Αθλητισμός

Κατέληξε σε Ισπανό φορ ο Ολυμπιακός Β.

Σ25 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Ο 23χρονος Ισπανός Τζέραρντ Ολίβα που αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τελικά ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου για τη θέση του σέντερ φορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χθες στα Χάνια το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι και νίκησαν 1-0 την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς με γκολ του Κώστα Καπετάνου στο 48’. Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επισκέφτηκαν χθες εκπρόσωποι των οργανωμένων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Έναν ακόμη σέντερ φορ αναζητούσε ο Ολυμπιακός βόλου, που τον βρήκε στο πρόσωπο του Τζέραρντ Ολίβα. Η υπόθεση του διαφαινόμενου διαζυγίου ανάμεσα στον Κούτσι και τον Ατρόμητο φαίνεται πως θα τραβήξει σε μάκρος, ενώ ο Φινλανδός έχει και υψηλό κασέ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» προτίμησαν να ασχοληθούν με τα άλλα ονόματα που είχαν στη λίστα τους καταλήγοντας σε αυτό του 23χρονου Ισπανού που ήλθες στην Ελλάδα.

Ο Τζέραρντ Ολίβα Γοργόρι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην πόλη Ρέους στις 7 Οκτωβρίου 1989. Έχει ύψος 1.90 και είναι αριστεροπόδαρος. Πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της γενέτειράς του και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Λογκρονιές μετακόμισε στην Ιταλία και στην ομάδα Κ20 της Κατάνια.

Την περίοδο 2009-10 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Νουμάνθια Β’, ενώ την επόμενη σεζόν πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα της Νουμάνθια που έλαβε μέρος στη Segunda Division (Β’ Ισπανίας). Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα του που τερμάτισε στην 10η θέση. Έπαιξε μόλις σε τρία ματς ως αλλαγή και για μόλις 61 λεπτά συνολικά, φυσικά χωρίς να σκοράρει.

Αντίθετα, πολύ καλύτερες για τον ίδιο ήταν οι δύο τελευταίες σεζόν, όπου φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης Β’ στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Segunda Division B (Γ’ Ισπανίας). Τη σεζόν 2011-12 κατέγραψε 26 συμμετοχές (1369 λεπτά) και έξι γκολ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια (2524) λεπτά και πέτυχε 13 τέρματα. Οι δεύτερη ομάδα των «ροχιμπλάνκος» έχασε την είσοδό της στα πλέι οφ και τις δύο χρονιές, καταλαμβάνοντας την 5η και 7η θέση αντίστοιχα στον όμιλό της.

Επίσης, χθες έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Βαζάκας άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του νεαρού Στέλιου Χαλκιά, που θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια. Απομένει φυσικά η μεταγραφή να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ.

 

Νικηφόρο τεστ για

τους «ερυθρόλευκους»

Νικηφόρο ήταν το πρώτο τεστ προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με γκολ του Καπετάνου οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 1-0 της Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ξενοδοχείου «Πηλέας» και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι της ομάδας του Βόλου. Φυσικά το «παρών» έδωσε και σύσσωμη η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καραγιάννη.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκίτκος, που στο ημίωρο έδωσε τη θέση του στον Σταυράκη, δεξί μπακ ο Γιαλούσης και αριστερό ο Ζέρης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Κωστούλας και Γκότοβος. Ο Πινδώνης με τον Κεσίδη ήταν τα αμυντικά χαφ. Από τα δεξιά κινούταν ο Μουτέρο και από τα αριστερά ο Δεινόπαπας, ενώ στον άξονα τοποθετήθηκε ο Κατσίκης, πίσω από τον σέντερ φορ Ντινόπουλο.

