μην παραδώσουμε ό,τι έχει απομείνει» τόνισε ο κ. Τσιώνας.

Στο παράρτημα της ομιλίας του που αφορούσε τοπικά ζητήματα, ανέφερε: «Να πάρει απάντηση ο ξεπουλημένος εργοδοτικός συρφετός του ΕΚΒ, με αγώνα οργανωμένο από τα κάτω, με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ και την ταξική γραμμή του. Οι εργαζόμενοι πλέον ούτε τους περιμένουν, ούτε τους εμπιστεύονται. Δεν τους σώζουν ούτε οι αγωνιστικές κορώνες, ούτε οι θεατρινισμοί, ούτε η φτιαχτή ηρωοποίηση από τα τοπικά ΜΜΕ. Τους βαραίνει τρομερή ευθύνη για το κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ, για τα διογκούμενα προβλήματα σε ΜΕΚ, ΒΕΚ, Στεφάνου, Κανάκη. Είναι υπεύθυνοι για τη διάλυση του εργατικού κινήματος κι αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, έχουν οργανωμένο σχέδιο χτυπήματος του ταξικού κινήματος, στο εμπόριο, τις καθαρίστριες, το μέταλλο κ.α.».

Και καταλήγοντας ανέφερε: «Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στο λαό προοπτική. Αρκεί να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας. Δεν είναι ανίκητοι. Στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της είναι η δύναμη και το βέβαιο είναι ότι θα τους ανατρέψει».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με συνθήματα κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το