Αθλητισμός

Κατέθεσε φάκελο στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός Β.

Φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέθεσε χθες – όπως αναμενόταν – η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και πλέον η βολιώτικη ΠΑΕ θα περιμένει από την ΕΕΑ να εξετάσει τον φάκελο. Από τη στιγμή που ο φάκελος είναι πλήρης, η Επιτροπή οφείλει να χορηγήσει στον Ολυμπιακό Β. το απαιτούμενο πιστοποιητικό, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση της ομάδας του Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον νομικό επιτελείο της ΠΑΕ για θέματα που αφορούν την ομάδα. Από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι νομικοί της ΠΑΕ κατέθεσαν τον φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με τον Ολυμπιακό Βόλου να ζητεί τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΕ, η οποία θα επιβεβαιώνει το γεγονός της κατάθεσης του φακέλου στην ΕΕΑ.

Για να πάρει μια ΠΑΕ πιστοποιητικό από την ΕΕΑ θα πρέπει να διαθέτει «καθαρή» μετοχική σύνθεση (στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ), φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι διαθέτει και τις δύο), ενώ θα πρέπει να έχει κατατεθεί ισολογισμός και προϋπολογισμός, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς και εγγυητική επιστολή, που αναλογεί στο 10% του προϋπολογισμού. Επίσης η ΠΑΕ θα πρέπει να δηλώσει γήπεδο, ως έδρα και ρόστερ. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην ομάδα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αγωνίστηκε φέτος σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αυτό ωστόσο, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τη χορήγηση του πιστοποιητικού. Μόλις το βολιώτικο συγκρότημα πάρει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα φροντίσουν έτσι ώστε να στελεχωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα με επαγγελματίες παίκτες.

Παραμένει άγνωστο, αν θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση). Ωστόσο, ακόμη και αν η Επιτροπή συνεδριάσει, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όταν μόλις χθες έγινε η κατάθεσή του στην ΕΕΑ. Θα πρέπει πρώτα να οριστεί εισηγητής (μέλος της Επιτροπής), ο οποίος αφού πρώτα μελετήσει τον φάκελο της βολιώτικης ΠΑΕ, στη συνέχεια θα εισηγηθεί στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με την χορήγηση ή όχι του πιστοποιητικού.

Εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης, όπως υποστηρίζουν οι διοικούντες την ΠΑΕ, τότε δεν θα μπορεί να βρει «πάτημα» η ΕΕΑ για να τον απορρίψει και να μην χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως, ακόμη και αν η Επιτροπή θεωρήσει ότι υπάρχουν ελλείψεις στον φάκελο, θα τις επισημάνει και θα δώσει χρονικό περιθώριο στην ΠΑΕ να διορθώσει τον φάκελο. Αυτή τη δυνατότητα δίνει στις ΠΑΕ η τροπολογία που πέρασε στο νέο αθλητικό νόμο και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, μετά από εισήγηση των βουλευτών κ.κ. Κώστα Καρτάλη και Σάββα Εμινίδη.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, δεν θέλουν η υπόθεση της αποκατάστασης της ομάδας να πάει κι άλλο πίσω, υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και πως η ΕΕΑ θα χορηγήσει το πιστοποιητικό.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προσπαθούν να πιέσουν, με την ευκαιρία και της προεκλογικής περιόδου, να συνεδριάσει εμβόλιμα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Μαΐου και πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα μπορέσει η Επιτροπή να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν όλα τα μέλη της ΕΕΑ είναι δικαστικοί και θα έχουν υποχρεώσεις εν όψει των εκλογών; Τις προσεχείς μέρες θα γνωρίζουμε πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να εξετάσει τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Παραμένει, επίσης, άγνωστο αν ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα θα εξεταστεί σήμερα (η μακεδονική ομάδα κατέθεσε φάκελο στην ΕΕΑ στις 6 Απριλίου) ή θα εξεταστεί την ίδια ημερομηνία με αυτόν της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Σήμερα εκδικάζεται

η προσφυγή της ΠΑΕ

στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Σήμερα στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ πρόκειται να εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με την οποία ζητεί την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου, με την οποία η ομάδα του Βόλου διατηρήθηκε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Δεν είναι, πάντως, σίγουρο αν θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ ή υπόθεση θα αναβληθεί για τέταρτη φορά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το τι θέλει να κάνει η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, όπως έχουμε τονίσει, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους νομικούς της ΠΑΕ και αναζητείται η νομικά αποδεκτή λύση, για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε, τέλος, πως μεθαύριο Πέμπτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα συζητηθεί η προσφυγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ακύρωση της απόφασης της 15ης Σεπτεμβρίου 2011 της ΕΕΑ, με την οποία απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για χορήγηση πιστοποιητικού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το