Photo Gallery, Τοπικά

Κατέληξε 42χρονη μητέρα τριών ανηλίκων

Εννέα μήνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Η άτυχη Ελένη Κωνσταντάκου - Πρωτούλη που διέμενε στο Βόλο εργαζόταν ως βοηθός ακτινολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


 

 

Μία νέα γυναίκα, μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών, εξαίρετη επιστήμονας, έχασε την πολύμηνη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Η άτυχη Ελένη Κωνσταντάκου – Πρωτούλη, άφησε την τελευταία της πνοή χθες σε ηλικία 42 ετών μετά από νοσηλεία αρκετών μηνών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Η νεαρή γυναίκα είχε υποστεί, ξαφνικά και χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Μάρτιο. Το επεισόδιο αυτό στάθηκε μοιραίο για εκείνη, καθώς δεν κατάφερε έκτοτε να συνέλθει. Από τον περασμένο Μάρτιο νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου εργαζόταν εδώ και 11 χρόνια ως βοηθός ακτινολόγου, από ιδρύσεως μάλιστα του Νοσοκομείου.

Όλα αυτά τα χρόνια πηγαινοερχόταν από το Βόλο στη Λάρισα. Ήταν εξαιρετική επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητή μεταξύ των συναδέλφων της, ενώ καθημερινή ήταν η προσπάθειά της να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά. «Αντράκι» την αποκαλούσαν συγγενικά της πρόσωπα. Ιδιαίτερα δραστήρια και δυναμική, μοίραζε το χρόνο και τη ζωή της ανάμεσα στο Βόλο, στην οικογένειά της και τη Λάρισα, στη δουλειά της.

Ο σύζυγός της είναι δημοτικός υπάλληλος της Σκιάθου και είναι αναγκασμένος να μένει στο νησί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Έτσι όλο το βάρος ανατροφής των τριών παιδιών τους είχε πέσει στην Ελένη.

Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, που την καθήλωσε σε ένα κρεβάτι της εντατικής, τη φροντίδα των παιδιών της έχουν αναλάβει συγγενικά της πρόσωπα.

Χθες η άτυχη 42χρονη άφησε την τελευταία πνοή, εγκαταλείποντας όσους την αγαπούν και κυρίως την ανατροφή των παιδιών της…

Η κηδεία της νεαρής γυναίκας θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία. Θα την αποχαιρετήσουν ο σύζυγός της Παύλος και τα τρία ανήλικα παιδιά τους Αναστάσιος, Νεφέλη και Βασίλης, μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου, της Ε’ τάξης και της Γ’ τάξης του Δημοτικού αντίστοιχα, οι γονείς της, τα αδέλφια της, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της.

Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελένη. Ο θάνατός της έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος, έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή…

Αξίζει να τονιστεί, όπως ανέφερε στενό συγγενικό της πρόσωπο, ότι από το Μάρτιο ζητείται η μετακίνηση του συζύγου της από τη Σκιάθο στο Βόλο, ώστε να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο δεν δίνει έγκριση. Γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία του πατέρα των τριών ανηλίκων παιδιών στο Βόλο είναι εξαιρετικά απαραίτητη. Αυτό που ζητούν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας είναι να κριθεί ένα τέτοιο αίτημα με κατανόηση και ανθρωπιά…

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το