Στο πρώτο μέρος η υπεροχή ήταν μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες ευκαιρίες. Στο 14’ ο Γιαλούσης εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, αλλά ο σωστά τοποθετημένος Στρέζος μπλόκαρε, ενώ το ίδιο έκανε και στο σουτ του Δεινόπαπα στο 26’. Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Βέργο που ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Γκίτκο. Όμως και η ομάδα του Βόλου παραλίγο να σκοράρει στο 34’ με τον Μουτέρο που απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σουτ των Βέργου (37’) και Παπασάββα (45’) που εξουδετέρωσε ο Σταυράκης.

Στην επανάληψη άλλαξε όλη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και το σύστημα σε 4-1-4-1. Μέχρι το 63’ τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης και στη συνέχεια ο Γεωργίου. Ο Καρράς αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας και ο Κατσιαρός είχε τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά, ενώ οι δύο στόπερ ήταν ο Μελίσσης με τον Αρβανίτη. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ολίσε, ενώ η τετράδα μπροστά του αποτελούνταν από τους Μπρέσκα (δεξιά), Γενγκά (αριστερά), Πόνσε και Καπετάνο (στον άξονα). Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε ο Γκέσιος.

Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε… στροφές. Γρήγορα πέτυχε γκολ, ενώ θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ, αφού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε στο 48’ από τον Κώστα Καπετάνο με ψηλοκρεμαστό σουτ και αφού ο σκόρερ είχε δεχθεί την ασίστ του Ολίσε.

Από κει και πέρα οι Βολιώτες είχαν τις φάσεις για ένα ακόμη γκολ. Στο 56’ το σουτ του Πόνσε ήταν άστοχο, ενώ στο 67’ ο Στρέζος μπλόκαρε το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπρέσκα. Το ίδιο έκανε και σε μία κεφαλιά που επιχείρησε ο Καπετάνος δύο λεπτά αργότερα.

Ο τερματοφύλακας της Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς πρωταγωνίστησε και σε άλλες φάσεις. Στο 76’ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του προωθημένου Αρβανίτη, στο 85’ έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Καπετάνου και στο επόμενο λεπτό παραχώρησε νέο κόρνερ σε επικίνδυνο σουτ του Γενγκά.

Το χθεσινό ματς διαιτήτευσε ο κ. Σκουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Καπέσιο και Τασιόπουλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος (30’ Σταυράκης, 63’ Γεωργίου), Γιαλούσης (46’ Καρράς), Ζέρης (46’ Κατσιαρός), Κωστούλας (46’ Αρβανίτης), Γκότοβος (46’ Μελίσσης), Πινδώνης (46’ Ολίσε), Κεσίδης (46’ Καπετάνος), Κατσίκης (46’ Πόνσε), Μουτέρο (46’ Μπρέσκα), Δεινόπαπας (46’ Γενγκά), Ντινόπουλος (46’ Γκέσιος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ20: Στρέζος, Γκούτσιος, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Νασιακόπουλος, Σιώπης (46’ Καναβέτας), Παπασάββας, Βέργος, Γιάνκοβιτς (65’ Ιγνατίδης), Πασσαλίδης.

Στην Αστυνομία

οι οργανωμένοι

Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επισκέφτηκαν χθες εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, τους οποίους συνόδευε και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Ξηρός. Οι παραπάνω συναντήθηκαν με τους αστυνομικούς διευθυντές κ.κ. Γιάννη Τόλια και Βασίλη Γιαννουλή και συζήτησαν

διάφορα θέματα που αφορούν της διαφύλαξης της τάξης και της αποφυγής πράξεων βίας στα γήπεδα με τους οργανωμένους να υπόσχονται ότι θα συμβάλουν στο έργο της Αστυνομίας αποφεύγοντας εμπρηστικές ανακοινώσεις και προκλητικές συμπεριφορές.

Όμως οι οργανωμένοι δεν έμειναν εκεί. Εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το άνοιγμα γραφείων της ΠΑΕ Νίκη στο κέντρο του Βόλου ζητώντας από την Αστυνομία να παρέμβει. Όπως ήταν λογικό οι κ.κ. Τόλιας και Γιαννουλής απέφυγαν να πάρουν θέση.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το